Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Риболов на мирни рибириболов на шаран с протеинови топчета
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Пет Юни 25, 2004 10:06 am
Момчето едва ли използва ролер, а сигурно ще си ги натъркаля на ръкаПробвай с 30 или с 300, ама после да не кажеш, че топчетата са много мазни и не се търкалят на ролера
Аз обаче да попитам (пак) друго: беше ми споменавал преди време, че съхраняваш вече готовите топчета във фризера, но не разбрах точно по какъв начин се съхраняват и колко време могат да стоят там (а после да са си годни естествено)?!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Пет Юни 25, 2004 10:06 am
Ама конопено олио. Забравил съм да го спомена!kalkan4o написа:Ок с пипетка ще изчисля точно 3мл !!
Добре си разбрал. След варенето топчетата се сушат от 2 до 12 часа и после в найлонов плик ги прибираш във фризера.Stefko написа: Аз обаче да попитам (пак) друго: беше ми споменавал преди време, че съхраняваш вече готовите топчета във фризера.
Преди риболов ги вадя да изсъхнат, а ако нямам време да се занимавам ги размразявам на водоема. Там ги държав текстилени торби с дупки и на проветриво и сенчесто място. След 4-5 ден топчетата стават като камъни и освен шаран друга риба неможе да ги докопа
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
-
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Пет Юни 25, 2004 10:06 am
- Skorpi
- сериозен играч
- Мнения: 1226
- Регистриран на: Чет Яну 27, 2005 1:28 pm
- Местоположение: St -Zagora
Както виждаш от писането ми не го твърдя на 100% просто исках да поясня че колкото е по голяма стръвта толкова по трудно ще я налапа по дребната риба което е и идеята да отбира по едрата рибаА по-повод това ,че големината на топчетата в мм, определят и големината на рибата не съм ,много съгласен,мисля че шарко дори и да е килограм и ако си хареса протеина образно казано той ши си го налапа ,като се има предвид гълтачните му способности
Последно промяна от Skorpi на Нед Юни 28, 2009 4:59 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Пет Юни 25, 2004 10:06 am
Не е така! Малко и голямо е относително нещо. Как ти звучи топче 25мм В комбинация с правилна кука и малко по-дълъг косъм малките риби под 3кг се елиминират в повечето случаи. Но това е много дълга тема и няма конкретно правило. Всичко зависи от ситуацията. Аз лично никога не ловя по един и същи начи. Винаги се опитвам да се нагодя според желанията на рибите.Skorpi написа:А по-повод това ,че големината на топчетата в мм, определят и големината на рибата не съм ,много съгласен,мисля че шарко дори и да е килограм и ако си хареса протеина образно казано той ши си го налапа ,като се има предвид гълтачните му способности
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
-
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Пет Юни 25, 2004 10:06 am
-
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Пет Юни 25, 2004 10:06 am
Варят се от 2 минути до 4-5 в зависимост от самия микс и твърдостта, която искаш да получиш.
Не съм броил колко топчета има в един килограм Не ме е интересувало никога, а и бройката зависи от големината на топчетата. По-голям диаметър, по-малко топчета и обратното.
Ако много държиш на бройката взимаш едно топченеце, мериш го на аптекарска везна колко тежи и с две сметки ще знаеш колко топчета има.
Не съм броил колко топчета има в един килограм Не ме е интересувало никога, а и бройката зависи от големината на топчетата. По-голям диаметър, по-малко топчета и обратното.
Ако много държиш на бройката взимаш едно топченеце, мериш го на аптекарска везна колко тежи и с две сметки ще знаеш колко топчета има.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
-
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Пет Юни 25, 2004 10:06 am
Понеже правя по много топчета няма начин да ги търкалям на ръка. Ако трябва да е ръчно ще са ми нужни доста нощи.
Изтеглям диаметъра на тестото с една машина и след това с дъска за топчета ги оформям.
Това е и технологията за направата.
Който сайт или списание на такава тематика да погледнеш ще ти се изясни. Има навсякъде достатъчно инфо.
Изтеглям диаметъра на тестото с една машина и след това с дъска за топчета ги оформям.
Това е и технологията за направата.
Който сайт или списание на такава тематика да погледнеш ще ти се изясни. Има навсякъде достатъчно инфо.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!