Нещата от живота.

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 139
Регистриран на: Пет Сеп 11, 2009 9:06 am

Re: Нещата от живота.

Мнение от gogo26 »

АМИН :!:
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 233
Регистриран на: Сря Юли 15, 2009 1:42 pm

Re: Нещата от живота.

Мнение от мирославмладенов »

дано се оправят нещата,че и при мен е подобно положението.... :!: :!: :!:
gofus
новобранец
новобранец
Мнения: 48
Регистриран на: Съб Дек 19, 2009 5:00 pm

Re: Нещата от живота.

Мнение от gofus »

Булти, поне морално сме с теб! И аз съм го закъсал здраво вече 7-ми месец, поне екипировка за риболов имам засега и до 2-3седмици ще се насоча за по дълго време към южното ни черноморие да ловувам и продавам по ресторантите риби и раци. Знам, че ще имам доста конкуренция и рибите са кът но ... Собственици на ресторанти ми казват че риби им носят хора продаващи подводна екипировка по интернет, които пред мен се кълняха, че никога през живота си не биха паднали до ниво да продават улова си от морето. Значи е голяма кризата, трябва да се намира решение 8)
Hyena
новобранец
новобранец
Мнения: 3
Регистриран на: Нед Яну 11, 2009 8:34 am
Местоположение: gr.Carevo

Re: Нещата от живота.

Мнение от Hyena »

Нема да се плашиш булти, доста хора смятам сме така. И на нас ни орязаха заплатите а ни увеличиха работното време ама това е положението. Нали сме здрави ! Хайде поздрави от Царево !
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2744
Регистриран на: Чет Апр 27, 2006 11:23 am
Обратна връзка:

Re: Нещата от живота.

Мнение от Булти »

:shock: ...а тая тема кога я отключиха ве :shock:

:drinkers:
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5748
Регистриран на: Вто Окт 31, 2006 4:28 pm
Местоположение: Бургас

Re: Нещата от живота.

Мнение от rumci »

Темата е стойностна, затова реших да я почистя и отключа. Дано томахавките вече са заровени :prayer:
4x100срусалка+1бира
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 153
Регистриран на: Чет Сеп 17, 2009 12:48 pm

Re: Нещата от живота.

Мнение от 4x100срусалка+1бира »

Мдаа... А аз като си чета мненията и сам не си разбирам кво съм писал направо ми се повдига.
Да беше изчистил и тях:), а Румци!
Браво за филмчетата от youtub-ата! Само ей това "Ние Балканците..."много не ме радва. Се да се сравняваме с някой, а?
В България хората на киното кво правят? Това дето го писах за собствените си мнения спокойно може да се постави и като етикет на съвременното Българско кино. Само дето хАбат лента да се снимат и само дето хАбат уискита и цигари по коктейлите. Празни души са и са узурпирали кино гилдията от десетилетия. Стискат я здраво зда им остане под ръка и за в отвъдното. Едни и същи лица по телевизията - политици, артисти и водещи на забавни предавания... Дали не са си мешали конците по някакъв начин незнам, но всички са пусти отвътре? Те са пусти, а аудиторията им от какви души е съставена?
Ние Балканците, а? Ние балканците , а те западняците... Ако не беха Ибряма, Феката и там тоя оня дето наистина са царе на своето изкуство бих заплюл всички
Спеар-а прави супер филмчета. Брато, сека пара дето си дал за оборудването си е струвала!
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2744
Регистриран на: Чет Апр 27, 2006 11:23 am
Обратна връзка:

Re: Нещата от живота.

Мнение от Булти »

...за почитателите на ХАРД разказите една истинска история , колкото и да не ви се вярва :

http://bulti.forumn.net/forum-f1/topic-t11-15.htm#332
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1118
Регистриран на: Вто Сеп 05, 2006 6:55 pm
Местоположение: varna

Re: Нещата от живота.

Мнение от baretata »

Тази сутрин отивам за риба на Карантината. По пътя се виждаме с един харпунджия - бивш морски офицер, сега пътува с корабите. Той ви вика- Чакай да ти кажа какво ми се случи преди няколко дни. Отишъл на Ветеран за риба. По едно време видял че нещо плува във водата. Помислил че е дънери. Малко по късно видял че това са хора. Да ама хората били с дрехите във водата. Обадил се на 112, оттам му казали че ще му се обадят след 15 минути , заибал ги тия от 112. Изкарал единия , оня посочил вътре че другия е баща му. Човека не знаел къде се намира от студ и уплаха. Моя приятел Теодор се казва, извадил от морето и другия. Отначало помислил че е умрял, човека нямал никакви реакции. Ама нали е морски човек и знае как се дава първа помощ взел да му прави изкуствено дишане. След няколко опита оня си завъртял очите. Тогава Теодор разбрал че е жив. Продължил да му помага и човека се пооправил. Разбрал от тях че близо от 2 часа били във водата, защото им се е обърнала лодката. Че така момчета , колегите са имали късмета да попаднат случайно на ЧОВЕК.
Пашата обича смелите.
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 609
Регистриран на: Чет Окт 08, 2009 8:33 am

Re: Нещата от живота.

Мнение от roko-koko »

Kолега, тука аха да се зарадвам на постъпката на приятелят ти и да се изпълня с надежда че не всичко все още е загубено и се сепнах.Замислих се в каква държава живеем,приятелят ти си изпълнил човешките задължения(сигурен съм че даже и да са споменали идваме веднага от 112 пак е щял да им помогне )та обадил се е на 112 което е напълно нормално с което е можел да си залъже съвеста .Обаче пича е помогнал за което искренни адмирации ,обаче какво става отсреща хората които са поставени и им се плаща да помагат ,или поне да свързават помагащите с нуждаещите се от такава,не само не си успокояват съвеста с примерно едно да кажете адреса ще партим помощ веднага ,а най -нагло отлагат не отговора ,а самото обаждане на нуждаещият се :shock: :oops: .Не знам какво да напиша колкото повече дрънкам толкова повече ме стяга кожата,и започвам да се оплитам в дербите на безхаберието на държавата ни или поне служителите и .Сигурен съм ,че има запис на обаждането ,поне потърпевшите (искренно се надявам да са вече наред след преживяното)да потърсят някаква отговорност от служителите които са били дежурни.Иначе се прекланям пред приятелят ти както и към хора като него,каквито предполагам повечето сме.
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 380
Регистриран на: Вто Фев 26, 2008 11:07 am
Местоположение: Варна

Re: Нещата от живота.

Мнение от grizmin »

Браво за постъпката.Понякога се появява онзи шанс,невъзможния-ЕДНО НА МИЛИОН нещо да се случи и тогава...разбираш какво е късмета
Имах една подобна случка наскоро(преди около месец)...пътувайки с моята щайга (колата) и съпругата към село Осеново...след работа към 20.30...тъмно вече и на баира на пътя за кв. Виница,до спирка "Светкавица",пред мен в завоя едно БМВ се насука ляв,десен и се изниза....гледам човек на пътя....спирачките ги запалих.Седнал човека по средата на платното и псува като каруцар.С патерици.Еднокрак.Ако го бях нацелил никога нямаше да мога да докажа в съда,че е бил седнал,и не съм го видял и т.н. Спрях една кола,отбих движението по моята лента и с помощта на колегата шофьор го вдигнахме барабар с патериците и багажа и го стоварихме на спирката.
Дотук добре.
112,ало да... еди какво си, без следи от травми,пиян,неадекватен псуващ и буйстващ-патрулка или линейка избирайте.След три подробни описания на това къде се намирам са пратили патрулката на баира за с.Кичево(дето са вика у КИРОВИ),а аз един час се мъча да накарам човека да спре да буйства и да иска да се хвърля под колите.Искал да мре,35 кладенеца бил изкопал,не му се живеело+тъжната автобиография.Викам му защо бре човек искаш да вкараш някой в затвора и да те лежи цял живот...иди мри някъде другаде..пиянска му работа.Искаше да ме целува,да ме бие,да ми дава пари,да му дам пари,да ме такова...100 пъти пита как се казвам и че'' ше'' ме намери за да благодари,после каза ,че ще ме намери да ме убива....жена ми седеше в колата и слушаше,без да знае да се смее ли да плаче ли.За пръв път съжалявах че оставих белезниците в колата-нямате си на идея колко сръчен може да бъде човек с патерици,оцелявал толкова време на улицата(вида му беше като на скитник...)
Пушеше ми се,а цигари нямах,112 ме убедиха за трети път че ей сега идвала патрулката,сакатия ме убеждаваще че ей сега ще ми разкаже играта,жена ми ме убеждаваше безмълвно с поглед да спра да се правя на ченге и да тръгваме...Дойде заблудения от 112 патрул,взеха си го и толкоз....
От цялата простотия останах удовлетворен,че няма кой да намаже предния капак на колата си с горчивия пастет на една тъжна реалност,подпряна с две вехти патерици и полята с евтин алкохол за аромат .
Поне не тази вечер.
Поне не той.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 865
Регистриран на: Пет Яну 02, 2009 1:33 pm
Местоположение: Бургас

Re: Нещата от живота.

Мнение от vatus56 »

Страхотен разказвач си!
Наистина трагикомично и съм наясно колко нерви си изхабил с това пиянде, макар и сакато, ама кво да правим като живеем в евтинджос Опера!?! :(
Никоя риба не е по - важна от живота !
kavarna
новобранец
новобранец
Мнения: 79
Регистриран на: Сря Яну 13, 2010 6:55 pm

Re: Нещата от живота.

Мнение от kavarna »

@Обадил се на 112, оттам му казали че ще му се обадят след 15 минути @
Злате това просто не е вярно.......гарантирам ти го!!!!!!
При инцидент на море се прави конферентна връзка с Центъра за морско спасяване-задължително.
Те са основните играчи които решават да помагат или не и по какъв начин да става това.
А истината за другия случай е , че на никоя служба в България не и се занимава с пияници......
Браво все пак за проявата на твоя приятел малко са хората които в днешно време биха го направили!!!
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 680
Регистриран на: Вто Ное 03, 2009 12:36 pm
Местоположение: Бургас

Re: Нещата от живота.

Мнение от Pretor »

Каварна, майната им на изхабените нерви. Къде не сме се нервили... Важното е, че сега като си спомниш за случая усещаш облекчение, а не те стяга нещо за гърлото. Въпреки, че държава като такава липсва, за щастие все още има отделни хора, които подклаждат мъждукащото пламъче на надеждата, че нещо може да се промени. И ако мога неумело да перефразирам: Това е нещото, което ме възпира да не загробя таз злощастна зЕмя. Ще ме прощавате, но мисля, че това е една от творбите, които е добре да си припомняме:
Никола Вапцаров
ПИСМО

Ти помниш ли
морето и машините
и трюмовете, пълни
с лепкав мрак?
И онзи див копнеж
по Филипините,
по едрите звезди
над Фамагуста?
Ти помниш ли поне един моряк,
нехвърлил жаден взор далече,
там, дето в гаснещата вечер
дъхът на тропика се чувства?
Ти помниш ли как в нас
полека-лека
изстиваха последните надежди
и вярата
в доброто
и в човека,
в романтиката,
в празните
копнежи?
Ти помниш ли как
някак много бързо
ни хванаха в капана на живота?
Опомнихме се.
Късно.
Бяхме вързани жестоко.
Като някакви животни в клетка
светкаха
очите жадно
и търсеха,
и молеха пощада.

А бяхме млади,
бяхме толкоз млади!...
И после... после
някаква омраза
се впиваше дълбоко във сърцата.
Като гангрена,
не, като проказа
тя раснеше,
разкапваше душата,
тя сплиташе жестоките си мрежи
на пустота
и мрачна безнадеждност,
тя пъплеше в кръвта,
тя виеше с закана,
а беше рано, беше много рано...

А там -
високо във небето,
чудно
трептяха пак на чайките крилата.
Небето пак блестеше
като слюда,
простора пак бе син и необятен,
на хоризонта пак полека-лека
се губеха платната
всяка вечер
и мачтите изчезваха далеко,
но ние бяхме ослепели вече.
За мен това е минало - неважно.
Но ний деляхме сламения одър
и тебе чувствам нужда да разкажа
как вярвам аз и колко днес съм бодър.

Това е новото, което ме възпира
да не пробия
своя
слепоочник.
То злобата в сърцето
трансформира
в една борба,
която
днес
клокочи.
И то ще ни повърне Филипините
и едрите звезди
над Фамагуста,
и радостта
помръкнала в сърцето,
и мъртвата ни обич към машините,
и синята безбрежност на морето,
където вятъра на тропика се чувства.

Сега е нощ.
Машината ритмично
припява
и навява топла вера.
Да знаеш ти живота как обичам!
И колко мразя
празните
химери...

За мен е ясно, както че ще съмне -
с главите си ще счупим ледовете.
И слънцето на хоризонта
тъмен,
да, нашто
ярко
слънце
ще просветне.
И нека като пеперуда малка
крилата ми
опърли най-подире.
Не ще проклинам,
няма да се вайкам,
защото все пак, знам,
ще се умира.
Но да умреш, когато
се отърсва
земята
от отровната си
плесен,
когато милионите възкръсват,
това е песен,
да, това е песен!
Изображение
kavarna
новобранец
новобранец
Мнения: 79
Регистриран на: Сря Яну 13, 2010 6:55 pm

Re: Нещата от живота.

Мнение от kavarna »

А, бе колега тиме разби!
Връщам се назад във времето , когато хазяйката на една моя състудентка , която живееше в къща на ул. Райко Жинзифов ни споделяше своите спомени от младежките си години.
Нейния възлюблен е пътувал с Никола Вапцаров на един кораб .
Той гениялния поет е бил захвърлен на палубата мрък пиян да изтрезнява под звездите на Фамагуста!
Но поета си е поет кво е видял докато е похърквал, а виж колко хубаво го е написал нали!
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”