Предстоящо ходене до Гърция - съвет

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
T.Mihov
новобранец
новобранец
Мнения: 78
Регистриран на: Чет Юни 10, 2021 10:35 pm
Местоположение: София

Предстоящо ходене до Гърция - съвет

Мнение от T.Mihov »

Здравейте.
Последната седмица от месеца ми предстои командировка в Гърция за няколко дена и ми се иска,ако остане време да похвърлям малко спининга там,обаче хабер си нямам с какво да се подготвя и въобще може ли по това време на годината да се търси нещо изобщо?.Декември миналата година пак ходих там и около пристанището беше пълно с риба,но за зла участ ми остана буквално около час свободен и за капак заваля та всичко на всичко похвърлях има няма 30 минути и в общи линии нищо не направих.Похвърлях малко на ситни силикони и воблерчета ,но нищо.Накрая на майтап закачих една малка блесничка на Мепс и хванах едно шарено рибе (като за аквариум),което хабер си нямам какво е.Иначе, около пристанището и едно кейче до него сутрин и вечер вреше от риба,а вечерта под лампите на кея излизаха бая големи парчета,но морския риболов ми е много чужд и нямам никаква представа какви бяха тия риби и на какво се търсят.Имаше няколко местни ,които мятаха за калмари,но не говореха английски и нямаше как да ги разпитам с рибите как стои въпроса.Та може ли малко акъл с какво и как да се подготвя,ако евентуално успея да открадна половин-един час тоя път?.Ако има някакво значение,става дума за Никити - средния ръкав на Халкидики.Благодаря предварително.
Аватар
luky78
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 108
Регистриран на: Нед Апр 18, 2010 4:00 pm

Re: Предстоящо ходене до Гърция - съвет

Мнение от luky78 »

Вземете си малки миноу воблери и силикони (като за пъстърва), с тях може да се хващат ципура, лаврак, кокали, перка, сарго, спаро и др. риби по това време. Щом е било пълно с риба в пристанището, най вероятно това е било кефал и разновидностите му, но те не се ловят на изкуствени примамки. В темите има много информация, разгледайте и ще ви стане ясно. Също има безброй видеа в youtube, най-добре да търсите на гръцки рибари клипчета, не че на нашенци няма де. Успех, и да драснете някой ред ако стигнете до риболов.
Аватар
alekst
Модератор
Модератор
Мнения: 140
Регистриран на: Пет Апр 17, 2009 9:04 pm
Местоположение: sofia
Обратна връзка:

Re: Предстоящо ходене до Гърция - съвет

Мнение от alekst »

Здравей , Никити не е лош вариант за тази част на Гърция.
последния месец де ловят основно баракуди , паламуди и от време на време лефер.
Рано сутрин . трябва да имаш малко подходяши воблери и джигове , разбира се и повече време за спининг.
Отиди в някой магазин за такъми . Обясни с каква въдица разполагаш и ,че ще ловиш рибите които споменах.
Там ще те насочат към подходящите примамки . Воблери и джигове. Успех!
as-lures.com
Аватар
sa_sko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 155
Регистриран на: Пет Яну 22, 2010 9:00 pm

Re: Предстоящо ходене до Гърция - съвет

Мнение от sa_sko »

Здравей , Никити е не лоша дестинация по това време. Излиза както е казал колегата , баракуда и паламуд . Хвърля се от камъните по посока морето . Преспективните места са от чупката на стената на ляво . Трябва да си вечер от смрачаване там или сутрин преди изгрев . Вечер се търси предимно баракуда на воблери от 120 до 200 см потъващи предимно нощни цветове ( бяло, ред хед и лимонада ) проводката е бавна . Сутрин е паламуда на джигове от 10 -40 гр и е хубаво да ги водиш по високо или воблери 120 - 145 см на по бърза проводка . Вземи си калмариера и си хвани калмарки най добре работеше оранжев гръб и бяло коремче , хубаво е да има светещ елемент по нея . Айде успех . Гледай колегите на какво ловят и как водят .
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”