Страница 2 от 4

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 5:02 pm
от carpsliven2
Препоръчвам да се купуват , а не да се правят.. пиша това заради дългия си опит и множествето неуспешни експерименти.. това е така защото истинските дипове се правят от инженери точно съчетани съставки които неотблъскват рибата. Дип'а и ароматизаторите нямат нищо общо.. иначе няма лошо да си ароматизирвате царевица.. но внимавайте .. давам ви пример с ароматизирване с мед .. ако неоцелите правилното количество мед .. довиждане с рибата ..получава се обратен ефект .. и запомнете .. че за всичко е нужно тестове .. а който открие някаква тайна .. едвали ще ви я напише в интернет пространството. Темата е много хубава , но едва ли има сред нас компетентни по нея които ще искат да споделят.

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 10:12 pm
от nikikati
Преварено рибно брашно, зехтин, олио, в по-топлите месеци слагам и сол,за да не се разваля. Въпреки това трябва да се съхранява в хладилник и на риболов - на сянка! Съотношенията няма обаче да ги дам, нека всеки експериментира. Това е моя дип-фиш. Ползвам си го от 2 години и съм доволен.

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 10:18 pm
от sapuna
ОК Ники,и аз ще снеса компонентите на моя-корени от зелена тръстика,натурален мед,капки глицерин,консервант!Меля с пасатора,цедя само сока и варя до меласа!Доста момчета тук си умирисаха пръстчетата! :lol: :wink:

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 10:22 pm
от nikikati
:D :D :D
Сигурен съм че си замествал тръстиката с млечна царевица - какъв беше ефекта ако си? :wink:

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 10:25 pm
от sapuna
Прозорлив си!Работи.Страхотен аромат,но използвай пуклива царевица в комбинация със сорго!/няма глутен/ ;)

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 10:29 pm
от nikikati
:smt023 Веднага щом ми потрябва! Ще го пробвам на Дунава-задължително :wink: :partyman:

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Вто Сеп 08, 2009 5:35 pm
от Popper
Не си прави скъпо струващи експерименти. Вървях по този път няколко години с много лоши резултати. И в никакъв случай алкохол, какъвто и да е. Това от личен опит. Някой може и да разкаже приказки за царевица в мастика или нещо подобно, но съм уверен, че има далеч по-ефективни методи. Какво препоръчвам? Купувай си готови дипове /напр. Pot Shots на Solar/. Или си комбинирай сам, но от фабрични компоненти /напр. Bait Soak Complex Nutrabaits + 5-10 мл от избрания аромат/. Доста се начетох на тема "обонянието" на шарана, ама като няма нос? :lol: Лично аз съм убеден, че ароматите му действат на вкусова основа. За това добрият дип трябва да съдържа атрактори, аминокиселини, подсладител, аромат ... Хората са го измислили, пробвали - трябва ли да откриваме Америка. Вярно е, че пазарът е пълен с продукти, които ловят рибари, а не риби, но има утвърдени имена, на които можем да се доверим.
На слука на всички!

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Вто Сеп 08, 2009 7:37 pm
от dartij
Аз например реших да експерементирам.Шищенце ГЛИЦЕРОЛ от аптеката,ампула течен екстрат на избран аромат от сладкарския щанд,и 6-8 капки амино киселини.С така приготвения ДИП с плодов аромат и собствено приготвени протеинови топчета имах доста добър успех на един платен водоем за разлика от другите колеги.Не мога да твърдя дали работи от един риболов но за момента е факт.Ще го пробвам на още един 3 дневен риболов на друг водоем и ако има ефект ще съм направо щастлив.

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Вто Сеп 08, 2009 9:47 pm
от nikikati
Удоволствието да излъжеш трофеен шаран със стръв и дип собствено производство е несравнимо с каквото и да било!
Верно е че не е елементарна работа, но ако се попрочете това онова и се придържаме към добрата стара химия успеха е по близо в сравнение с това да си купим "маркови" дип и топчета от кварталния магазин (за 50 тина кинта комплекта) с поне 200 % надценка. Аз лично от 2 години не си хвърлям парите на вятъра и съм предоволен!

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Пет Сеп 11, 2009 3:54 pm
от Батко Емо
И аз,но не дипвам.Не побърквайте рибата все пак е живо същество.Според мен ако водоема не е насран,ще ловите трофейни риби и на нормална стръв. :D

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 6:48 am
от achocarp
Батко Емо написа:И аз,но не дипвам.Не побърквайте рибата все пак е живо същество.Според мен ако водоема не е насран,ще ловите трофейни риби и на нормална стръв. :D
Това ми хареса :wink: браво колега. Аз смятам, че дипове, бъстири и разни други изкуствено създадени аромати са единствено и само за носа на риболовеца. Не искам да спамя тази тема, но смятам, че има и други начени за запазване качествата и аромата на стръвта по-дълго под водата.

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 8:44 am
от GODzillata
snegk написа:За да имат пълен ефект диповете трябва да са хубави.Дори и тези които копувам от 6 до 8лв изветряват бързо във водата.Ако имате възможност копувайте маркови дипове,перфектни са.Всичко друго замирисва на тиня след 1-2часа :wink:
Взех си два дипа по 20 кинта парчето, но никога не съм работил с дипове...та как се дип-ва? :roll:

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 9:18 am
от TRAP
Преди да заметнеш дипваш стръвта или по точно казано е потапяш напримерно царевичката и мяташ.Може и да оставиш някое зърно да престои вътре повечко време .

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 9:22 am
от TRAP
snegk написа:За да имат пълен ефект диповете трябва да са хубави.Дори и тези които копувам от 6 до 8лв изветряват бързо във водата.Ако имате възможност копувайте маркови дипове,перфектни са.Всичко друго замирисва на тиня след 1-2часа :wink:
Ами аз ползвам само на Христокарп въпреки че са по 5.50лмв и съм много доволен от тях на това мнение са и доста от Софийските профи шаранджии.

Re: ДИП в домашни условия

Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 12:17 pm
от GODzillata
TRAP написа:Преди да заметнеш дипваш стръвта или по точно казано е потапяш напримерно царевичката и мяташ.Може и да оставиш някое зърно да престои вътре повечко време .
За царевичката ясно, макар че дори и тя, като престои в дипа, няма ли да се развали (дипа) от това?
Ами ако искам да дипвам по-голяма стръв? - рак или дроб?...те не могат да влезнат в шишенцето :lol: ....та тогава к'во? :roll: ...кап-кап върху тях или малко от дипа се разрежда с вода?