Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Относно Сайта РазниПътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Кире аз не съм добър плувец,
Затова си седя от горе в лодката,
Пак хващам,пасажи риби.
Прочетох 50 страници вече.
Затова си седя от горе в лодката,
Пак хващам,пасажи риби.
Прочетох 50 страници вече.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14917
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Баси !
Днеска сабаале ногу студ , ногу лед !
Добре , че още от обед зе да идва пролетта
Та отидех до бачкането , в офиса не ми се седи , в цеха също , джуган не ми се кара еле па на обект да огреем и реших да си дам почивен ден
От как оня ден препоръчах на Люсе да си панира карфиола така ми се дояде такъв , че не моам спам де се вика .
Та минах и си зех карфиол и ук с цел буля да ги опанира . Таман се прибрах и тя праеше руло Стефани и се чудеше каква гарнитура да му мисли щото картофени производни и се не ядели .
Аз вече бех решил проблема в аванс
Цел ден набивам тоя паниран карфиол с тъмна бира и нема наяждане .
Ся почвам паниран ук с бърбънец и тъй
Данчо , да ти разправям начи .
От пет , шес години буля не яде месо , демек има понятие от вкуса на зарзавата .
Нещото което каза , че е очарована от няколкото ни захождания по Албания са именно техните краставици и домати .
Друг е въпроса , споделял съм тук , какво фчепетление ми прави как гръцките "фермери" с камиони , бусове и комбета нон стоп прекарват у гръчко зарзават , зехтин и маслини и последствие ги брандират .
Та не знам точно на коя цедка от към качество внос на албански домати си попадал и дали "качествените" гръцки такива не са си баш албански такива , особено ако са от района на Игуменица та ....
Друг е въпроса , че досега не е споменала да е очарована от гръцки зарзават въпреки доволните ни похождения там и редовната консумация на гръчки домати от супера
Днеска сабаале ногу студ , ногу лед !
Добре , че още от обед зе да идва пролетта
Та отидех до бачкането , в офиса не ми се седи , в цеха също , джуган не ми се кара еле па на обект да огреем и реших да си дам почивен ден
От как оня ден препоръчах на Люсе да си панира карфиола така ми се дояде такъв , че не моам спам де се вика .
Та минах и си зех карфиол и ук с цел буля да ги опанира . Таман се прибрах и тя праеше руло Стефани и се чудеше каква гарнитура да му мисли щото картофени производни и се не ядели .
Аз вече бех решил проблема в аванс
Цел ден набивам тоя паниран карфиол с тъмна бира и нема наяждане .
Ся почвам паниран ук с бърбънец и тъй
Данчо , да ти разправям начи .
От пет , шес години буля не яде месо , демек има понятие от вкуса на зарзавата .
Нещото което каза , че е очарована от няколкото ни захождания по Албания са именно техните краставици и домати .
Друг е въпроса , споделял съм тук , какво фчепетление ми прави как гръцките "фермери" с камиони , бусове и комбета нон стоп прекарват у гръчко зарзават , зехтин и маслини и последствие ги брандират .
Та не знам точно на коя цедка от към качество внос на албански домати си попадал и дали "качествените" гръцки такива не са си баш албански такива , особено ако са от района на Игуменица та ....
Друг е въпроса , че досега не е споменала да е очарована от гръцки зарзават въпреки доволните ни похождения там и редовната консумация на гръчки домати от супера
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14812
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
lusienn написа:GODzillata написа: .....Може,нещо овче сиренце бучка примерно
Люси,
За можене - може,
Ама за всяка бучка трябва да има повод, бре !
А за снимката - само един от модераторите може да е открил, и то на едно устие !
Ама аз след тия вируси хич не съм за ходенето през гората.
Ще чакам студа да слезе в полето.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
2 ма модератори ловят на Дупка.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14812
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Баси,
Доматеният въпрос стана сложен като близкоизточния.
Замесени са всички - Турция, Гърция, Албания !
А домат има много готин,
И цените са също с криминален привкус !
Хубав домат на едно място струва 2.70, а в моя квартал - 5.40 !
Скоро ходих до Женския пазар, да видя има ли някакви диви гъби - нямаше,
Ама имаше три марули - 1 лев, при мен една марула - 1.80 лева !
Ибаааси !
Данчо,
Тия, с високите цени, от къде внасят тези зеленчуци, бре ?
Да не е от "...една далечна галактика..." !
Доматеният въпрос стана сложен като близкоизточния.
Замесени са всички - Турция, Гърция, Албания !
А домат има много готин,
И цените са също с криминален привкус !
Хубав домат на едно място струва 2.70, а в моя квартал - 5.40 !
Скоро ходих до Женския пазар, да видя има ли някакви диви гъби - нямаше,
Ама имаше три марули - 1 лев, при мен една марула - 1.80 лева !
Ибаааси !
Данчо,
Тия, с високите цени, от къде внасят тези зеленчуци, бре ?
Да не е от "...една далечна галактика..." !
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14812
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
lusienn написа:2-ма модератори ловят на Дупка.
Според мен е един !
Вторият от известно време го изписват другояче !
Беше модератор и той, ама сега не е !
Кихни на ЛС !
Като малка вноска за бъдеща бучка сиренце !
Като си нямам фейс,
Така ще си остана прост, дейба !
Ама ще си направя,
То вече хората си закриват фейсовете, докато аз се наканя !
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14812
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Загледах се в някаква реклама от сайта за спа във Велинград,
Жестоки отстъпки в някакъв сайт, само с ваучери, иначе не можело !
Ама като почете човек и ......................... също като с доматите !
Жестоки отстъпки в някакъв сайт, само с ваучери, иначе не можело !
Ама като почете човек и ......................... също като с доматите !
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Аз помня че и Владо ловеше на дупка
Редовно,но дали е модератор все
Още,не знам.
Всъщност Пав най-се задържа,
Другите не се мяркат от години,
Или колко за ЧНГ.
Редовно,но дали е модератор все
Още,не знам.
Всъщност Пав най-се задържа,
Другите не се мяркат от години,
Или колко за ЧНГ.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Те скивай,Ботове преобладават,
И гости.
А и кажи на колегата в гъбената
Тема ЧРД-52.
И гости.
А и кажи на колегата в гъбената
Тема ЧРД-52.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
-
- Модератор
- Мнения: 3646
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Пав, имам две професии и едната е Агроном. Та различавам сортовете и от там качеството.Павел Иванов написа:
Данчо , да ти разправям начи .
Две скоби да отворя.
Вярно, че Албанските домати са отлични, както и оранжериите им са по-модерни от нашите.
Ноо, албанците изнасят и за Италия. И разбира се то е онова, от което сте очаровани, отгледани чрез хидропонна технология. У нас обаче внасят парниковите им домати, че излизат по-евтино. Там вече сортовете са други.
От Гърция се внасят предимно трето качество. Има няколко стабилни български търговци, които си имат свои агенти на място и подбират партидите. Добрите ми думи се отнасят за тях.
А към Жоро, много от цените не са коректни.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Повече домати,но нашите са най-добрите и вкусни,но ги ядем лятото 3,4 месеца
После в бурканите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Аз съм на принципа да ям,
Това което е сезонно.
Зимата зеле,туршия,
Пролет зелена салата
Лятото и есента домати и краставици,
И всичко което расте естествено,
Примерно края на април е Левурдата,
До Гергьовден някъде,после прецъфтява,
И загрубява листото,гъби рижинки
Пак са вид туршия,ако са мариновани
За такава.
Български домат след 6 месеца излиза
От парниците.
Това което е сезонно.
Зимата зеле,туршия,
Пролет зелена салата
Лятото и есента домати и краставици,
И всичко което расте естествено,
Примерно края на април е Левурдата,
До Гергьовден някъде,после прецъфтява,
И загрубява листото,гъби рижинки
Пак са вид туршия,ако са мариновани
За такава.
Български домат след 6 месеца излиза
От парниците.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14917
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Анджък де , нал и аз туй споменах по-горе Или как казва едно завалийче де ся на тъмно седи "е , девеД де , девеД"dantho.mihov написа:... У нас обаче внасят парниковите им домати, че излизат по-евтино...
Люсе , евала за патриотизма ама си далеч от истината Инак те и швейцарците са на тоя почин , техната продукция може да е много зле , да струва два пъти повече минимум ама си им е най-блага най-вече щот е техна . Не ми споменавай па , че си ял еди къде си нещо . Не друго ами как и морската риба не вермам да си си я фанал и опекъл пресна как правиш тук , аслъ как да си си земал директно от къде си требва зарзават за проба па как правиш тук , та тъй .lusienn написа:...но нашите са най-добрите и вкусни,...
Иначе у Шпанско съм участвал у един техен доматен празник , целите улици у домат , мачкаш , замеряш се , мърльотиш се и си праиш кефа с тонове продукт харизан сал за празника
`Неска ебаси му и анти ЧЕЗ деня .
Начи за кво иде реч ?!?
От упоменатият разпределител на енергия летоска решиа да изключат увнаместо да подменят два от трафопостовете де беа от преди Татово време и се аварираха като свързаха техните потребители към другите трафове . Летото добре ама га доде студ ?!? Та ефекта спиране на тока ма многу начесто . Та какво прави квартала след презкурина от страна на ЧЕЗ ? Ми има една пусната подписка адресирана до куп места къде за два дни е подписана от над 4000 човека . От там натам е викната независима комисия да оцени щетите на частните потребители нанесени от честото спиране на тока и батисването на разни уреди , деца на студено стоящи и пр. На база заключенията на комисията следват колективно и частни дела към ЧЕЗ . За секи случай тия дни ще се блокира с протест околовръстното за едни петнайсетина минути в час пик по обед , това ще рече задръсване и оттичане барем до десет през ноща у в последствие На тоя етап едни петнаесетина фирми , вкл. моята подготвяме колективно и фирмени дела за пропуснати ползи и нанесени щети от ищасите на ЧЕЗ . Та тъй . Бах ти туфлеците са тия !!! Га зимат паре имат една не малка пътечка за покриване на разходи от това къде некой краднал ток и пр. , като е краднал да си го търсят , що аз требва да му го плащам и същевременно ток нанай си щото не им се изважда за читави и достатъчно на брой трафове ?!?
Знам , че "борбата е безмилостно жестока , борбата както казват е епична" , особено кога иде реч за монополи разни ама що не ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Значи Павка,за доматите преди 27
Години,бяхме износител
Но сега,кой си седи на село да копа
Градина
В селска градина,лично влизам на
Няколко места,и си бера на воля 2 кофи,
Верно по лев килото,не като на пазара
По 0.50 лв.
Те сега минах,има марули и 5 за лев,
Но не купувам ГМО.
Та искам да кажа за БГ домат,който
Се ражда натурално около август месец,
Всички сортове тогава са най-добрите вкусни,тия преди средата на юли не
Ги вкарвам в тази класация.
Имаме добър климат за най-вкусните домати,в световен мащаб.
Ох как ми се дояде Биволско сърце,
С овче сиренце,с малко лук и маслини
Поръсени със зехтин,и да си пусне сокче
Да потопя хлебче после .
Години,бяхме износител
Но сега,кой си седи на село да копа
Градина
В селска градина,лично влизам на
Няколко места,и си бера на воля 2 кофи,
Верно по лев килото,не като на пазара
По 0.50 лв.
Те сега минах,има марули и 5 за лев,
Но не купувам ГМО.
Та искам да кажа за БГ домат,който
Се ражда натурално около август месец,
Всички сортове тогава са най-добрите вкусни,тия преди средата на юли не
Ги вкарвам в тази класация.
Имаме добър климат за най-вкусните домати,в световен мащаб.
Ох как ми се дояде Биволско сърце,
С овче сиренце,с малко лук и маслини
Поръсени със зехтин,и да си пусне сокче
Да потопя хлебче после .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Не по надолу от 500 метра,щото моя план Б(„Барбароса“) за сега сработваG.Petkov написа: Ще чакам студа да слезе в полето.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.