Страница 2 от 2

Re: Полиангистро-това ли e?

Публикувано на: Вто Авг 18, 2015 6:56 am
от k0st4din
Здравейте колеги и съфорумци,
след като съм стигнал до тук, означава, че съм търсил много в интернет пространството и се радвам, че съм намерил интересуващата ме тема.
След прочитане на коментара на damqn:
(с полиангистро и аз сам ловил кефали в гарция навива се на едно хлебче за сандвочи и се хварля вав морето като може за индикатор да се слойи и плувка(наистина тия с поводите повече ги ловят)
) - то бих желал да ви попитам следното:
Вчера си направих така познатото/наричано чепаре, с дължина от куката до основното влакно около 5 см (за всичките 10 куки е еднакво), но голи куки.
Въпросът ми е следният:
1. Мога ли да считам, че полиангистрото и моето направено биха се считали за едно и също нещо?
2. Мога ли да отида в магазина в Гърция и да си закупя хляб, след което да извадя мекото, да го направя на "кебапче" и да ги намотая куките или мога ли да го направя на топка и да намотая куките около топката?
Темата е стара, но съм благодарен, че я открих и ще се радвам някой да удари едно добро мнение.
Благодаря на всички ви.

Re: Полиангистро-това ли e?

Публикувано на: Вто Авг 18, 2015 2:14 pm
от RAMIREZ
Привет,
Можеш да считаш направеното от теб за полиангистро, но както колегата по нагоре в темата беше написал е по - добре куките да са на къси (1 - 1, 5 см) повод, наистина ефекта е по добър и изпуснатите риби по- малко.
По отношение на хляба - лично аз се стремя да има коричка, за да не се разпадне бързо във водата. Ако имаш възможност, можеш да омешаш хляб с малко накълцана риба или старо сирене и да метнеш една две топки около мястото където си заметнал полиангистрото.

Re: Полиангистро-това ли e?

Публикувано на: Вто Авг 18, 2015 3:24 pm
от k0st4din
Много ти благодаря за съдействието от твоя страна. Явно довечера ще навиват отново на по-всичко. :-)
А колко навътре да замята? По до брега или колкото сила стига за да вляза навътре в морето и този хляб поне доколкото разбрах трябва да падне на дъното и чакам да се случат нещата?
Благодаря отново за нашествието и съветите.

Re: Полиангистро-това ли e?

Публикувано на: Вто Авг 18, 2015 3:37 pm
от njoyz
Ето едно полезно видео - ясно се вижда как изглежда монтажа под вода.

https://www.youtube.com/watch?v=kfq4mrz ... zg&index=7" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Полиангистро-това ли e?

Публикувано на: Вто Авг 18, 2015 6:54 pm
от k0st4din
Е неееее, това не е истина, как тези риби не клъвна нито една от тях.
Е по-нагледно от това здраве му кажи.
Благодаря много колега

Re: Полиангистро-това ли e?

Публикувано на: Чет Май 05, 2016 12:25 pm
от MrNooneBG
Колеги да ви питам има ли някакво утежнение при този монтаж или се разчита за изхвърляне на самата стръв? Не практкувам такъв риболов, но ще водя баща ми в Гърция и се чудя към какво да го насоча с неговите язовирски такъми.

Re: Полиангистро-това ли e?

Публикувано на: Чет Май 05, 2016 4:43 pm
от emo vasilev
Зависи от много неща - каква стръв ще се ползва , каква дистанция ще се търси , вълнение на морето и др.
Без утежнение , като стръвта е хляб-



С утежнение и стръв сардела -


Без утежнение -







Отиваш на кея или на плажа , гледаш местните как ловят , адаптираш се към съответния вид риболов и ....късмет !

Re: Полиангистро-това ли e?

Публикувано на: Вто Авг 23, 2016 9:57 am
от ellemag
Едно пояснение относно риболова на полиангистро с хляб:хлябът трябва да е по жилав,средата може да се използва за захранка смесена с накълцана на дребно сардела и глина.Кората се отделя по възможност с малко среда по нея.Откъсва се парче около 4 на 5см. което се навива на руло така ,че кората да да остане от вътре,така тя служи за основа и се разпада по трудно.Също се лови без перо и тежест , когато рибите се хранят горе.Дано съм бил полезен,наслука на всички.