Страница 2 от 3

Публикувано на: Съб Сеп 15, 2007 9:02 am
от shok1
Ckaра,по един или по няколко закачаш на куката?

Публикувано на: Съб Сеп 15, 2007 11:28 am
от kalkan4o
Локал, да не би да става вапрос за маринованите червей :lol: ?

Стръв заргани

Публикувано на: Съб Сеп 15, 2007 2:10 pm
от Kroumoff
На кука 8 или 10 номер - 10-12 бели червея - да са ЖИВИ !!!

В Гърция до 70 см зарган стигнах, отивам пак (но за риба тон).

Иначе едрите гръцки заргани - на ивица месо от самия зарган (реже се близо до опашката).

По рядко кълве, но са само едри и се дърпат здраво.

На парче зарган ми клъвна и риба тон - около 800 гр.

Поводът да е поне 1.30 - 1.50 м

аиде и аз сефте

Публикувано на: Съб Сеп 15, 2007 2:36 pm
от loading
това май само при гръцките заргани може да се случи :wink:

Публикувано на: Съб Сеп 15, 2007 6:27 pm
от snegk
А откъде могат да се вземат мариновани червеи :?: Аз лично съм вадил червеи от мидите които са в пясък.Под самите миди се образува нщо като тиня с водорасли и вътре има блатни червеи.

Публикувано на: Съб Сеп 15, 2007 8:56 pm
от kalkan4o
До скоро във Варна имаше тестови бройки в някой магазини, имаше ефект от маринованите червей, но бройките свършиха, сега се чакало по масово зареждане :wink: .

Публикувано на: Съб Сеп 15, 2007 10:03 pm
от krasii
днес в несебър заргана си вървеше добре през целия ден,до мен двама колеги ловяха на бял червей.много се кефех като хващаха.в краина сметка хванаха наполовина от мен което си е много добре като се има пред вид че съм майстор все пак:-)

Публикувано на: Съб Сеп 15, 2007 10:25 pm
от Малкото рибарче
Днес след внимателно изследване на червото на един добре наял се зарган установих следното съдържание - 2/3 от поетата храна беше ува и 1/3 - скарида. Това ме навежда на някои мисли за алтернатива на блатния червей като стръв.

л,

Публикувано на: Нед Сеп 16, 2007 11:47 am
от mishel
току 6то обиколих около 6 магазина за червеи никаде няма,на едно място имаше консервиран на 7 лева бурканчето 6тях да си купя но го взеха пред мен последното,около 40 червея на око, имаше вътре,полойението никак не е розоово :оопс:

Публикувано на: Пон Сеп 17, 2007 7:19 pm
от rap66
Малкото рибарче написа:Днес след внимателно изследване на червото на един добре наял се зарган установих следното съдържание - 2/3 от поетата храна беше ува и 1/3 - скарида.
Какво е ува ?

Публикувано на: Пон Сеп 17, 2007 7:29 pm
от чуруликпенчо
Изображение

Ува или още наричана пясъчница.Основната манджа на заргана и чернокопа. Тук не се използва за храна на хората ,но във френския канал си я вариха и после пържиха като деликатес.

!!!

Публикувано на: Вто Сеп 18, 2007 12:45 am
от REX_HUNT
Колеги,забравете тези измислици за стръв различна от морски червей.Историите от вида "кат има заргана,кълве и на връзка от обувка",няма да ви докарат слука.С торен червей съм правил доста прилична бройка заргани,но тогава морето вреше от горе споменатите.Моят съвет е : забравете стръвта различна от морският червей !!!! Наскоро пробвах силиконов червей /донесен от САЩ/изглеждаше досущ като м.червей,резултата беше нула,докато приятелите ми вадеха заргана след заргана.Нека СИЛАТА бъде с вас !

Re: !!!

Публикувано на: Вто Сеп 18, 2007 2:22 am
от docenta
REX_HUNT написа:Колеги,забравете тези измислици за стръв различна от морски червей.Историите от вида "кат има заргана,кълве и на връзка от обувка",няма да ви докарат слука.С торен червей съм правил доста прилична бройка заргани,но тогава морето вреше от горе споменатите.Моят съвет е : забравете стръвта различна от морският червей !!!! Наскоро пробвах силиконов червей /донесен от САЩ/изглеждаше досущ като м.червей,резултата беше нула,докато приятелите ми вадеха заргана след заргана.Нека СИЛАТА бъде с вас !
Рекси,
Много си прав за положението около Варна, ама нали вие, варненци, поне от двадесет и повече години привикнахте рибата на тоя морски червей? Не знам на колко си години, но през 1987 година на буната на Писател се молех като грешен дявол на някой от местните да ми продаде от същия червей /тогава мангалите не го доставяха в магазините, а всеки трябваше да си го копае сам/. Сега поне се вижда в магазините от 2,50 лв дозата, че и нагоре.
Но рибата не се интересува колко струва стръвта, ами от това дали й е по вкуса. Да речем, че морският червей е нещо като крем-карамел за заргана, още повече за кефала и някои други и го лапат здраво.
А кажи сега, авер, ти сутрин, обед и вечер всеки ден ли ядеш крем-карамел и няма ли да ти писне?
Затуй има място и за всякакви други видове ем, щото ние не сме риби, та да знаем какво им шавръка в главите балъшки :D
Наслука!

Публикувано на: Вто Сеп 18, 2007 9:23 am
от stoned
чуруликпенчо написа:Изображение

Ува или още наричана пясъчница.Основната манджа на заргана и чернокопа. Тук не се използва за храна на хората ,но във френския канал си я вариха и после пържиха като деликатес.
Точно оня ден пихме бира с един приятел и ги готвиха тия работи, отначало помислихме, че са червеи :oops:
15 минути сме спорили какво е това :lol:

Публикувано на: Вто Сеп 18, 2007 2:32 pm
от Raven
Е що за простотия е това?! :smt013
След доста години решавам да си взема нормална пръчка и макара, за да тръгна пак за риба... и какво?! Няма стръв! Трябва да си седя в нас или все пак да ходя и да си късам нервите?


Няма пресен, няма маринован, силиконовия за никакъв чеп не ставал...
И С КАКВО ЛОВИТЕ ВСЕ ПАК?

Всяка есен ли ще е така?! :shock:

Вече е ясно, че тази есен ще се ходи за основно за сафрид и от време на време по някоя блесна ще мятам.

ТОЯ ЗАРГАН НА РИБКА НЕ КЪЛВЕ ЛИ?
Една малка блесна след бомбарда дали може да му привлече вниманието