Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Относно Сайта РазниКОЯ Е НАЙ ВКУСНАТА РИБА?
Модератор: dantho.mihov
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2583
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
рибена рецепта
Колеги, и аз се престраших да споделя с Вас една рецепта.
Взима се шаран, почиства се от вътрешности, люспи и хриле.
На 1кг рибешко тегло се настъргват100гр. кашкавал , коита с сол, чер пипер/на вкус/ и по 1 супена лъжица краве масло се слагат вътре в корема на шарана. Зашива се и се пече на фурна. Ползва се лимон на резенчета. Бърза и лесна рецепта, която е особено полезна ако рибата има лек дъх от водоема. Може при дъх от водоема да се направи и чесняна каша с която да се гарнира запечения рибок. На здраве.
Взима се шаран, почиства се от вътрешности, люспи и хриле.
На 1кг рибешко тегло се настъргват100гр. кашкавал , коита с сол, чер пипер/на вкус/ и по 1 супена лъжица краве масло се слагат вътре в корема на шарана. Зашива се и се пече на фурна. Ползва се лимон на резенчета. Бърза и лесна рецепта, която е особено полезна ако рибата има лек дъх от водоема. Може при дъх от водоема да се направи и чесняна каша с която да се гарнира запечения рибок. На здраве.
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
отдавна не сьм се включвал тук ето ме с пьлна сила и нещо много елементарно и вкусно-става секва морска/океанска риба-(лефер,лаврак,паламуд,скумрия и пр.)дето е по тльста...става и сьс щука и пьстьрва...бе сьс сичко става
морска сол,4-5 яица,маслинова паста 200-300гр(но може и без нея,че е скьпичка) и риба-цяла,,с главата,но без хрилете,врьзка дивисил,врьзка магданоз,неколко лимонени резена с кората,малко масло-според размера на рибата..
морската сол се разбьрква заедни с яйцата и масл паста до хомогенна смес,на предварително леко намаслената тава се посипва от сместа,отгоре се слага рибата,като в корема и са пьхнати дивисила,магданоза,лим резени и малко черен пипер(виж,как забравих) и маслото(около 50гр)след като с него е промазана горната част на рибата...отгоре се затрупва целата риба сьс солената смес,запечатва се хубаво и се пече в силно нагрята фурна около 35-40 мин-става вьпрос за около 2-3 кила риба-после внимателно се троши кората дето сместа образува.....и се ПЛЮСКА на корем да ви е сладко-оооооооп-в корема и скилидка чесьн
морска сол,4-5 яица,маслинова паста 200-300гр(но може и без нея,че е скьпичка) и риба-цяла,,с главата,но без хрилете,врьзка дивисил,врьзка магданоз,неколко лимонени резена с кората,малко масло-според размера на рибата..
морската сол се разбьрква заедни с яйцата и масл паста до хомогенна смес,на предварително леко намаслената тава се посипва от сместа,отгоре се слага рибата,като в корема и са пьхнати дивисила,магданоза,лим резени и малко черен пипер(виж,как забравих) и маслото(около 50гр)след като с него е промазана горната част на рибата...отгоре се затрупва целата риба сьс солената смес,запечатва се хубаво и се пече в силно нагрята фурна около 35-40 мин-става вьпрос за около 2-3 кила риба-после внимателно се троши кората дето сместа образува.....и се ПЛЮСКА на корем да ви е сладко-оооооооп-в корема и скилидка чесьн
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14919
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
МмммммммДа ! А мене си ме влече туй :
море
ветър
зелена вода
сол
чаша бира
пържена цаца с картофки ................ !
...................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NO ЧАЛГА !!!!!!!
море
ветър
зелена вода
сол
чаша бира
пържена цаца с картофки ................ !
...................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NO ЧАЛГА !!!!!!!
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- dzigy
- научил се да хвърля
- Мнения: 112
- Регистриран на: Пет Мар 18, 2005 8:41 pm
- Местоположение: софия
Re: рибена рецепта
бате страхотна е повярвай ми
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2753
- Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 1:59 pm
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
амура-на скара с дьрвени вьглища,като преди това си приготвяш нещо като паста от смлян чесьн смесен с малко зехтин,малко соев сос,малко лим сок и кви са ти вкусни подправки-намазваш го с тая далавера и на скарата аааа,и нещо за пьрженето на уклея и не само на него,а изобщо-само с царевично брашно смесено с подправки и малко сол-аз например си правя "УНИВЕРСАЛНАТА ПОДПРАВКА НА МЕНЕ",която ест е тайна
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
готвенето,пич,си е като риболова-с много фантазия,тренировки и справки от дебели книги и лайно мое да се направи,че да е вкусно то с всичко е така де..аз гледам тук да давам по прости и изпитано вкусни от мене рецепти,които да са ни и по джоба все пак-вьпреки,че джоба си е едно,как да кажа..РАЗТЕГЛИВО понятие
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- genov_eng
- научил се да хвърля
- Мнения: 188
- Регистриран на: Чет Окт 21, 2004 9:26 am
- Местоположение: Пловдив
Re: КОЯ Е НАЙ ВКУСНАТА РИБА?
Относно шарана пълнен с кашкавал: трябва да е риба до 1,5 кг. Лично изпитано По-едрите стават много мазни и безвкусни. Задължително трябва да се настърже кашкавал и в/у шарана.
Относно овалването на рибата с царевично брашно при пържене: Обикновено се пържи в домашни условия и температурата на мазнината не е голяма, затова смесвайте 2 към 1 - бяло и царевично брашно. Само царевичното се напоява с много мазнина. При силен фритюрника 2 към 1 - царевично и бяло. Естествено подправките и солта остават в брашната.
Друг трик при приготвяне на риба е преди да се приготви да се накисне 1 час в прясно мляко. Става въпрос за по-"миризливите" Цацата и чаушана стават супер, ако се накиснат преди пържене.
За мен също най-вкусната риба е прясната. А по принцип - цернокопа на ската (само със сол).
Успех!
Относно овалването на рибата с царевично брашно при пържене: Обикновено се пържи в домашни условия и температурата на мазнината не е голяма, затова смесвайте 2 към 1 - бяло и царевично брашно. Само царевичното се напоява с много мазнина. При силен фритюрника 2 към 1 - царевично и бяло. Естествено подправките и солта остават в брашната.
Друг трик при приготвяне на риба е преди да се приготви да се накисне 1 час в прясно мляко. Става въпрос за по-"миризливите" Цацата и чаушана стават супер, ако се накиснат преди пържене.
За мен също най-вкусната риба е прясната. А по принцип - цернокопа на ската (само със сол).
Успех!
- rockeagle35
- научил се да хвърля
- Мнения: 120
- Регистриран на: Нед Ное 18, 2012 8:11 pm
- Местоположение: гр.Стара Загора
- Обратна връзка:
Re: КОЯ Е НАЙ ВКУСНАТА РИБА?
Аз, да си кажа право, най-си обичам панираната щука(но задължително старателно изтъркана с тел) - чисто месо, без дъх и богато наситено с биричка и рибарски лакърдии. За полеви условия най-вкусното нещо, което съм ял е балканска мряна на турски керемидки, едно лингурче край Тунджа ми показа как става и наистина е вълшебнесто! =)
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!