Колко куки са позволени?

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
escape
новобранец
новобранец
Мнения: 6
Регистриран на: Вто Юни 06, 2017 4:24 pm

Колко куки са позволени?

Мнение от escape »

Колеги до колкото съм информиран аз по закон нямаш право на повече от 2 куки на въдица!? Защо тогава изобщо се продават куки тройки? Има ли определен вид риболов за който се правят изключения и може с кука тройка? Защо и във форума се дават видове монтажи с кука тройка (ако това не е позволено от закона)?
CarposGTA
новобранец
новобранец
Мнения: 71
Регистриран на: Чет Юни 02, 2016 1:04 pm
Местоположение: гр.Хасково

Re: Колко куки са позволени?

Мнение от CarposGTA »

escape написа:Колеги до колкото съм информиран аз по закон нямаш право на повече от 2 куки на въдица!? Защо тогава изобщо се продават куки тройки? Има ли определен вид риболов за който се правят изключения и може с кука тройка? Защо и във форума се дават видове монтажи с кука тройка (ако това не е позволено от закона)?
Куката тройка си е една кука , а не 3 . Забранено е търмъченето с голи тройки с цел закачане на риби по-тялото без да има някаква активност от самите риби към монтажа . Тройните куки се продават за риболов на хищници с естествена стръв или за поставянето им на различните изкуствени примамки при амортизацията на заводските куки . Незаконни са пружините и подобните на тях монтажи за толостолоб с 4 и повече на брой единични куки и затова те съветвам ако ползваш от стандартните пружини по нашите магазини да оставяш само 2 куки . Изключение има при риболова с чепаре , което представлява повод с голям брой куки между 3-9 с различни изкуствени нишки по тях , като тук закона позволява да се използва само 1 такъв монтаж на въдица .
vito07
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 221
Регистриран на: Съб Юли 14, 2012 3:01 pm

Re: Колко куки са позволени?

Мнение от vito07 »

На гърба на билета си пише какво е позволено по закон!
escape
новобранец
новобранец
Мнения: 6
Регистриран на: Вто Юни 06, 2017 4:24 pm

Re: Колко куки са позволени?

Мнение от escape »

Благодаря на колегите за бързите и ползотворни отговори.
Чак сега обърнах внимание, че всичката нужна информация я има на гърба на билета макар и с доста дребен шрифт, може би заради това не съм обръщал внимание досега.
Имаше известно неспокойство у мен, че при някой монтажи няма да спазя закона, но сега всичко ми се избистри.
Колкото до купешките пружини с 4 куки не ги купувам дори. Купиш ли такъв такъм стимулираш производството, разпространението и продажбата му. Колко от хората купили си такава пружина ще отрежат двете куки? Сигурно са под 10 процента. Така, че като искам пружина с две куки си купувам гола такава и си връзвам аз един или два повода и готово.
А не смятате ли, че не бива да се продават изобщо подобни нарушаващи закона такъми по магазините. Не само пружини, но и разни там парашути и т.н.? Това е предпоставка за последващо нарушение на закона на този който го купи. Продавача го подтиква към това с продажбата на тези неща. Не трябва ли да се инициира някаква промяна в закона или наредби някакви за да се промени това нещо? Как мислите?
CarposGTA
новобранец
новобранец
Мнения: 71
Регистриран на: Чет Юни 02, 2016 1:04 pm
Местоположение: гр.Хасково

Re: Колко куки са позволени?

Мнение от CarposGTA »

Не трябва ли да се инициира някаква промяна в закона или наредби някакви за да се промени това нещо? Как мислите?[/quote]

Разбира се че трябва да се направят промени в законодателството , като в момента се разглеждат определени правила и се гласуват промени . Доколкото четох наскоро уж се криминализира бракониерството и се забранява разпространяването на всякакви мрежови уреди за риболов . Това означава , че ако закона не е само на хартия както често се случва в България , то трябва да бъдат спрени от продажба всякакви мрежи, парашути , дирижабли и подобни глупости :D . Ще може да се продават мрежи само на лица извършващи стопански риболов , които трябва да имат лиценз за извършваната от тях дейност . В тази категория са вътрешните рибни стопанства и лицата извършващи риболов във водите на Черно море .
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”