Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняЧироз
Модератор: sapuna
Чироз
Здравейте, колеги!
Някой има ли идея, от къде мога да си закупя готов за хапване чироз? Тези по руските магазини не са оферта, а и няма голям избор..
Ако е проблем, че темата е в този раздел, моля да ме извините и да я преместите.
Някой има ли идея, от къде мога да си закупя готов за хапване чироз? Тези по руските магазини не са оферта, а и няма голям избор..
Ако е проблем, че темата е в този раздел, моля да ме извините и да я преместите.
Re: Чироз
от къде си.
Re: Чироз
От Плевен съм.Kodjito75 написа:от къде си.
Re: Чироз
Във Варна знам къде има но не те устроива.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
- Мнения: 1815
- Регистриран на: Съб Окт 17, 2009 3:30 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Чироз
Колега ако имате Метро виж на рибният им щанд там трябва да има.Аз лично си купувам от магазините за риба , при нас в Бургас почти всеки такъв магазин продават чироз.Другият вариянт е да си направиш сам
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Чироз
Колеги от уклеи според вас можелида стане чироз.Вчера ми дадоха около 1килограм та акостава дапробам да исушим докатое студено и няма мухи
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
- Мнения: 1815
- Регистриран на: Съб Окт 17, 2009 3:30 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Чироз
За чироз не знам , но става страхотен маринован или на скара
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
- bobo_33333
- кандидат преподавател
- Мнения: 3218
- Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am
Re: Чироз
Аз там съм пораснал...
- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Чироз
А процедурата каквае чистисе осолявасе исе суши или има и друго нещо
- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Чироз
Последно питане оцета и солта иматли пропорция или на око
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Чироз
По принцип гледам,че по повечето стандартни рецепти пише така: След като рибата вече е уловена(или купена) бива изчистена и поставена в саламура наситена на сол-колкото поеме. Държа я 12 часа там, след което рибата я изплаквам във вода и я поставям в разтвор от вода с оцет в съотношение-50/50 в продължение на 2-3 часа. Следва ново изплакване и закачане на сенчесто и проветливо място
След като стане - чирозите се напичат на плочата на котлон докато хванат коричка но се внимава да не прегорят.Готовите чирози веднага се увиват във влажна кърпа и се оставят така 20 мин.През това време нарязваме кромид лук на шайби като го редим на дъното на елипсовидна чиния ,поръсваме с копър и сол на вкус слагаме чирозите и заливаме обилно с лим.сок и зехтин
Едно приятелче от Плевен прави и от едри таранки -много вкусно ми беше на проба,той пък ги изкисваше (готовата продукция) за около 20 мин във вода и оцет на вкус
След като стане - чирозите се напичат на плочата на котлон докато хванат коричка но се внимава да не прегорят.Готовите чирози веднага се увиват във влажна кърпа и се оставят така 20 мин.През това време нарязваме кромид лук на шайби като го редим на дъното на елипсовидна чиния ,поръсваме с копър и сол на вкус слагаме чирозите и заливаме обилно с лим.сок и зехтин
Едно приятелче от Плевен прави и от едри таранки -много вкусно ми беше на проба,той пък ги изкисваше (готовата продукция) за около 20 мин във вода и оцет на вкус
Re: Чироз
Русняците правят чироз от всичко,аз им вярвам,но от всяко дърво свирка не става....