Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Относно Сайта РазниЗа всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Модератор: dantho.mihov
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Смола ,казваш ? Хъм ,знаещите да кажат нещо .
Късмет.Всичко е до късмет.
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Смола има и по черешата,къде е наранена.
Прасковата,ти е снимах с капки вода от дъжда.
Гола е но е дребен плода,все още расте.
Вече е към 3 метра висока за 4 години добре израстна,а е дадена като фиданка гола пръчка,
1 см в диаметър беше,метър висока.
Има още 2 обаче са по към блока,на по сенчесто,
И са на половината на тая,даже и плод малко дават.Ако не я оберат мангалите,пак ще я снимам Септември,но ме съмнява да я пропуснат.
Прасковата,ти е снимах с капки вода от дъжда.
Гола е но е дребен плода,все още расте.
Вече е към 3 метра висока за 4 години добре израстна,а е дадена като фиданка гола пръчка,
1 см в диаметър беше,метър висока.
Има още 2 обаче са по към блока,на по сенчесто,
И са на половината на тая,даже и плод малко дават.Ако не я оберат мангалите,пак ще я снимам Септември,но ме съмнява да я пропуснат.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Люси,аз мойта нектарина (голата праскова) вече я обрах,
тази дето е на преден план в дясно
В ляво са червената превъзходна,и по-надолу жълтата превъзходна.
Ябълките бяха претрупани с цвят,доста чистихме с бабата,
ама май нищо не сме почистили.
Не надебелява плода ве.
Иначе всичко е на почти постоянно поливане.
По 24 часа на всяко дърво.
Остана ми последната праскова,която е по-късна.(общо са три де)
Има няколко паднали на земята,но от три дена тук вятъра е между 5 и 15м/с.
Дъжд при нас не е валял от 11.06,кладенеца едвам събира водата вече.
Но все още спасявам положението.
В дълбочина се вижда "водоноската" - 3м3.
На корените на всяко дръвче съм сложил оборска тор напролет.
тази дето е на преден план в дясно
В ляво са червената превъзходна,и по-надолу жълтата превъзходна.
Ябълките бяха претрупани с цвят,доста чистихме с бабата,
ама май нищо не сме почистили.
Не надебелява плода ве.
Иначе всичко е на почти постоянно поливане.
По 24 часа на всяко дърво.
Остана ми последната праскова,която е по-късна.(общо са три де)
Има няколко паднали на земята,но от три дена тук вятъра е между 5 и 15м/с.
Дъжд при нас не е валял от 11.06,кладенеца едвам събира водата вече.
Но все още спасявам положението.
В дълбочина се вижда "водоноската" - 3м3.
На корените на всяко дръвче съм сложил оборска тор напролет.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Бай Киро имаме роднини в Осеново ,там е малко по-високо от вас и имат щерна на вилата .Събират всяка капка вода щото нямат кладенец. Поливат с нея ,а и за битови нужди я ползват.
Късмет.Всичко е до късмет.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Павка,Осеново е много по ниско бре.
Ний сме баш на кръстовището на ветровете,гледам по оградите
на крайните къщи,пак са се натрупали румънски вестници.
Ти обаче май говориш за вилната зона преди Осеново - сухата чешма.
От там идват в Кичево с ремаркета и бусове,и носят от ония 1000 литрови
квадратни бидони,пълнят ги от чешмите ни в селото.
Ний сме баш на кръстовището на ветровете,гледам по оградите
на крайните къщи,пак са се натрупали румънски вестници.
Ти обаче май говориш за вилната зона преди Осеново - сухата чешма.
От там идват в Кичево с ремаркета и бусове,и носят от ония 1000 литрови
квадратни бидони,пълнят ги от чешмите ни в селото.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Точно за вилната зона става дума.Тя е на по-високо от селото ,но ти знаеш по-добре.
Късмет.Всичко е до късмет.
-
- Модератор
- Мнения: 3650
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Люс, екстра си е при положение, че не се пръска с препарати.lusienn написа:Днес загледах 4 годишната праскова пред блока....
Нека експертите да кажат как им се вижда.
До колкото се вижда на снимката, е поразена от Съчмянка - заболяване, което не се лекува. Само превантивно се пръска с медни препарати, за да не я порази.
А тези дупки са характерни за листни бълхи, но не съм сигурен, защото не видях другите характерни белези по петурата на листото.
Апропо, ако е била нападната от листни бълхи, те се хранят със сока и обичайно плодовете остават по-дребни. Вече е късно за третиране, защото плодовете са вече в процес на зреене.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Ко стана бре ? - затворихте ли бурканите ?
При мен останаха само пипера и чушлетата,
малко праскови за около 30 буркана на дървото,другото го омахаха,
и чакам ябълките да узреят,че да зазимявам някак си.
Сега: - мъчи ме една мисла.
Нали съм с кюмбе с водна риза,та поне десетина години пепелта все в градината отиваше.
Само дърва горя,и рядко екобрикети.
Ама забелязвам че има промяна в почвата вече,верно от 3-4г пепелта си отива в казаните вече,
след като е преспала поне 24 часа в една метална кофа.
Ама се питам,дали да не поръчам един КАМАЗ черна пръст (само дето няма кой да я пръсне после),
или да почна лека полека да си хвърлям само торта от животните.
И най-вече кога,на есен ли,или напролет ?
Шурито минава градината с фрезата.Друго не може там да влезе де..
При мен останаха само пипера и чушлетата,
малко праскови за около 30 буркана на дървото,другото го омахаха,
и чакам ябълките да узреят,че да зазимявам някак си.
Сега: - мъчи ме една мисла.
Нали съм с кюмбе с водна риза,та поне десетина години пепелта все в градината отиваше.
Само дърва горя,и рядко екобрикети.
Ама забелязвам че има промяна в почвата вече,верно от 3-4г пепелта си отива в казаните вече,
след като е преспала поне 24 часа в една метална кофа.
Ама се питам,дали да не поръчам един КАМАЗ черна пръст (само дето няма кой да я пръсне после),
или да почна лека полека да си хвърлям само торта от животните.
И най-вече кога,на есен ли,или напролет ?
Шурито минава градината с фрезата.Друго не може там да влезе де..
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
- Мнения: 1116
- Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
- Местоположение: шумен град
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
кво разправяш ,то лютеници ,компоти,сладка,домати,2 казана ракия,сега е заложен за още 2 ,и 150-160 кг грозде за вино.купих малко че към 50 кг нагни яко и го сложих към сливите.че датата ми е чак за 12 октомври ,а материала е почти преврял ,ще държи ли само със капака и скобите на бидоните????казанджията ми разправя ,да съм сипел няколко литра слаба ракия(патоки) и да разбъркам, това ще направим.КИРО написа:Ко стана бре ? - затворихте ли бурканите ?
есента ако ореш мястото ,след оранта разхвърля торта ,тя през зимата ще угние,па на пролет със фрезата като минеш ,ще се е разбъркала.и оборски суров боклук ако има някой да ти докара ,пак е много добре.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Разбрах,тя мойта тор в по-го;ямата си част е угнила,значи напролет я разпръсквам.delio-haidutin написа:........есента ако ореш мястото ,след оранта разхвърля торта ,тя през зимата ще угние,па на пролет със фрезата като минеш ,ще се е разбъркала.и оборски суров боклук ако има някой да ти докара ,пак е много добре.
Тъкмо тези дни има да почистя малко,и всичкия боклук на купа,като почнат дъждовете,
до пролетта червея ще го оправи боклука.
Ба си,над 3 месеца тук дъжд не сме видели,кладенеца ми гледам е минал на резерва вече,
добре че няма какво да се полива.Почти де.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
- Мнения: 1116
- Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
- Местоположение: шумен град
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
едно от приятните мероприятия.
"грездея" е от канелка ,умишлено срязана и в отвора слагам чеп,така по-лесно се изтача ,а ако заседне някое зърно ,с една клечка ,се освобождава(цетката на канелката също съм я махнал ,за да не задръства).
мерене на захарноста и какъв ще е цвета на бъдещото вино
в процес на претакане ,с цел да се омеши всичката шара ,че е от различни видове грозде."грездея" е от канелка ,умишлено срязана и в отвора слагам чеп,така по-лесно се изтача ,а ако заседне някое зърно ,с една клечка ,се освобождава(цетката на канелката също съм я махнал ,за да не задръства).
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- Модератор
- Мнения: 3650
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Тц, груба грешка за торта.
Не бях влизал във форума към две седмици и подведохте човека.
Торта се хвърля преди оранта. Заорава се с цел да влезе в дълбочина, където се развива кореновата система на растенията.
Нали целта на торта е чрез нея да се внесат хранителни елементи за растенията. От почвената влага се разлага до нужните химични елементи.
На повърхността след оран се хвърля само пресен тор. При дъждове каквото може се отмива и водата го пренася до кореновата система.
Кирчо, твоето решение с многото пепел в градината е пясък. Пепелта съдържа много илови частици /провери в нета какво е това/ и силно променя структурата на почвата. Може и оборска тор, но ти трябва и пясък.
Не бях влизал във форума към две седмици и подведохте човека.
Торта се хвърля преди оранта. Заорава се с цел да влезе в дълбочина, където се развива кореновата система на растенията.
Нали целта на торта е чрез нея да се внесат хранителни елементи за растенията. От почвената влага се разлага до нужните химични елементи.
На повърхността след оран се хвърля само пресен тор. При дъждове каквото може се отмива и водата го пренася до кореновата система.
Кирчо, твоето решение с многото пепел в градината е пясък. Пепелта съдържа много илови частици /провери в нета какво е това/ и силно променя структурата на почвата. Може и оборска тор, но ти трябва и пясък.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Даааа,навреме все пак се обади,още не съм изорал.
През циганското лято ще стане,значи трябва като поизпръхне малко,да разпилея торта.
Ама да видим с пясъка как ще се оправя ?????
През циганското лято ще стане,значи трябва като поизпръхне малко,да разпилея торта.
Ама да видим с пясъка как ще се оправя ?????
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- Модератор
- Мнения: 3650
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Кире, пясъка можеш да си го разхвърляш и на части от двора по малко, по малко преди фрезоването.
Все пак проблема ти е в горния пласт на почвата.
Другия момент, че така от разстояние не мога да те насоча какво количество трябва да внесеш в градината. Така ще балансираш съотношението пясък-глина.
Надявам се, че си наясно, че пясъка не трябва да е морски.
Все пак проблема ти е в горния пласт на почвата.
Другия момент, че така от разстояние не мога да те насоча какво количество трябва да внесеш в градината. Така ще балансираш съотношението пясък-глина.
Надявам се, че си наясно, че пясъка не трябва да е морски.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Е да,то ако можеше - 3 КАМАЗа ще ми докарат аверите.dantho.mihov написа:......Надявам се, че си наясно, че пясъка не трябва да е морски.
Пък сега и пътното залагат зимния пясък около нас,ама и той "маринован".
Абе има борси около мен - ще се оправя.
Трудното е - няма бачкатори у наше село,всичкото кибик е "милионер",
седи по цял ден в кръчмата,ама за два часа не иска да изкара 20 кинта,иска 50.
А тежката работа за мен е химера вече.Ама ще се намери решението де.
Сега като знам какво да правя, е по-лесно да го измисля как да го направя.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА