Страница 2 от 2

Публикувано на: Вто Сеп 18, 2007 4:52 pm
от Dedy
:idea: :idea: :idea: :idea:
Колега Mitak,
бих те посъветвал да ловиш на ръчен хляб от някоя селска фурна. Правил съм експеримент с един колега който е :D почти на моето ниво :D. Заставаме един до друг и ловим, той с френски, аз на троха, после сменяме стръвта. Резултата е приблизително 3 към 1 в полза на селяка! Вярно, на троха хамалогията е по-голяма, но смятам, че си струва.

Публикувано на: Сря Сеп 19, 2007 8:43 am
от Mitak
Dedy написа::idea: :idea: :idea: :idea:
Колега Mitak,
бих те посъветвал да ловиш на ръчен хляб от някоя селска фурна. Правил съм експеримент с един колега който е :D почти на моето ниво :D. Заставаме един до друг и ловим, той с френски, аз на троха, после сменяме стръвта. Резултата е приблизително 3 към 1 в полза на селяка! Вярно, на троха хамалогията е по-голяма, но смятам, че си струва.
:D ще пробвам задължително.... Благодаря че, споделяш тайните си много се радвам на такива хора!!!! Ръчен селски хляб съм виждал по магазините при първа възможност ще питам каде има такива фурни и при следващия излет ще взема няколко хляба и ще опитам. :D

Публикувано на: Сря Сеп 19, 2007 2:27 pm
от Бат Мирче-5кила
Dedy написа:: Резултата е приблизително 3 към 1 в полза на селяка.
твьрдо ЗА :wink:

Публикувано на: Пон Окт 01, 2007 7:39 am
от nasus
Dedy, а как приготвяш хляба за захранката ?
Топъл (мек) хляб ли ползваш или престоял 4-5 дни поне?
Обясни технологията.
Скобарлъка си е голем майсторлък и е само за богоизбраните.

Публикувано на: Пон Окт 01, 2007 3:17 pm
от Dedy
nasus написа:Dedy, а как приготвяш хляба за захранката ?
Топъл (мек) хляб ли ползваш или престоял 4-5 дни поне?
:smt039 :smt039 :smt039 :smt039
Колега nasus,
добре дошъл във форума!
Качеството на хляба за захранка е почти без значение, ползвал съм и мухлясал!

Публикувано на: Пон Окт 01, 2007 4:38 pm
от nasus
Въпроса е мн. важен за мен, щото ходя предимно за скобар.
И това е една от малкото риби, която най-много ме вълнува.

На Дунава е ясно - мамка.

По Струма обаче не ми е ясно как точно го ползват хляба за захранка.
Пробвал съм с топъл хляб - начупвам на малки парчета и омокрям, после го намачквам. Но става много лепкав, като тесто и няма голема полза от него - не носи трохи.

Има и 1 друг вариант, който наскоро научих - твърд хляб, се смила през машинката за месо или в кухненски робот.

След това се мокри и се добавя мозайка - от тази ситната за аквариумите.
и след това се слага лепило за бял червей. Този вариант ми се струва доста подходящ за Струма.

НО все пак ме вълнува и твоя начин, а също и местните как точно го правят и подават хляба.

Публикувано на: Вто Окт 02, 2007 10:39 am
от Dedy
:wink: :wink: :wink: :wink:
Колега nasus,
работата е съвсем проста: чупиш, киснеш, изстискваш, мачкаш и хвърляш! Пресният хляб, само трябва да го мачкаш по-дълго време! Тези другите чалъми са пълна глупост, поне за Струма, а местните този риболов въобще не го разбират!
Важно е всеки път когато подаваш захранка да наблюдаваш какво точно се случва във водата и така ще разбереш много неща!