Въпрос за готов монтаж

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
deepwater7
новобранец
новобранец
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Авг 29, 2022 5:10 pm

Въпрос за готов монтаж

Мнение от deepwater7 »

Здравейте колеги,

Сравнително нов съм в риболова, както и тук във форума. От известно време практикувам риболов на шаран, също така бегло съм запознат и с модерният шаранджийски риболов, но тъй като водоема, който посещавам шараните кълват основно на кюспе, ловя именно по този класически начин познат като "комбайн"
До тук добре, но понеже монтажът, който се прави ми отнема много време и ми е трудно да го правя, видях че се продават готови такива с ластик и неподвижно олово. https://bazar.bg/obiava-28122121/kombayn-za-ribolov
Въпросът ми към вас е, дали този готов монтаж би бил успешен? Някой пробвал ли е? Лично мен ме притеснява това че ластика е доста дебел и дали това би било причина рибата да не кълве, ако забележе ластика, или оловото, което е прикрепено към самия монтаж? Благодаря предварително!
stoik
новобранец
новобранец
Мнения: 42
Регистриран на: Нед Авг 25, 2013 5:43 pm

Re: Въпрос за готов монтаж

Мнение от stoik »

Като цяло- никога не разчитам на готови монтажи. Предпочитам ако стане проблем да знам, че аз не съм вързал куката правилно, напр. Един съвет- връзвай куки от сутрин до вечер и си прави монтажи, особено като се задава зима. А това на линка ти дори не ми прилича на монтаж и оттам- какво да му коментирам.
И така !
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1125
Регистриран на: Вто Сеп 26, 2006 12:01 pm
Местоположение: Varna

Re: Въпрос за готов монтаж

Мнение от rap66 »

Пробвай монтаж с една кука на къс повод, 3-4 см, на куката голямо стиропорено топче (достатъчно голямо и твърдо, за да плува куката) в различни цветове. Адреса за почерпката ще пратя на лични
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”