Крастата да си начешеш!

Модератори: bobopeli, sapuna

docenta
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1066
Регистриран на: Съб Фев 11, 2006 6:35 pm
Местоположение: София

Крастата да си начешеш!

Мнение от docenta »

Здравейте юнаци!

В тия времена на африканска чума по свинете, азиатска чума по овце и кози, птичи грип и разни други екстри, аз пък сериозно се разкиснах от непрестанните дъждове и така ме бе засърбяла крастата, та в събота сутринта още в пет часа бях на крак и в шест вече бях на най-близкия гьол, известен като Враждебна, Черното кафе /ВЧК/ Но имало и по-закраставели от мен, защото почти всички удобни места бяха вече заети, а един дядка ми каза, че дошъл още към четири сутринта и пет минути след него почнали да прииждат още коли. Причината бе повече от ясна - съботата бе единствения откровено слънчев и топъл ден през цялото досегашно така наречено лято. И се започна една епопея - спирах на всяко от известните ми места с колата, хайде до долу без въдици да проверя има ли място и така ударих гредата пет-шест пъти, но поне си поговорих с колеги, които търсеха платика на 4-5 метра дълбочина и вече бяха хванали по някоя риба.
В подобно на моето положение бе изпаднал и Влади, един по-млад от мен колега, с когото се запознахме по време на обиколката на гьола. Най-накрая двамата стигнахме и до оградата на самото летище, газихме някакви гнусни локви, но накрая успяхме да намерим едно местенце, колкото да се разпънат два телескопа.
Аз взех мачовата си въдица с подвижен четириграмов ваглер, но се оказа, че дълбочината пред нас в близките двадесет и пет метра не надминава метър и половина и това реши въпроса в полза на директния телескоп шестица. Сложих му фина обтекаема плувка 0,75 грама, утежнение от три цепени сачми по 0,20 и едно дроперче 0,10, микровирбел и кука 18 номер с повод 0,085.
Докато се оправях с телескопа Влади вече беше хвърлил малко уклейска захранка и почна да дърпа ...бабушки и то хубави. Аз пък бях сварил едно пакетче кус-кус и почнах периодично да сея от него в обсега на телескопите. Даде след десетина минути резултат и почнаха да излизат малки до средни платики.
По едно време положението стана "гол след гол", но ни нападнаха и слънчаците. Мерак ми беше да се закачи и някой лин, но този ден линовете явно стачкуваха. Като минах само на стръв кус-кус - елиминирах слънчаците и почнах двойно да си чеша крастата, защото кус-кусът лесно се откача от куката и трябва моментално да се засича. Така до обяд успяхме да хванем една дневна норма риба, която отиде да зарадва възрастната майка на Влади и други баби от квартал "Сухата река", където живее този симпатяга. Снимахме се за спомен и се разбрахме през някой от следващите уикенди пак да идем заедно на риба. Какво по-хубаво от това да се сдобиеш с нов приятел.
А ето го и Влади с рибата:
Изображение

Ето ме и мен - да не ме забравите!
Изображение

Айде, чао и наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!


Риболовна академия "Негован"
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5612
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
Местоположение: гр.Асеновград

Re: Крастата да си начешеш!

Мнение от Don4o_62 »

Няма да те забравим :D пиши по често,че е кеф да те чете човек :D :drinkers:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 155
Регистриран на: Съб Яну 08, 2011 11:02 am
Местоположение: Пловдив

Re: Крастата да си начешеш!

Мнение от Mr.Fish »

Линът обича ситен дъжд, ръмеж. Успех и нека следващата тема да е с много едри каленици ☺️
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2352
Регистриран на: Нед Яну 28, 2007 8:50 pm
Местоположение: Кърджали

Re: Крастата да си начешеш!

Мнение от Vesko1 »

Евала доценте...начесал си крастата.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1745
Регистриран на: Вто Мар 13, 2007 10:42 am
Местоположение: Ямбол - София
Обратна връзка:

Re: Крастата да си начешеш!

Мнение от mita4eto »

Доценте ... апел и от мен - молба дори, ходете по-често и имайте запомнящи се излети, които да споделяте с нас ... Вашите постове са солта и пипера на тоя форум, липсват напоследък ... чакам повече подобни излети ;-) Благодарности за споделянето!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”