Къмпингуване край яз.Йовковци

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

i_plamen
новобранец
новобранец
Мнения: 36
Регистриран на: Чет Май 28, 2009 9:54 am

Re: Къмпингуване край яз.Йовковци

Мнение от i_plamen »

Здравейте колеги. Днес ми е първият работен ден след почивката ми на Йовковци. Почивката беше хубава. Седем дни риболов и резултата, както колегата jean11 прогнозира, е шаран- нула удари, нула риба. За два дни оставих 4 от 6 възможни монтажа във водата. Имах чувството, че хвърлям в някаква гора. Местните рибари които познават залива казаха, че мястото е чисто, но въпреки това аз си късах. На третият ден сменихме мястото. Там спрях да храня от лодката, защото мненията на местните бяха, че семената и най-вече царевицата би притеснила шарана отколкото да го привлече. Научил се на лесното и си смуче от мидите, които са в изобилие на дъното. За щука имах само едно взимане, но неуспешно. Съмнявам се , че причината беше в едрата примамка-червеноперка почти една педя. Беше нахапана, но по пораженията съдя, че е била дребна щука. Това беше най-малката, която успях да хвана. На другият ден след като се преместих, един колега на същото място беше хванал щука около 60-70 см. Оценката е на око от около 150 м по въздуха. На мен ми се видя доста добър екземпляр. Новото място което избрахме беше с чисто дъно, но и там нула. На директните телескопи след хубава захранка се ловяха в изобилие червеноперки, каракуди и уклей. За червеноперките и уклея просто съм впечатлен от размерите. Такива в нашият край няма. С три думи казано-една добра седмица. Това е от мен.
P.S. Извинявам се за поста. Мястото му е май в Информация за водоемите. Ако трябва някой да го премести. Допълвам и информацията, след като прочетох последните постове в информация за водоеми за яз. Йовковци. Стръвта на директните теле беше само бял червей. Първият ден след захранка 50/50 каракуда специал и червеноперка, резултата беши уклей и червеноперка по равно и по-малко каракуда. През следващите дни явно храната си каза думата и уклеят намаля. Слънчевките прогресивно намаляваха като количество и размер. На седмият ден се хващаха инцидентно. Подхранката беше на NESSA. Не правя реклама, въпреки че се познавам с човека дето я прави. Просто казвам, че работи. Можех да хвана повече риба отколкото мога да нося. Риба във водата не съм връщал, защото след като се събра рибата започнахме да си правим бирени почивки и не ловяхме. Да не звучи нескромно, но на всеки му се е случвало да налучка мястото, храната и стръвта.
Stanimir Qmakov
новобранец
новобранец
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Мар 17, 2010 7:16 pm

Re: Къмпингуване край яз.Йовковци

Мнение от Stanimir Qmakov »

там е много хубаво :D струва си да се опита :D

колега пиши на кирилица
m_nanchev
franceff
новобранец
новобранец
Мнения: 4
Регистриран на: Чет Авг 14, 2014 2:27 pm

Re: Къмпингуване край яз.Йовковци

Мнение от franceff »

Колкото повече коментари чета, толкова повече ми се губи търпението да ида... Има голяма вероятност това да е дестинацията ми за събота и неделя и съм сигурен, че ще ви послушам за мястото за палаткуване. Само едно нещо не можах да разбера....Участъка около този ръкав предлага ли същите условия за риболов? Също имам въпрос към тези, които вече са били там и са усетили рибата... Какви захранки и стръв предлагате ? Интересуват ме главно шарановите (във всичките им видове) и хищните (костур, смадок и щука) ... изкуствена примамка, или има условия за хващане на жива стръв от водоема. Благодаря :)
eti_72
новобранец
новобранец
Мнения: 53
Регистриран на: Пет Яну 14, 2011 10:38 am
Местоположение: Ruse

Re: Къмпингуване край яз.Йовковци

Мнение от eti_72 »

До сега не съм ходил, но петък и събота съм там, мой познат от Елена ми напомни за пинки.
eti_72
новобранец
новобранец
Мнения: 53
Регистриран на: Пет Яну 14, 2011 10:38 am
Местоположение: Ruse

Re: Къмпингуване край яз.Йовковци

Мнение от eti_72 »

На яз. Йовковци къмпингуването е страхотно. Бях за два дни, макар и за кратко, хареса ми. На близо имаше и чешма. Единствено свинщината която оставят колегите е грозната картинка. Хората са поставили табелки, кошчета, но прасето си е прасе.
Нека колегите рибари къмпингуващи на това чудно място си отнасят боклука, много е лесно.
Нека да запазим красотата на природата.
Въпреки тази свинщина, пак бих отишъл и почистил за да си изкарам приятно.
Lyubenanachkov
новобранец
новобранец
Мнения: 4
Регистриран на: Пет Май 17, 2019 3:10 pm

Re: Къмпингуване край яз.Йовковци

Мнение от Lyubenanachkov »

Здравейте колеги. Някои ходил ли е скоро там.
Евентуално отзиви за палатка и риболов ?
Поздрави
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”