Замразена скумрия за упушване - да или не.

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
nikolai montana
новобранец
новобранец
Мнения: 44
Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 11:14 pm

Замразена скумрия за упушване - да или не.

Мнение от nikolai montana »

Колеги, може ли да се упушва замразявана скумрия или не е за препоръчване?
НЕКА ХОРАТА ДА ПРЕЦЕНЯТ КОЛКО СИ ДОБЪР, А НЕ ТИ САМИЯТ!!!
Аватар
stefanburnev
новобранец
новобранец
Мнения: 22
Регистриран на: Пет Фев 27, 2009 5:51 pm
Местоположение: Велико Търново

Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.

Мнение от stefanburnev »

Колега на това попаднах: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=607616" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да ловя риба, но много се забавлявам докато опитвам!
Аватар
nikolai montana
новобранец
новобранец
Мнения: 44
Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 11:14 pm

Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.

Мнение от nikolai montana »

Много благодаря
НЕКА ХОРАТА ДА ПРЕЦЕНЯТ КОЛКО СИ ДОБЪР, А НЕ ТИ САМИЯТ!!!
Аватар
julia_sb
новобранец
новобранец
Мнения: 33
Регистриран на: Нед Ное 08, 2009 12:27 am

Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.

Мнение от julia_sb »

Аз правя пушена скумрия със замразена.Става много добре.
Аватар
мурджо
новобранец
новобранец
Мнения: 58
Регистриран на: Сря Окт 02, 2013 9:04 pm

Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.

Мнение от мурджо »

колега това е от мен,да вhttp://www.youtube.com/watch?v=dFK55cYU1D0и е сладко. и аз съм го пробвал това
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.

Мнение от КИРО »

nikolai montana написа:Колеги, може ли да се упушва замразявана скумрия или не е за препоръчване?
Изчисти я,осоли я,изчакай час.
После - намери една тенекия от сирене (понеже няма да намериш вече,
мисли и други вариянти)
На дъното нареди един слой около 5см клонки едногодишни от плодни дръвчета.
рибата я завързваш за опашките с тел,и я окачваш над клонките.
(там на два тела над кутията - абе измисли нещо де )

Покриваш отгоре с една тенекия - не плътно де.
Палиш отдолу огина,след 50мин си готов.
Да ти е сладко после......
И да са поФалиш. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1436
Регистриран на: Чет Яну 31, 2008 5:16 pm
Местоположение: Варна

Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.

Мнение от RAAZIEL »

Да не си помислиш,че всичката пушена скумрия дето я продават е била прясна :lol:
Направи я както ти е казал 'бат Киро и :drinkers: :drinkers: :drinkers:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 196
Регистриран на: Чет Окт 15, 2009 9:18 pm
Местоположение: ПЛЕВЕН

Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.

Мнение от niko_tod »

Вече са ми готови няколко скумрии от замразените , но само осолени и после на терасата да съхнат - вкусно. Чувал съм за номера на КИРО , като тенекията е завита с мокър парцал , а рибите нанизани през очите , слагаш я на газовия котлон и след 40-50 минути първата тупва на дъното на тенекето със скъсан врат. Това ще ми е следващата проба, набавих си и тенекия.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1311
Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 3:14 am
Местоположение: Фидер отбор Пирдоп
Обратна връзка:

Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.

Мнение от dako71 »

Скумрия само от тази в кашоните взимайте. Тази в разфасовките някога е била в кашон. :drinkers:
Иначе както е казал Кирето. осоляваш солиш и с една лъжица захар, ако е кафява очен харашо. Поливаш и няколко лъжички бренди и така да поседи ден или по малко редиш в теникията над талаш или трици от джанка ябълка или дрян и час на газовия котлон но на най слаб огън. Става направо мозък.
Ако искаш може да я увисиш да се повее на ветъро седмица две.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1125
Регистриран на: Вто Сеп 26, 2006 12:01 pm
Местоположение: Varna

Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.

Мнение от rap66 »

Тъй като аз редовно си пуша риба всякаква - скумрия, чернокоп, хамсия, сафрид и таранка също съм пушил в пушилнята, та..

1. Рибата се осолява в саламура, не в сол. Саламурата се прави като във водата се слага сол докато кокоше яйце изплува.
2. Голяма скумрия 1 час, рибите под 0.5 кг 30 мин.
3. Рибата трябва много добре да се изцеди от водата (аз дори я подсушавам с хавлия ) за да стане златиста.
4. По тринцип се пуши със стърготини от костилкови дървета. Много добре става с орехови черупки. За пушилнята обаче съм си купил от магазина (има различни видове за риба, месо, пиле и т.н.) щото там се слагат 2-3 супени лъжици. Ако е тенения, 3 пръста.
4. 20 мин. са достатъчни, за да придобият златист цвят.
Аватар
nikolai montana
новобранец
новобранец
Мнения: 44
Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 11:14 pm

Re: Замразена скумрия за упушване - да или не.

Мнение от nikolai montana »

Колеги, много ви благодаря за съветите, който ми дадохте.Желая на всички ви да сте живи и здрави,а аз тичам до магазина за рибка и старт на начинанието.Ще се вдига пушилка.
НЕКА ХОРАТА ДА ПРЕЦЕНЯТ КОЛКО СИ ДОБЪР, А НЕ ТИ САМИЯТ!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”