ПОМОЩ за монтажа

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Tomova1441
новобранец
новобранец
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Мар 27, 2023 4:51 pm

ПОМОЩ за монтажа

Мнение от Tomova1441 »

Здравейте група! Както ще се досетите аз съм МНОГО неопитна в сферата на риболова, но много искам това да се промени. Този уикенд ще ходим на язовир Сопот и бих искала съвети относно какъв монтаж е най-добре да направя/подходяши такъми, как да вържа правилно линията/. Ще ловим на плувка /въдицата ми е телескоп 4м/. Знам че въпроса е малко абстрактен и най-вероятно монтажа зависи от рибата, която се опитваш да хванеш, но се надявам и за съвети към какви риби трябва да се целя на тази локация. Относно монтажа моля за всякакви детайли - влакно, повод, куки, плувки тежести и тн. Нямам рибари в обкражението и съм жена на всичкото отгоре, така че разчитам много на вашата помощ :grinning:
Аватар
icefire
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 385
Регистриран на: Чет Апр 26, 2012 9:11 am
Местоположение: София

Re: ПОМОЩ за монтажа

Мнение от icefire »

Всичко това което желаете .. е почти недостижимо за обяснение ... другото е , че отговорът би бил едно дъъългоо писане на стенограми ..И пак ще е недоразбран с обърквания и излишни въпроси .. На пример- "въдица телескоп 4 метра" ... може да означава много неща... директен телескоп/без водачи/.. може да е от така наречените бомбардови теле-мачове ... може да е болонеза... може да е някой груб стъклопластов телескоп с акция 300гр- въдица за риболов на дъно-на тежко ... може да е всичко ... нужна ли ви е макара и т.н. Ако Ви попитам каква акция е въдицата !??? едва ли бихте дали адекватен отговор.. :)
За това, трябва да се ходи за риба с някой който вече е запознат и практикува , който на място би ви показал и научил на много основни неща... като за начало ще ви направи монтаж... по на там ще ви опъти от какво имате нужда...
Пожелавам успех в начинанието...!!! :)
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
stoik
новобранец
новобранец
Мнения: 42
Регистриран на: Нед Авг 25, 2013 5:43 pm

Re: ПОМОЩ за монтажа

Мнение от stoik »

Я нещо новобранско- основна линия- 014 /връзва се с клуп за върха на пръчката- ако е гола/, повод- 012 /има готови вързани с кука по препоръка на продавача, в случая и със вирбел/. Плувка- стационарна, 2- 2.5 гр. /аз предпочитам т.нар. обърната капка/. Тежест- обикновена оливетка с грамаж съответен на този на плувката /всеки читав продавач ще може да го обясни на дамата/. И линията отгоре надоле е така, май- плувка, оливетка, вирбел, повод с кука. А и някакво колче за пръчката, че постоянното държане намалява времето за риболов... Другото е късмет- по бреговете съм виждал доста "печени" рибари да питат каква е тайната дами, държащи телескопи 4 м.
Поздрав !
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”