Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератори: AL KAPONE, Митев, Jechev

Потребителски аватар
Павел Три
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1428
Регистриран на: чет май 22, 2014 1:56 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот Павел Три » чет окт 12, 2017 7:29 pm

Е ,ама адашко ,той нали казва запалва па аз нивга не съм помислял да запалвам. :smt033 Или се е объркал ,или има в предвид другио Павел. :D Къде мене той сЪ обръща с ....офф.Та тъй де ..

Кире ,кажи си ,де,че има и още няколко адаши.
Порастнах ,но не поумнях :oops:

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Реклама





lusienn
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 9419
Регистриран на: пон фев 18, 2008 9:54 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот lusienn » чет окт 12, 2017 7:33 pm

Пав ходи без мен,аз в събота или

Бачкам до ранния следобед,или

Съм поканен за риба.

Споко сезона не е свършил.

Потребителски аватар
G.Petkov
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 8047
Регистриран на: чет сеп 18, 2008 8:00 am
Местоположение: София

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот G.Petkov » чет окт 12, 2017 8:57 pm

Павел Иванов написа:Люсе , там де ще те водя от днес официално има сърнели , сигура :D
Ма аку нещаш и сам мога да си ходя в събота :wink:




Люси,
Павел е прав !
Сърнели вече има !
Но дали до събота още ще има - това вече е съвсем друг въпрос ! :D

Смятай, че цялото гъбарско съсловие от София вече прави планове за берекет и буркани ! :wink:

Аз се разписах, с моите си гъбки,




Изображение




И след мен не остана почти нищо на ливадката ! :D

Та ако се кумиш, гъби или риби,
Приемай офертата на Павел, той така и така само теб кани ! :mrgreen:

Риби сега само от лодка, на "цици" или по платените ! :D

Потребителски аватар
G.Petkov
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 8047
Регистриран на: чет сеп 18, 2008 8:00 am
Местоположение: София

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот G.Petkov » чет окт 12, 2017 9:00 pm

lusienn написа:Вчера нямаше, пребегах километър ...... гледах и в гората,и в храсталаците,нито една нямаше, дори минятурна .....



Има, бре Люси !

Сега са мини-, ама като пораснат ще станат макси- ! :D

Потребителски аватар
G.Petkov
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 8047
Регистриран на: чет сеп 18, 2008 8:00 am
Местоположение: София

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот G.Petkov » чет окт 12, 2017 9:09 pm

Павел Три написа: ...... Или се е объркал ......



Павле Трифонов,

То Киро Видински нещо ни ебава, нас - дъртаците ! :D

Ама да не се окаже, че праим повече sex от него, бре ? :wink:

Приемаме, че се е объркал !
Друго е искал да напише - виц ! :ANAL:





И два вица :

" Ловец към овчар:
- Видя ли накъде избяга заекът ?
- Натам, мъжки беше.
- Е ......... , как го позна че е мъжки ?
- Каза да го хванеш за х.я !"



И един за Мартин !

Даже и рима има, ударима ! :D


"Като няма хляб, яжте бой - пернишка мъдрост."

lusienn
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 9419
Регистриран на: пон фев 18, 2008 9:54 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот lusienn » чет окт 12, 2017 10:05 pm

Не съм твърдял че няма гъби,

Имаше още преди 2 дни,но не

В моя гъбарски район.

Аз привърших с гроздето.

Те премерих захарността на мерлото

IMG_20171012_225432.jpg


2 те щайги, над 25 и 4 по 20

Тамън средно ще стане винце.

Аз за сефте правя,но проверих

Каква трябва да е захарността при

Червеното,да не се изложа от първи път

В производството ми.

Никога не ми е стигало времето

Да правя и вино,те видяхте че за сефте

Направих всичко сам за 24 часа,през

Работен ден,преди и след бач.

То още не е готово,но има шанс да

Пия собствено вино.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Реклама





Потребителски аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1488
Регистриран на: пон апр 09, 2007 10:27 am
Местоположение: Свилен Славов (Мюнхен-Русе)

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот трапера » пет окт 13, 2017 4:51 am

Жив е той, жив е... :mrgreen:
IMG-20171012-WA0000.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
лягам си star
събуждам се super star


Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!

Потребителски аватар
Don4o_62
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3541
Регистриран на: пон сеп 15, 2008 3:04 pm
Местоположение: гр.Асеновград

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот Don4o_62 » пет окт 13, 2017 7:14 am

Люс,едно време и аз правех вино,но с времето спрях,че дигам кръвно,но пак си вземам от познат вино от Памид,лекичко и екстра с вечеря да пийнеш по чашка
а относно колко трябва да е захарноста при начална ферментация на виното,знам от винари,че златната граница трябва да е 24 захар. надолу ако е, не става вино а ракия,поне го докарай на 23 най малко
а тия бурета 5 л. найстина са около 60 - 70 лв. не знам Данчо какво е гледал,може някаква промоция да е имало :roll:
Бобо,след като свариш матеряла от зърно и вече не става за ползване,не го изхвърляй ами си остави малко и го хвърляй за захранка ако ловиш на перо,трепач е,тая год. шараните ги изкъртих на тая захранка :D

lusienn
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 9419
Регистриран на: пон фев 18, 2008 9:54 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот lusienn » пет окт 13, 2017 8:48 am

Разбъркал съм го 2 та сорта,

Довечера ще точапрез канелка и

Ще меря,ако е 22.5 няма да го пипам

Материяла е 2/3 от бидон 80 литра

Ако излезе 20 литра вино съм доволен,

Другото ще го дам за ракия с някой

Партия с неговото да го сварят.

Потребителски аватар
Ачо ♣
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3941
Регистриран на: пон яну 17, 2011 10:45 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот Ачо ♣ » пет окт 13, 2017 9:21 am

Люс, че не разбираш от правенето на вино е видно, ама още по-видно е това, че не четеш кво ти пишат другите, като съвети.......... :D

lusienn
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 9419
Регистриран на: пон фев 18, 2008 9:54 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот lusienn » пет окт 13, 2017 9:41 am

Според Софийските комшии,

Нямало нужда от захар,сладко било гроздето да го оставя,така натурално.

Продавача на мерло каза същото,

10 дена бъркане,по 1 път на ден вечер.

40 дена да чакам,и тогава да точа през

Канелка за консумация,то дали ще устискам,е друг въпрос,може и по рано
По чашка за проба.

А и сложих шепа мащерка,за. Билков аромат.

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Реклама





Потребителски аватар
Ачо ♣
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3941
Регистриран на: пон яну 17, 2011 10:45 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот Ачо ♣ » пет окт 13, 2017 9:59 am

lusienn написа:Според Софийските комшии,.......


Така е- майстори много, ама..ти си знаеш кой да слушаш!? :D

lusienn написа:.........Нямало нужда от захар.........


Тъй де, имаш си ябълков оцет, що пък да си не направиш и винен такъв............. :mrgreen: :D

lusienn написа:.......10 дена бъркане,по 1 път на ден вечер........


Ако джибрата не е натисната с капак и нямаш възможност да я натиснеш - бъркането трябва да продължи до тогава докато не започне да пада, тоест винаги трябва да е мокра, защото мушиците/така наречените оцетни мушички, винарки,/ ще ти изиграят лоша шегичка......... :D

lusienn написа:..........40 дена да чакам,...........


Това, като времетраене, също е много относително, като най-общо казано основно зависи от температурата, при която ще ферментира материала, а така също и от захарността.........

Успех с правенето, и да.........почерпиш!? :smt023 :drinkers:

lusienn
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 9419
Регистриран на: пон фев 18, 2008 9:54 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот lusienn » пет окт 13, 2017 10:15 am

Да разбрах че трябва да е натиснат материяла,също като зелето.

Имам пластмасова решетка,с нея

И отгоре ще издялкам 2 пръчки,за

Кръстачка.

А почерпката ще е зимата,къде ще се

Съберем не знам още,

То всичко по реда си,хубавите работи

Стават бавно.

Потребителски аватар
Ачо ♣
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3941
Регистриран на: пон яну 17, 2011 10:45 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот Ачо ♣ » пет окт 13, 2017 10:46 am

Люс, независимо дали ще ме послушаш аз ще си позволя да ти дам следния съвет- загрей в един съд малко от гроздовия сок и разтвори един килограм захар в него. Сипвай, разбърквай па после ще ме псуваш, или целуваш ръка!?!? :mrgreen: :lol: :D :drinkers:

Потребителски аватар
dantho.mihov
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2069
Регистриран на: съб апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Средец

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнениеот dantho.mihov » пет окт 13, 2017 11:32 am

Don4o_62 написа: .........
а тия бурета .... не знам Данчо какво е гледал,може някаква промоция да е имало

Ааа, аз наистина ги видях като минавах покрай тях, ама не ги загледах, че били фалшиви буретата.
Красиви, изпипани, ама били от пластмаса.
Хванах се да доказвам и ги изрових от сайта им и едва сега разбрах за този факт.
Друг път ще внимавам повече.
Ей едно от тях : https://www.mr-bricolage.bg/bg/%D0%9A%D ... C/p/924949
Йордан Михов


Върни се в “Разни”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост