ПЛАВНИЦИ

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Andrei_S40
новобранец
новобранец
Мнения: 16
Регистриран на: Пон Сеп 13, 2010 4:04 pm

Re: ПЛАВНИЦИ

Мнение от Andrei_S40 »

Pretor написа:Да са ти честити плавниците! Перата са лееко твърди, обаче така ще заякнеш в глезените ;). Мноого години съм ползвал такива, докато накрая не се счупи едното перо. От палачорщина :). Като му дойде времето за по-висок клас, сам ще усетиш. Сега плувай на воля и се кефи на мах.

Претор, благодаря за добрите пожелания. Опитът ми от 11 дни плуване и гмуркане с Беша Мундиал е положителен....Първият ден крампирах, но затова нямат съпричастност плавниците....
Взех ,,Магнерич" / еднократно / и повече крампи нямаше...
Тягата, която има черното / наричано ,,твърдо перо " / е доста добра...поне по моите критерии...
Абсолютно широкоспектирни плавници....Стават и за плуване...Не ме умориха. за сметка на това скоростта на придвижване е повече от много добра. При гмуркане и изплуване просто се усеща тягата...
минусди- перата се драскат и от ной-леко съприкосновение / дори на меко пясъчно дъно /...За скали да не говорим.....Целите са в деруги, при това на места и дълбоки..Но определено вършат работа....Като за продукт - масовка иконфекция, мисля одовлетворяват изискванията на начинаещ.
Сего ми остава да си допълна екипировката с още една маска, с един по-добър харпун засега това е.....

Не знам защо Беша Мундиал ги определят за ,,твърди" плавници / говоря за черното перо /, когато под вода през маската погледнеш при интензивно мърдане на издправени крака как се огъват във водата, разбираш, че изобщо не са твърди..
да наистина на фона на дайверските масови плавници / с елемнти на съчетание: гума-пластмаса /, могат и да минат за твърди....
Но според мен харпунджийският плавник изобщо има възможност за повече приложимост от фрий дайверски такъв.....
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 680
Регистриран на: Вто Ное 03, 2009 12:36 pm
Местоположение: Бургас

Re: ПЛАВНИЦИ

Мнение от Pretor »

Просто са твърди :). Като пробваш пера от друг материал, ще се увериш. Но най-важното е да ти прилягат и ВИНАГИ да те изкарват на повърхността.
Изображение
velko_
новобранец
новобранец
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Мар 08, 2019 10:38 am

Re: ПЛАВНИЦИ

Мнение от velko_ »

Здравейте, аз съм начинаещ в гмуркането, интересът ми е чисто любителски. Искам скоро да си взема първите плавници , но не съм много наясно какво точно ми трябва. Разглеждах различни по-евтини модели тук https://sportensklad.bg/sportni-stoki/v ... e/plavnici и възникнаха няколко въпроса - с късо или дълго перо да си взема, кое е по-подходящо за абсолютен начинаещ. Естествено, не смятам да се пускам на някакви големи дълбочини. Отделно, по-твърди ли трябва да бъдат, по-меки ли. Ще съм благодарен за някакви насоки
kokomin
новобранец
новобранец
Мнения: 68
Регистриран на: Чет Фев 21, 2008 10:08 pm

Re: ПЛАВНИЦИ

Мнение от kokomin »

Здравей,бих те посъветвал да разгледаш онлайн магазините за подводна екипировка и подводен риболов,Най-добре ако имаш възможност и да посетиш такъв магазин ,има ги в по-големите градове.Там колегите ще ти дадат нужната информация,а и ще ги мериш на място.Според мен като за начало дълги плавници с пластмасови,меки пера.Умишлено не се спирам на марка,зависи кое ще ти пасне най- добре на крака.Успех.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 997
Регистриран на: Вто Мар 06, 2007 4:29 pm
Местоположение: Варна

Re: ПЛАВНИЦИ

Мнение от rikitikitavi »

Ако наистина си съвсем начинаещ ще ти трябват плавници с които да газиш по дъното,да стъпваш по скали,да ги изтърваш и да правиш всички грешки които всеки от нас прави в първите си стъпки.
На това отговарят къси плавници от нечуплив материал,можещи да се осучат и огънат без разрушаване и мек удобен пантоф,залепващ като втора кожа на босия ти крак.

Ако си не съвсем начинаещ е друга работата де.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”