Страница 2 от 2
Публикувано на: Пет Фев 17, 2006 1:32 pm
от kalinborisov
Ето още една стръв която съм пропуснал.Тя става за сом и мряна, а именно РАЧАТА опашка или направо по-малки раци. Според някой колеги трябва да се реже опашката на рака и да се извади месото. Аз лично не съм съгласен с тях. В естествени условия кои бели на сома опашката или му я реже. Той просто си налапва целия рак и отнася с него. Стръвта си заслужава. А когато идете сутрин на Дунава, там където рибарите вядят мрежите можете да вземете от тях раци. Винаги има по някои.
Публикувано на: Пет Фев 17, 2006 1:41 pm
от kalinborisov
Ето още една стръв която съм пропуснал.Тя става за сом и мряна, а именно РАЧАТА опашка или направо по-малки раци. Според някой колеги трябва да се реже опашката на рака и да се извади месото. Аз лично не съм съгласен с тях. В естествени условия кои бели на сома опашката или му я реже. Той просто си налапва целия рак и отнася с него. Стръвта си заслужава. А когато идете сутрин на Дунава, там където рибарите вядят мрежите можете да вземете от тях раци. Винаги има по някои.
Публикувано на: Пет Фев 17, 2006 3:46 pm
от pet55
аз бих препоръчал пилешки черен дроб - омотан щедро с конец около куката е много трайна ,евтина и лесно за намиране стръв
удари ли ти на пръчката с черен дроб знаеш че е само сом
на свински или телешки не съм имал успех пък било то и вмирисан
