Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Направи си сам Как да си поправя или направя...?Глава на Щука
Модератор: emo vasilev
- баш_майстора
- сериозен играч
- Мнения: 2100
- Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 8:59 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Глава на Щука
в ловните магазини и на специализираните изложения се продават готови поставки за трофеи
ако си малко по сръчен можеш и сам да си я направиш
ако си малко по сръчен можеш и сам да си я направиш
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Re: Глава на Щука
Знам че темата е много стара но все пак се надявам някой да ми отговори. Пробвам се да препарирам 2 глави от щъки по цитирания метод. Едната е 4.5кг а другата към 3.5кг. Суших ги във фурната на вентилатор около 6 часа на около 80 градуса (това е минимума на печката). Главите изсъхнаха добре. Единствено само месото в бузите ме притесняваше но рискувах и ги извадих защото долната челюст беше започнала да обгаря. Лакирах ги и вече два дни съхнат в гаража. Страх ме беше да лакирам очите за да не ги повреди лака. Трябва ли да ги лакирам?nikikati написа:Аз имам много по бърза технология: кисна главата в солен разтвор 48 часа, като преди това добре съм обрал месото. След това подсушавам и напръсквам главата със спрей против насекоми(отвътрешната страна обилно). Пак я подсушавам и я слагам оформена вече във фурната на 60 градуса за около 24 часа ако главата е от 2 кг риба. Ако е по-голяма трябва да стои повече(примерно по 6 часа на кг. отгоре). След това пак я напръсквам с препарат за насекоми и лакирам! Това е! За 3 дни е готова! Тази е около 2 кг. По този бърз начин се запазват очите естествени!