КОЯ Е НАЙ ВКУСНАТА РИБА?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

миленче,много си се разхайтила,нещо :lol: господин 5кила ги носи само ЕКОЛОГИЧНО чисти,та затова са толкоз хубави шаранчетата :wink: па покрай тебе ще взема и аз нещо да науча относно кулинарията много поздрави на мажо ти и на ЙОТКО :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

то от риба,та на месце..чакайте тогава и аз да ви кажа една простотия-
много е трудоемка,но си заслужава напр. за нова година..и така:
продукти:1 пиле,1 пакет кайма,1 буркан гьби,1буркан кис.краставички,200гр топено(пушено)сирене,5,6ск.чесьн,300гр.бекон, некакьв колбас-напр.кренвирш-около300гр,1 яйце-за подправки не говоря,щото всеки си знае-но препорьчвам розмарин+основните там-аз
например имам универсална подправка дето си я права сам от много работи,ама това е друга работа :lol:
пилето внимателно се ОДИРА,кожата се оставя настрани и самото пиле се вари,след като уври -се обезкостява и месото се смесва с нарязаните гьби,краставички,чесьн,бекон,топ.сирене,колбас и кайма,всичко това се разбьрква заедно с подправките и яйцето и се пьлни кожата,като се врьзват двата бута с конец,а се пьлни откьм грььцмуля :lol: когато се напьлни,грьцмуля се врьзва сьщо и се пече в тавичка(намазнена) около 40мин,на около 180-200гр-като стане кожата кафеникаво златиста,се порьсва с настьрган кашкавал и се изкл.печката-оставя св да се охлади
и се сервира на филии-да ви е сладко,ако ви се занимава-аз сьм доволен,пробвайте и вие,ОСОБЕННО КАКА ви миленка :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

относно рибата е истина че треба така да се пьржи,че да се запечата т. е.-в много нагорещена мазнина-по влашко напр. пьржат рибите в 1кьм1
МАС и олио-бех потресен,преди години,когато го видех това,но когато опитах си промених мнението-когато тая сьставка е силно нагорещена,тя не прониква в самата риба,а и прави един филм отгоре и я задушава отвьтре...беее,требат си тренировки,като вьв всичко друго-аз например се радвам,че след като ме шокираха с МАСТА,успех и аз да ги шокирам
като им показах калкан НА СКАРА :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
Местоположение: София

Мнение от Milena »

Не съм се разхайтила, просто проявявам интерес... :wink: -Г-н 5кила!
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
Местоположение: София

Мнение от Milena »

И не съм на работа, така че не мога да поздравя Йотко-чак в средата на декември съм на работа. Но ти можеш да поздравиш 2-те си фамилии, Калин, братчеда и сие... :twisted:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

грозно,грознооо-за 2 те фамили-не ви ли хареса рецептата?
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
Местоположение: София

Мнение от Milena »

Харесва ми рецепта ти-задължително ще я пробвам. А това за 2-те фамилии си беше чиста проба провокация :wink: нищо лично..
За 6-ти декември няма ли да ми направиш подарък-2 екологично чисти шаранчета, ще се реванширам :P
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ще направя подарьк не защото ЗНАМ,че ще има благодарност :wink: ами просто така :wink: само да доживееме дотогава,че вече му се виде края...имам сьщо така и костур,без кокьл... :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
Местоположение: София

Мнение от Milena »

Имам си филе от костур..., така че предпочитам шаранчета :wink:
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
Местоположение: София

Мнение от Milena »

Защо си нямаш аватарче :?: Ще ти изпратя няколко на мейла :wink:
Аватар
Tervel
новобранец
новобранец
Мнения: 44
Регистриран на: Сря Мар 23, 2005 9:46 pm
Местоположение: Пловдив

Мнение от Tervel »

Риба не обичам много много , но Пъстърва и Сьомга обичам.Звучи изтъркано, но лесно се почистват от костите и имат много лек и приятен вкус.Поднесени с някакво сосче и бяло винце стават супер :D
Най-голямата риба е изпуснатата!
Riba_da_ima
новобранец
новобранец
Мнения: 18
Регистриран на: Пет Фев 03, 2006 5:59 pm

Мнение от Riba_da_ima »

За мен най-фкусните риби са хишниците по точно костура и бялата риба без значение как са приготвени.
Riba_da_ima
новобранец
новобранец
Мнения: 18
Регистриран на: Пет Фев 03, 2006 5:59 pm

Мнение от Riba_da_ima »

Още по вкусни са когато сам съм си ги хванал :lol: :lol: :lol:
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 302
Регистриран на: Сря Мар 23, 2005 9:24 am
Местоположение: Sofia

Мнение от atillas »

5кила написа:относно рибата е истина че треба така да се пьржи,че да се запечата т. е.-в много нагорещена мазнина-по влашко напр. пьржат рибите в 1кьм1
МАС и олио-бех потресен,преди години,когато го видех това,но когато опитах си промених мнението-когато тая сьставка е силно нагорещена,тя не прониква в самата риба,а и прави един филм отгоре и я задушава отвьтре...беее,требат си тренировки,като вьв всичко друго-аз например се радвам,че след като ме шокираха с МАСТА,успех и аз да ги шокирам
като им показах калкан НА СКАРА :lol:
рибата пържена в свинска мас е по вкусна - факт !
това че доста хора не го знаят не я прави по малко вкусна хехе
Аватар
kalinborisov
новобранец
новобранец
Мнения: 81
Регистриран на: Пон Окт 03, 2005 8:02 pm
Обратна връзка:

Мнение от kalinborisov »

На откриването на сезона бях с приятел на брега на Дунав при Горни Вадим. Рибарте бяха хванали в мрежите си няколко чиги. За първи път вкусвах подобна риба. Бяха приготвени на скара. Когато споделих впечетленията си с тях те ми обясниха, че всяка риба е вкусна но приготвена по определен за нея начин. Скобара който е костелив се нарязва на ситно с остър нож и костите хрускат след термичната обработка. Тайната е в острото ножле и съветите от специалистите.
Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”