Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Направи си сам Как да си поправя или направя...?Глава на Щука
Модератор: emo vasilev
- chacho
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 258
- Регистриран на: Нед Ное 06, 2005 11:20 am
- Местоположение: Софето
Глава на Щука
Колеги можели някой да ме осветли,как се преперира,суши глава на щука?предварително благодаря!щтуката е хваната на 15.09.07г в един канал около София.
Животът е кратък-любовта към рибите вечна!!!
- doko
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:38 pm
- Местоположение: В. Търново
Прочети тук може да научиш нещо полезно.
http://ribar.free.bg/cgi-php/phpbb2/viewtopic.php?t=27
http://ribar.free.bg/cgi-php/phpbb2/viewtopic.php?t=27
Re: глава на Шука
Незнам дали има друга подобна тема....Тази намерих.Отворих устата,сложих клечка,разтворих хрилете(да изглежда страшна )и ги напълних с вестник.Засипах със сол....И след това само лакиране ли следва?Някой ми каза после на проветриво място да съхне,друг да я заровя в мравуняк.....Ако някой си е правил сам,моля да сподели.Искам да ми остане един спомен от изживяния адреналин
И мислиш си-играч съм,и от класа,
но явно само в твоята глава.
Сам паметник си вдигаш..Не,не става!
Че хора имат си очи,но и сърца!
но явно само в твоята глава.
Сам паметник си вдигаш..Не,не става!
Че хора имат си очи,но и сърца!
- fish slavi
- разбира нещата
- Мнения: 685
- Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 7:06 pm
- Местоположение: София-Надежда
Re: глава на Шука
Аз я суша във фурната за 2-3 часа на около 60-70 градуса.
После досушаването трае много по кратко
После досушаването трае много по кратко
- rosboz
- ще става разбирач
- Мнения: 359
- Регистриран на: Нед Юли 23, 2006 7:13 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: глава на Шука
Моята стана супер.
хваната лятото, сушена на сянка без никаква сол , лак яхтен
Цветовете се запазиха идеално, очите също.
хваната лятото, сушена на сянка без никаква сол , лак яхтен
Цветовете се запазиха идеално, очите също.
ski today
work tomorrow
work tomorrow
Re: глава на Шука
от оцет няма нуждаMarco Polo написа:Моята не стана добре
24 часа в сол, хубаво измиване, 2-3 часа оцет - хубаво измиване, дъъъълго сушене, лак.
Май много я държах в оцета...
]
Re: глава на Шука
Как го закрепяте към дъската?Със безцветен силикон ли?
И мислиш си-играч съм,и от класа,
но явно само в твоята глава.
Сам паметник си вдигаш..Не,не става!
Че хора имат си очи,но и сърца!
но явно само в твоята глава.
Сам паметник си вдигаш..Не,не става!
Че хора имат си очи,но и сърца!
-
- учете се от него
- Мнения: 5343
- Регистриран на: Чет Юли 27, 2006 4:26 pm
- Местоположение: Иван Котаков - Бургас
Re: глава на Шука
48 часа в сол и после близо месец съхнене и лакиране на края.
Марко е написал - вида през дъската и в гръбнака.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Re: глава на Шука
Благодаря за инфото.Дано и моята се получи
И мислиш си-играч съм,и от класа,
но явно само в твоята глава.
Сам паметник си вдигаш..Не,не става!
Че хора имат си очи,но и сърца!
но явно само в твоята глава.
Сам паметник си вдигаш..Не,не става!
Че хора имат си очи,но и сърца!
Re: глава на Шука
Marco Polo написа:Моята е с винтче отзад, през дъската, в гръбнака.
-
- сериозен играч
- Мнения: 1238
- Регистриран на: Нед Яну 04, 2009 7:36 pm
- Местоположение: София
Re: Глава на Щука
Чистя добре от месото,тегля от каналите на гръбнака,гръбначния мозък или квото има вътре със спринцовка, след това я кисна в разтвор от вода и сол,сед 3-4 дни я вадя и пак почиствам добре,после я закачам някаде на проветриво и сухо място да съхне,,някой път и по 3-4месеца"след като е исъхнала добре я мия от солта която е избила,пак съхне.Очите си ги правя от плексигласт,оцветявам си ги от вътрешната страна.Лакирам
П.П. Важното е да сте търпеливи при съхненето.
П.П. Важното е да сте търпеливи при съхненето.
- nikikati
- ще става разбирач
- Мнения: 326
- Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 1:01 pm
- Местоположение: София/Бургас/Русе
Re: Глава на Щука
Аз имам много по бърза технология: кисна главата в солен разтвор 48 часа, като преди това добре съм обрал месото. След това подсушавам и напръсквам главата със спрей против насекоми(отвътрешната страна обилно). Пак я подсушавам и я слагам оформена вече във фурната на 60 градуса за около 24 часа ако главата е от 2 кг риба. Ако е по-голяма трябва да стои повече(примерно по 6 часа на кг. отгоре). След това пак я напръсквам с препарат за насекоми и лакирам! Това е! За 3 дни е готова! Тази е около 2 кг. По този бърз начин се запазват очите естествени!
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE