Монтаж за далечни дистанции (Bait Clip)

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
kolef
новобранец
новобранец
Мнения: 2
Регистриран на: Пон Апр 17, 2017 1:54 am
Местоположение: Варна

Монтаж за далечни дистанции (Bait Clip)

Мнение от kolef »

Здравейте!
Съвсем случайно попаднах на това чудесно място. Няколко дни се разхождах из форума, и реших да се включа.
За морския риболов от брега, на големи дистанции, е особено важна презентацията на стръвта. Имал съм много случаи когато червея пада още във въздуха, или рибката се откача. Тези ще пробвам монтаж с Bait Clip, да видя как работи. Търсих по магазините, и май при нас още няма... и си направих сам. Ще пробвам тези дни от плаж или някоя буна.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 720
Регистриран на: Нед Май 20, 2007 10:12 am
Местоположение: Варна

Re: Монтаж за далечни дистанции (Bait Clip)

Мнение от Митко Кирилов »

Здравей колега,
Проблемът за съхраняване на морския червей при риболов на далечни дистанции не е от вчера и още преди много години съм се сблъсквал с него и съм търсил решението му.Разглеждал съм и посочения от теб монтаж/ Bait Clip, инфо има за него още от 2007 г от Доктора, модератор, /, но не се спрях на него поради необходимостта от по-дълъг повод за да може при падането на тежестта върху дъното да се получи достатъчна хлабина при майката за да се освободи поводът.Този монтаж може да е приложим при улов на ципура или други риби, където се лови с дълъг повод и не се налага периодично зареждане и хвърляне на такъма както е при нас за кефаловите.Още повече , че при неточно поставяне може да се очаква неизбежното оплитане.
Няма съобщения някой да го е пробвал , а саморъчно направеното не вярвам да е по-качествено и по-добре работещо.И от чуждите сайтове за риболов няма много инфо за неговото приложение.
Порад тези причини, въпреки че обичам да експериментирам, се отказах от него.Все пак поздрави за намерението ти и ще бъзе интересно да пишеш за резултата.
За себе си открих друг вариант, прилаган от руските риболовци , който ползвам вече 3-та година: да го нарека «твърда връзка»: лопатката на куката е неподвижно закрепена/ пъхната в тапичката/сферична или продълговата/. Този такъм ползва с успех и мой роднина .Миналия сезон с този монтаж улових доста едри и хубави платерини именно на голяма дистнация над 90-100 м.Неговите предимства са следните: много е по-удобен при зареждане на стръвта/не само на един, но и на 2 червея за по-атрактивно примамване/, нанизване без да има висеща част от куката и най-вече след такава подготовка при силово хвърляне/изисква го голямата дистанция/ няма късане на червея! Другото е да си на точното място в точното време!
Това по въпроса.
Имаш ЛС.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
kolef
новобранец
новобранец
Мнения: 2
Регистриран на: Пон Апр 17, 2017 1:54 am
Местоположение: Варна

Re: Монтаж за далечни дистанции (Bait Clip)

Мнение от kolef »

Смятам да пробвам. По северното средиземноморско крайбрежие с такива монтажи успешно ловят кефалови като нашите.
IMG_20170418_181828.jpg
IMG_20170418_181820.jpg
IMG_20170418_181713.jpg
Пробвах друг вид. Бидема е 40 см, веднага след оловото. По линията има кукичка която е подвижна и опъва повода. Пробвах го преди една седмица - от 10 хвърляния нямаше оплитане. Е риба няма само проба на съоръжението. И 50 см. да е дълъг повода не пречи. При монтаж с две или три куки последната е на толкова.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”