Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняЗАРГАН НА СКАРА
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
ЗАРГАН НА СКАРА
Малко импровизирах тука но се получи! почистих рибата , нарязах пресен чесън +зехтин +розмарин+сол+сока на 1 лимон ,и на скарата, има снимки (виж ми галерията) ,за тези които за първи път виждат ЗАРГАН! да спомена че има по кожата едни сини точки и най важното ЕДИНСТВЕНАТА РИБА СЪС РЕЗИДАВИ КОСТИ!!!! а устата е уникална ,няма втора ,толкова зъби не съм срещал в БГ!(ДОРИ И НА ОПАШКА С ПЕНСИОНЕРИ,да ме извинят) споменавам за тези белези защото един приятел го изхвърли , мислеше че се е развалил, а то ЗАРГАНСКА MУ РАБОТА!!! ако има ихтиолози да помагат !!!!! Та ял съм го пържен и с доматен сос на фУрна ,..... АМА СА ГО ПРОБВАХ И НА СКАРА, СВЪРШИ БИРАТА ТАА ГАД!!
Последно промяна от БОВСКИЯТ КОРМОРАН на Нед Мар 05, 2006 9:49 pm, променено общо 1 път.
- hristotihov
- сериозен играч
- Мнения: 1512
- Регистриран на: Сря Авг 09, 2006 10:30 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Според мен колеги, каквато и риба да направиш на скара става добре, а и не е вредно като пърженето. Преди 2 години си поръчах в Ахтопол сафрид на скара, невероятен беше. Ако хвана по-голям шаран съответно с повече тлъстини, не го пържа защото както е мазен като поеме и много олио става холестеролна бомба, а и не е толкова вкусно. Слагам го на скара и там ефектът е обратен, мазнината се стопява и почти изчезва. Трябва да престои 1 ден в хладилника със сол и много лимон или оцет за да се стегне, да не залепва за скарата и да не се разпада. Едър шаран на скара - много по-вкусно от пържен шаран или свинска пържола на скара.