Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Относно Сайта РазниПътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Е ,ама адашко ,той нали казва запалва па аз нивга не съм помислял да запалвам. Или се е объркал ,или има в предвид другио Павел. Къде мене той сЪ обръща с ....офф.Та тъй де ..
Кире ,кажи си ,де,че има и още няколко адаши.
Кире ,кажи си ,де,че има и още няколко адаши.
Късмет.Всичко е до късмет.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Пав ходи без мен,аз в събота или
Бачкам до ранния следобед,или
Съм поканен за риба.
Споко сезона не е свършил.
Бачкам до ранния следобед,или
Съм поканен за риба.
Споко сезона не е свършил.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14812
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Павел Иванов написа:Люсе , там де ще те водя от днес официално има сърнели , сигура
Ма аку нещаш и сам мога да си ходя в събота
Люси,
Павел е прав !
Сърнели вече има !
Но дали до събота още ще има - това вече е съвсем друг въпрос !
Смятай, че цялото гъбарско съсловие от София вече прави планове за берекет и буркани !
Аз се разписах, с моите си гъбки,
И след мен не остана почти нищо на ливадката !
Та ако се кумиш, гъби или риби,
Приемай офертата на Павел, той така и така само теб кани !
Риби сега само от лодка, на "цици" или по платените !
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14812
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
lusienn написа:Вчера нямаше, пребегах километър ...... гледах и в гората,и в храсталаците,нито една нямаше, дори минятурна .....
Има, бре Люси !
Сега са мини-, ама като пораснат ще станат макси- !
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14812
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Павел Три написа: ...... Или се е объркал ......
Павле Трифонов,
То Киро Видински нещо ни ебава, нас - дъртаците !
Ама да не се окаже, че праим повече sex от него, бре ?
Приемаме, че се е объркал !
Друго е искал да напише - виц !
И два вица :
" Ловец към овчар:
- Видя ли накъде избяга заекът ?
- Натам, мъжки беше.
- Е ......... , как го позна че е мъжки ?
- Каза да го хванеш за х.я !"
И един за Мартин !
Даже и рима има, ударима !
"Като няма хляб, яжте бой - пернишка мъдрост."
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Не съм твърдял че няма гъби,
Имаше още преди 2 дни,но не
В моя гъбарски район.
Аз привърших с гроздето.
Те премерих захарността на мерлото
2 те щайги, над 25 и 4 по 20
Тамън средно ще стане винце.
Аз за сефте правя,но проверих
Каква трябва да е захарността при
Червеното,да не се изложа от първи път
В производството ми.
Никога не ми е стигало времето
Да правя и вино,те видяхте че за сефте
Направих всичко сам за 24 часа,през
Работен ден,преди и след бач.
То още не е готово,но има шанс да
Пия собствено вино.
Имаше още преди 2 дни,но не
В моя гъбарски район.
Аз привърших с гроздето.
Те премерих захарността на мерлото
2 те щайги, над 25 и 4 по 20
Тамън средно ще стане винце.
Аз за сефте правя,но проверих
Каква трябва да е захарността при
Червеното,да не се изложа от първи път
В производството ми.
Никога не ми е стигало времето
Да правя и вино,те видяхте че за сефте
Направих всичко сам за 24 часа,през
Работен ден,преди и след бач.
То още не е готово,но има шанс да
Пия собствено вино.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
- трапера
- сериозен играч
- Мнения: 1471
- Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 10:27 am
- Местоположение: Свилен Славов (Мюнхен-Русе)
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Жив е той, жив е...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5612
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Люс,едно време и аз правех вино,но с времето спрях,че дигам кръвно,но пак си вземам от познат вино от Памид,лекичко и екстра с вечеря да пийнеш по чашка
а относно колко трябва да е захарноста при начална ферментация на виното,знам от винари,че златната граница трябва да е 24 захар. надолу ако е, не става вино а ракия,поне го докарай на 23 най малко
а тия бурета 5 л. найстина са около 60 - 70 лв. не знам Данчо какво е гледал,може някаква промоция да е имало
Бобо,след като свариш матеряла от зърно и вече не става за ползване,не го изхвърляй ами си остави малко и го хвърляй за захранка ако ловиш на перо,трепач е,тая год. шараните ги изкъртих на тая захранка
а относно колко трябва да е захарноста при начална ферментация на виното,знам от винари,че златната граница трябва да е 24 захар. надолу ако е, не става вино а ракия,поне го докарай на 23 най малко
а тия бурета 5 л. найстина са около 60 - 70 лв. не знам Данчо какво е гледал,може някаква промоция да е имало
Бобо,след като свариш матеряла от зърно и вече не става за ползване,не го изхвърляй ами си остави малко и го хвърляй за захранка ако ловиш на перо,трепач е,тая год. шараните ги изкъртих на тая захранка
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Разбъркал съм го 2 та сорта,
Довечера ще точапрез канелка и
Ще меря,ако е 22.5 няма да го пипам
Материяла е 2/3 от бидон 80 литра
Ако излезе 20 литра вино съм доволен,
Другото ще го дам за ракия с някой
Партия с неговото да го сварят.
Довечера ще точапрез канелка и
Ще меря,ако е 22.5 няма да го пипам
Материяла е 2/3 от бидон 80 литра
Ако излезе 20 литра вино съм доволен,
Другото ще го дам за ракия с някой
Партия с неговото да го сварят.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Люс, че не разбираш от правенето на вино е видно, ама още по-видно е това, че не четеш кво ти пишат другите, като съвети..........
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Според Софийските комшии,
Нямало нужда от захар,сладко било гроздето да го оставя,така натурално.
Продавача на мерло каза същото,
10 дена бъркане,по 1 път на ден вечер.
40 дена да чакам,и тогава да точа през
Канелка за консумация,то дали ще устискам,е друг въпрос,може и по рано
По чашка за проба.
А и сложих шепа мащерка,за. Билков аромат.
Нямало нужда от захар,сладко било гроздето да го оставя,така натурално.
Продавача на мерло каза същото,
10 дена бъркане,по 1 път на ден вечер.
40 дена да чакам,и тогава да точа през
Канелка за консумация,то дали ще устискам,е друг въпрос,може и по рано
По чашка за проба.
А и сложих шепа мащерка,за. Билков аромат.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Така е- майстори много, ама..ти си знаеш кой да слушаш!?lusienn написа:Според Софийските комшии,.......
Тъй де, имаш си ябълков оцет, що пък да си не направиш и винен такъв.............lusienn написа:.........Нямало нужда от захар.........
Ако джибрата не е натисната с капак и нямаш възможност да я натиснеш - бъркането трябва да продължи до тогава докато не започне да пада, тоест винаги трябва да е мокра, защото мушиците/така наречените оцетни мушички, винарки,/ ще ти изиграят лоша шегичка.........lusienn написа:.......10 дена бъркане,по 1 път на ден вечер........
Това, като времетраене, също е много относително, като най-общо казано основно зависи от температурата, при която ще ферментира материала, а така също и от захарността.........lusienn написа:..........40 дена да чакам,...........
Успех с правенето, и да.........почерпиш!?
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Да разбрах че трябва да е натиснат материяла,също като зелето.
Имам пластмасова решетка,с нея
И отгоре ще издялкам 2 пръчки,за
Кръстачка.
А почерпката ще е зимата,къде ще се
Съберем не знам още,
То всичко по реда си,хубавите работи
Стават бавно.
Имам пластмасова решетка,с нея
И отгоре ще издялкам 2 пръчки,за
Кръстачка.
А почерпката ще е зимата,къде ще се
Съберем не знам още,
То всичко по реда си,хубавите работи
Стават бавно.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Люс, независимо дали ще ме послушаш аз ще си позволя да ти дам следния съвет- загрей в един съд малко от гроздовия сок и разтвори един килограм захар в него. Сипвай, разбърквай па после ще ме псуваш, или целуваш ръка!?!?
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- Модератор
- Мнения: 3646
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Ааа, аз наистина ги видях като минавах покрай тях, ама не ги загледах, че били фалшиви буретата.Don4o_62 написа: .........
а тия бурета .... не знам Данчо какво е гледал,може някаква промоция да е имало
Красиви, изпипани, ама били от пластмаса.
Хванах се да доказвам и ги изрових от сайта им и едва сега разбрах за този факт.
Друг път ще внимавам повече.
Ей едно от тях : https://www.mr-bricolage.bg/bg/%D0%9A%D ... C/p/924949