Отборът на СКР „Стара Загора“ трети на световното клубно по риболов!

Информация отностно предстоящите състезания и първенства, както и резултатите от тях.

Модератори: Павел Иванов, Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 817
Регистриран на: Съб Ное 12, 2011 12:24 pm
Местоположение: София

Отборът на СКР „Стара Загора“ трети на световното клубно по риболов!

Мнение от Garbolino »

Източник: bfrs.bg

Отборът на СКР „Стара Загора“ сензационно спечели третото място на световното клубно първенство по спортен риболов на плувка в Хърватия. На канала в град Прелог „беройците“, както е известен тимът в риболовните среди, грабнаха бронзовите медали в много оспорвана надпревара с още 29 клубни състава от цял свят.

„Още не мога да повярвам, че това се случи!“, заяви лидерът на СКР „Стара Загора“ Калин Митранов. За шампионата той състави хитра тактика с ловене на дребни уклеи на къса дистанция. Това се оказа отлично хрумване, и заралии се качиха на подиума на победителите заедно със световните шампиони „Тийм Босна и Херцеговина“ и вторите от „Дренан“ (Англия). Зад нашите в класирането останаха представителите на всички световни сили в този спорт – Италия, Унгария, Франция, Холандия, Белгия и др.

„Момчетата ловиха чудесно, и заслужено стигнаха до този голям успех. Поздравяваме риболовна България и град Стара Загора за това наистина изумително постижение“, каза капитанът на нашите Ивайло Христов, който заедно с отговорника по риболова на езеро „Загорка“ Александър Мечев даваше инструкции на състезателите.

Заралии, които са шампиони на България за 2019 г., тръгнаха добре още в първия състезателен ден в събота, и вървяха девети във временното класиране. Калин Митранов дори спечели секторна победа с 5.6 кг уклейки. Съдията зад него се видя в чудо, тъй като по регламент трябваше да записва всяка уловена риба, но мястото му свърши още след първите два часа. Силно се представиха и останалите състезатели – Олег Димитров, Светослав Петров, Валентин Тотев и привлечения специално за световното първенство ветеран Румен Витков – Монтанеца. Във втория ден старозагорци ловиха още по-силно със същата тактика, и така стигнаха до бронзовите медали.

„Благодарим на кмета на Стара Загора г-н Живко Тодоров и на спонсорите ни от „Сенсас“. Без тяхната подкрепа това нямаше да се случи“, каза още Калин Митранов – ветеран с 30-годишен стаж по състезанията, многократен отборен и индивидуален шампион на България.

Председателят на БФРС Георги Михайлов добави, че това е един от най-големите успехи в цялата история на спортния риболов в България. „Момчетата от СКР „Стара Загора“ направиха истински подвиг. Ако трябва да сравняваме с футбола, това е все едно националния отбор на България да стане трети в света, или „Берое“ да играе най-малкото на полуфинал в Шампионската лига. Постижението е огромно, поздравяваме целия отбор за успеха!“, каза Михайлов. В спортния риболов на плувка, който е и най-конкурентния, България досега има едно второ място в отборното класиране на световното първенство в далечната 1976 г., както и бронзов медал индивидуално на Румен Витков от 2009 г.

Президентът на световната федерация по спортен риболов Клаудио Матеоли специално поздрави нашите момчета за отличното класиране. „Много се радвам, че представителите на България влязоха сред трите най-силни риболовни клубове в света“ – това е заявил италианецът пред делегата на СКР „Стара Загора“ Гергана Атанасова и останалите от българската група в Хърватия.

През последните години България се утвърди като важна страна в състезателния риболов, тъй като всяка година в у нас се провеждат световни първенства в отделните дисциплини. След шампионата по плувка на канала в Пловдив през 2016 г., у нас тази зима на язовир „Широка поляна“ се проведе световното по риболов на лед. В края на септември град Девин ще бъде домакин на световното клубно първенство по улов на пъстърва, а догодина отново Пловдив ще приеме клубният шампионат по риболов с фидер.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 817
Регистриран на: Съб Ное 12, 2011 12:24 pm
Местоположение: София

Re: Отборът на СКР „Стара Загора“ трети на световното клубно по риболов!

Мнение от Garbolino »

Видео от награждаването:
https://www.facebook.com/1304487834/vid ... 123744074/
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 817
Регистриран на: Съб Ное 12, 2011 12:24 pm
Местоположение: София

Re: Отборът на СКР „Стара Загора“ трети на световното клубно по риболов!

Мнение от Garbolino »

Разказа за представянето на отбора от Калин Митранов:

Приятели, еуфорията около третото място на отбор SENSAS-СТАРА ЗАГОРА на световното клубно в Хърватия поотмина и е време, вече на трезва глава/алкохол не пия, емоциите бяха в повече/ да напиша няколко думи за това как протече/по мое виждане/ шампионата.

Та както всички знаете, двама от стария отбор липсваха/Коцето и Аркади/, но това ни мотивира още повече да покажем уменията си.С Валентин Тотев бяхме повикали старата лисица Rumen Vitkov, който със сигурност щеше да помогне на отбора.Ще пропусна подробности около придвижването ни до Прелог/буса се развали/.Там бяхме в понеделник вечерта, готови за подвизи на другия ден.По-късно, в петък, щяха да дойдат Ивайло Христов и Georgi Georgiev.Освен моя милост, Румен, Вальо, Oleg Dimitrov и Svetoslav Petrov , част от тима бяха Александър Мечев , Gergana Atanasova и обещаващата звезда в нашия спорт- Емилиян Динев.Последните трима бяха толкова полезни, че просто нямаше да се справим без тях.

Във вторник, накострежени, насядахме по местата, с идеята да убием коча с лопатата.Единствено ЙОКОДЗУНА РУМЕН ВИТКОВ, тръгна по секторите да види, аджеба, какво е туй животно.От всички нас, единствено на Олег му допадна идеята да махаме като откачени с щеките и да не хващаме нищо.В интерес на истината Олег и Вальо хванаха по две-три риби, но на мен ми писна на десетата минута.Тук е мястото да отбележа, че на моите хубостници, още в България им казах да не имитираме никой, да измислим нещо различно/я къса щекичка, я боло.../, но не знаех, че има уклей, а той бе там.Никой не го смяташе за обект на риболов...Не и аз.Бях сигурен, че ще го напипам малкия наглец.В сряда разпънах и някоя къса въдица/добре, че имах забравени в калъфа с щеките/.Разбира се на десетата минута ми писна да махам с щеката и хванах късото.Да, ама не...Гадост, уклеите не искаха, тяхната...Хванах около стотина, пряко сили.Светльо също беше хванал късото и пердашеше уклей, след уклей...Забележете-уклей, след уклей!Изнервен от неуспеха на щеката, г-н Петров не обръщаше внимание, че смила дребните риби и машинално ги връщаше във водата.Тогава го погледах около три-четири минути и ми светна-той хвърляше през пет сек. бял, ама с яд, все едно белия бе виновен, че не можем да се справим на 11,50.Вече знаех как ще го ловим.С много маготчета и постоянно подаване на жива стръв.Олег, Вальо и Румен, чрез настояване хванаха по някоя риба, но според мен си беше жив късмет.В общи линии, малко бяха отборите, които ловяха добре.Ако единия ден хващаха по седем-осем кила, на другия едвам отърваха капото.
Та в четвъртък реших да разпъна три къси-к'вото стане...И стана, имах 6,650кг. уклей на края на тренировката.На фона на това, че италианците и англичаните имаха по една риба, си ги бях размазал.
Вечерта дойдоха Гецата и Ивчо.Щаба стана наистина много як.

В петък не тренирах, не исках да ме гледат.И без това вече се говореше за някакъв българин с шест и половина кг. уклей.Момчетата тренираха, като идеята бе да ловим час на щека, три на късо/едрите кълвяха основно в началото/.Едро обаче никой не ловеше, включително и от другите отбори.Вече бях сигурен-край с илюзиите, край на щеката.Ще ловим само на късо.Обсъдих го с момчетата, като всички бяха на моето мнение.
В събота, капитанчето Ивайло Христов, си свърши работата, жребия бе ясен, но...Аз се паднах на D-30, мястото където предния ден тренира Тотев.Супер гадост-дъното-тепсия, уклей-йок!Олег се падна на E-18, вътрешна част на сектор с тапа.Абе ужас...Другите момчета очаквахме да нямат проблеми.

Ще пропусна да ви разкажа за подигравките, които понесохме, за това, че храната ни е малко, че нямаме глина, фуил...

На тежката хвърлих нагоре, на ръба на сектора десет прашки бял и десет пинка.Не спрях да подавам до сигнала за начало на състезанието.

Очаквах много труден риболов.Обаче...с първото подаване-уклейка, подла и нагла.И се почна-редки , но ги имаше.Сложих капаците и в рамките на първия час имах около 60-70 /според съдията 49, ама той бе фиркан/, втория час се засили, а третия и четвъртия си беше един прекрасен риболов-5,670кг. краен резултат и секторна победа.По-зле беше при Олег-сектора му се оказа много дащен на едро и той се пребори до десета позиция, спазвайки моите указания/евала за което, не се е полакомил да извади щеката/.При Румбата се оказа най-голям кенефа, първо няма рибки, второ литовеца е държал мрена -2кг. на петното на нашия човек 20минути.В рамките на феърплея Витков е оставил човека да си извади рибата, но така е навредил на себе си.И въпреки всичко е додрапал, със зъби и нокти до десета позиция.Вальо ги смля-3нак.точки, Светльо/перфектен/-7-ми.Така с резултат от 31нак.точки, заехме девета позиция.

Втория ден жребия отново ни се подигра-Вальо бе вътрешна тапа-16-ти номер в сектор Е.Поне Светльо беше първи номер в А.

При мен не се виждаше нито един уклей да направи кръгче-ужас!И въпреки всичко, с голям зор стигнах до пето място, като до последния половин час вървях трети.Зад мен останаха Габа, Бензар...Абе-супер, ама другите...По сведения от щаба, положението не бе розово.Да де, обаче звъннах на Сашо и хоп-изненада-Светльо ги пребил-втори.Викам си - супер, няма да се сринем зверски.Звъннах на Олег, ей тъй на майтап станал трети...Бе ще откача бе!Викам си ми те Румен и Вальо последни да са, пак сме добре.Иво ми съобщи, че Монтанеца както е много зле, така е опукал осем човека.Лекичко се разтреперих...Ами ако Вальо е победил в оня кенеф двама-трима?!Та Валката беше победил петима и вече със сбор от 27 точки, знаех, че ще мръднем доста напред.Иво тихичко намекна, че може и да стане нещо по-голямо.Не му обърнах особено внимание, помислих
- слънцето го е напекло.Обаче...

Другото го знаете-сълзи, малко сополи, неадекватно поведение...абе кеф!

Това е, сигурно 9/10 от фактите съм пропуснал, ама ще ми простите.
За всички, които изказват ''компетентно'' мнение-как може да ловим уклей/ щото със сигурност има и такива тарикати/ ще кажа само-момци, има правилна и неправилна тактика.Придържайте се към правилната.До мен имаше капота, хора с по две рибки.Мъчеха се да хванат десетина уклея...Ако трябваше, щяхме да ловим на мач, но не трябваше.СЕНСАС-СТ. ЗАГОРА, в състав-Вальо Тотев, Светослав Петров, Олег Димитров, Румен Витков, Александър Мечев, Емилиан Динев, Гергана Атанасова, Ивайло Христов и моя милост сме ТРЕТИ В СВЕТА!Радвайте се с нас и знайте-не сме по-слаби от другите нации, просто трябва да си повярваме.
Аз ВЯРВАМ!Бъдете здрави!

От името на отбора, изказвам благодарности към община Ст.ЗАГОРА, в частност към кмета г-н Zhivko Todorov, към SENSAS-БЪЛГАРИЯ, магазин Майсторски риболов и към г-н Румен Райков, управител на ВиК Ст. Загора!
Team_Stara_Zagora.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 817
Регистриран на: Съб Ное 12, 2011 12:24 pm
Местоположение: София

Re: Отборът на СКР „Стара Загора“ трети на световното клубно по риболов!

Мнение от Garbolino »

18 минутно видео от състезанието (на английски език):

Аватар
martin varna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 126
Регистриран на: Пет Ное 12, 2010 2:32 pm

Re: Отборът на СКР „Стара Загора“ трети на световното клубно по риболов!

Мнение от martin varna »

Браво на майсторите. Поздрави от Варна!!!
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1636
Регистриран на: Сря Сеп 18, 2013 6:33 pm

Re: Отборът на СКР „Стара Загора“ трети на световното клубно по риболов!

Мнение от lozzy.68 »

:smt023 Супер,отлично представяне !!! :smt038 На следващото ... , Ви желая ,да имате още по-добра
Слука и Късмет и да сте ... ,,първи,, ... !!! Благодарим Ви ,че Ви има !!! :smt041
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и Първенства”