Страница 2 от 3

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Чет Апр 10, 2008 5:50 am
от Камбата
Аз съм фен на накисването.Правя следното нещо:

В зависимост от продължителността на бъдещия излет,приготвям количеството суха царевица.В случая в момeнта съм накиснал две кила.

Взимам една купичка и в нея с малко вода разбивам две Степчета с аромат на ягода + няколко лъжици захар.Изсипвам царевицата в подходящ съд,например туба от минерална вода,или кофа,в случая кофа.Наливам необходимото количество вода и доливам разтворените степчета.Оставям да се кисне една-двe седмици преди излета и след това в един гевгир да се оцеди.Царевицата е станала мека,идеална за захранка.

Отделно от царевицата,предназначена за захранка си разбивам едно степче с аромат на ягода в бурканче.Пълня бурканчето с едри избрани зърна,които да ми служат за стръв и затварям капачето.Оставям да се накисват колкото захранката и това е. :lol:

Ето и снимка на стръвта:

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Чет Апр 10, 2008 5:13 pm
от koina4eto
Според мен и двата начина са удачни/киснене и варене/зависи от водоема и желанието на шарко.Пробвай и двата варианта на един и същ водоем и ще разбереш кой е по удачен.

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Съб Апр 12, 2008 11:52 am
от MiTaKa™
Камбата написа:Аз съм фен на накисването.Правя следното нещо:

В зависимост от продължителността на бъдещия излет,приготвям количеството суха царевица.В случая в момeнта съм накиснал две кила.

Взимам една купичка и в нея с малко вода разбивам две Степчета с аромат на ягода + няколко лъжици захар.Изсипвам царевицата в подходящ съд,например туба от минерална вода,или кофа,в случая кофа.Наливам необходимото количество вода и доливам разтворените степчета.Оставям да се кисне една-двe седмици преди излета и след това в един гевгир да се оцеди.Царевицата е станала мека,идеална за захранка.

Отделно от царевицата,предназначена за захранка си разбивам едно степче с аромат на ягода в бурканче.Пълня бурканчето с едри избрани зърна,които да ми служат за стръв и затварям капачето.Оставям да се накисват колкото захранката и това е. :lol:

Ето и снимка на стръвта:

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
мм това е интересен начин , а и царевицата мн добре изглежда непременно ще го пробвам , благодаря ви колеги

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Съб Юни 14, 2008 11:10 am
от Diman
Митак, добре си се ориентирал към царевицата, зарежи ги тия протеинови топчета, много скъпо, голяма хамалогия като изработка, и накрая НИЩО. Четири години ходих по мъките и накрая ги захвърлих. Казвам ти от личен опит - везните накланят към царевичката, откъдето и да го погледнеш. Тук има много изстрадали риболовци, слушай ги. Царевицата се кисне, не се вари. 4-5 дена във вода и е готова. За стръв избираш направо от кофата. Аз не харесвам царевица тип конски зъб. На Камбата царевицата не ми харесва. Освен това зърната са се свили, може би слага спирт в бурканчето. Спирта изсмуква зърната, а трябва да си останат сочни и надути. Ако искаш да консервираш накисната царевица, използувай консервант на кристали, има го във всички маркети. Става въпрос за киснене на стара, суха царевица, а не млечна :!: . Използувай техника "на косъм"-царевичка,повдигач, царевичка. Наслука!

http://www.bgribolov.com/petition

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Съб Юни 14, 2008 8:15 pm
от snegk
За мене,най добрата царевица е варената :wink: Ако нямам време я късна с един пакет шаранова захранка,и се ароматизира,и прави петно при захранване :wink:

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Нед Юни 15, 2008 10:36 am
от Diman
MiTak, относно добавките ти препоръчвам да се придържаш към натуралния цвят и аромат на царевицата.

http://www.bgribolov.com/petition

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Нед Юни 15, 2008 11:20 am
от Венелин Радушев
Според мен след прясната /млечна/ царевица най-добра е покълналата.
В тъмно помещение слагаш памучеп парцал /стара дреха/ слагаш нужното количество царевица върху негозавиваш и навлажняваш обилно парцала/трябва да се следи да не е сух/. ....

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Чет Юни 19, 2008 6:03 pm
от nurai
домашната царевица е идеална за варене и е перфектна за захранка също така и за стръф разбирасе за поголеми шарковци и търпение даги уловиш

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Пет Юни 27, 2008 9:27 am
от liobomir
Вариш царевицата докато не омекне и не заври.Преди да я сложиш на куката махаш люспата с която е обвита!

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 8:12 pm
от qcarp
Аз си раздделям царевицата на 3 . Едната я вара без да слагам нищо на нея! Другата в една тенждера с 10 ванилий .
А последния раздел с едно степче (ягода) :!: :!:

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Пет Юли 18, 2008 9:51 am
от TheGreat
А аз права следното:
Като пристигна на мястото Х чувала с царевицата се слага в водата да се кисне, нося си саджак и тенекия паля оган и варя 2 часа половин тенекия царевица за първото захранване.
След това всяко захранване по 1/3 тенекия царевица варена, храня по 1 път на ден сутрин рано.
В тази царевица която е за захранка не слагам никви глупости,за да може рибата да намери зърната които са на куката (ароматизирани).
Тази година най добър резултат имам на вакумирана ванилиа.
Приготвиам я по следния начин:
Изсипвам пакетчето в малък съд заливам с вода варя 10 минути и сипвам в буркан и затварям, като истине е готова за пребиване на рибата :)
Зърната са достатъчно твърди за да не падат от куката поне 5 часа на Дунав :)
успех :)

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 9:30 pm
от sapuna
Една забележка---обелвай ципата на зърната за стръв! :wink:
Втората---залагайте на сухата бе хора!

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Нед Авг 03, 2008 3:21 pm
от АДИ
Ето това се появи у дома на варена царевица.

Изображение

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Вто Авг 19, 2008 12:43 pm
от haran
MiTaKa™ написа: Колеги я даите некоя рецептичка за домашно приготвена царевица , смисъл при варенето нещо добавяте ли ,а също така и от каде може да се закупи повечко от София ,даите някакви съвети по време на цялата операция
нищто не добавяш само я вариш половин един час
ако искаш да и придадеш някъкъв аромат сипваш от него във водата

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Вто Авг 19, 2008 12:53 pm
от haran
MiTaKa™ написа:
Камбата написа:Аз съм фен на накисването.Правя следното нещо:

В зависимост от продължителността на бъдещия излет,приготвям количеството суха царевица.В случая в момeнта съм накиснал две кила.

Взимам една купичка и в нея с малко вода разбивам две Степчета с аромат на ягода + няколко лъжици захар.Изсипвам царевицата в подходящ съд,например туба от минерална вода,или кофа,в случая кофа.Наливам необходимото количество вода и доливам разтворените степчета.Оставям да се кисне една-двe седмици преди излета и след това в един гевгир да се оцеди.Царевицата е станала мека,идеална за захранка.

Отделно от царевицата,предназначена за захранка си разбивам едно степче с аромат на ягода в бурканче.Пълня бурканчето с едри избрани зърна,които да ми служат за стръв и затварям капачето.Оставям да се накисват колкото захранката и това е. :lol:

Ето и снимка на стръвта:

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
мм това е интересен начин , а и царевицата мн добре изглежда непременно ще го пробвам , благодаря ви колеги
ти слагш ли отделно вода или разтворът се състои само от тея степчета с аромата