Страница 2 от 7
Re: препариране
Публикувано на: Съб Сеп 24, 2011 10:11 pm
от Вуйчо-Ваньо
Колеги,да ви се оплача.Преди няколко дни хванах щука около 2 кг.Та реших за проба да се опитам да препарирам главата,за да разбера дали мога да разчитам на себе си за препариране евентуално на трофей.

След като отрязах главата,още докато чистех задната и част,без дори да съм докосвал вътрешната страна на бузите,очите и хлътнаха навътре и стана отвратителна.Сигурно аз не правя нещо както трябва,но не мога да разбера какво.Който може да помага!!!
Благодаря предварително.
Re: препариране
Публикувано на: Сря Сеп 28, 2011 11:41 am
от Franko
Очите винаги стават така,защо държиш толкова на тях.
Вариант е да си набавиш такива от някой професионален препаратор.Те си ги поръчат и им ги отливат.
С формалин ли е прави.
Re: препариране
Публикувано на: Пет Окт 14, 2011 7:48 am
от Stanimir17
Franko написа:Това е тъпо.При първото затопляне и ще те лъхне мирис на мърша.
Ако ги вадиш само зимата и пролетта отново ги прибираш във фризера,това е друго.
хахахаххахахахаха.
Има една латинска поговорка, която в превод гласи: "Само глупакът съди, без да знае фактите."
Понеже раздаваш определения и съдиш. Ти предлагам да те видим какъв си мъж. Които от форума са съгласни идват като свиделтели. Препарирам пред толкова хора една глава и я оставяме в някоя каса /било то в банка или не/ за съхранение, като заедно с главата всеки от нас двамата оставя по 1000 лева. След време /колкото ти кажеш/ отиваме и отваряме. Ако мирише - прибираш парите а аз плащам за съхранението. Но ако не мирише аз прибирам, а ти плащаш.
Re: препариране
Публикувано на: Съб Окт 15, 2011 9:51 am
от Franko
Re: препариране
Публикувано на: Нед Окт 16, 2011 4:40 pm
от Кърцата
Разчистих темата.
Ще помоля колегите да се придържат към заглавието!
Re: препариране
Публикувано на: Пон Окт 17, 2011 11:49 am
от Stanimir17
Кърцата написа:Разчистих темата.
Ще помоля колегите да се придържат към заглавието!
изчистил си в бързината мое мнение, което е по темата

Re: препариране
Публикувано на: Сря Мар 28, 2012 6:24 pm
от JettroniX
Re: препариране
Публикувано на: Сря Мар 28, 2012 6:38 pm
от Д.Граховски
като е станало въпрос за препариране я кажете как да препарирам цяла риба,със сол не става сбръчква се,а много искам цял екземпляр
Re: препариране
Публикувано на: Сря Мар 28, 2012 7:25 pm
от JettroniX
Ето в тази
тема колегите са коментирали по твоя въпрос колега , но никои не споменава за постигнати резултати

Re: препариране
Публикувано на: Сря Мар 28, 2012 8:09 pm
от Д.Граховски
Аз тва съм го изче ама от руски понятие си нямам книгата също ще я взема ама исках и някои ако знае нещо по въпроса да сподели

Re: препариране
Публикувано на: Сря Мар 28, 2012 8:52 pm
от tinnko
Преди два дни ми донесоха морска лястовица препарирана. Рибата си беше моя човека само я обработи. По негови приказки се отделя кожата внимателно на лястовицата била доста нежна, изчиства се глават, осолява се. После се измива от солта пълни се с памук зашива се и съхне. на мен ми я донесоха влажна сега съхне. Като изсъхне ще я лакирам и ще направя снимки които ще покажа.
Re: препариране
Публикувано на: Сря Мар 28, 2012 9:11 pm
от Д.Граховски
Аз го направих същото с една щука и стана толко спаружена че се знаеше риба ли е пръчка ли е.Може и да съм сбъркал някъде незнам пак ще направя опит.
Re: препариране
Публикувано на: Сря Юли 18, 2012 4:03 pm
от vasety
Сложих една глава от сом в една кофа и залях от всякъде с едра сол. Чуда се дали да сипа и вода или да стои така и не знам колко време да стой един писал 24 часа друг с месеци ...

И след това с оцета само да се залее или трябва и там да стои накисната ?

Re: препариране
Публикувано на: Чет Юли 19, 2012 11:31 am
от JettroniX
Техники и похвати колкото искаш колега за препариране. Струва ми се , че ако сложиш вода в кофата ще почне да се разнася неприятна миризма и може да лешаса главата така

Аз лично само трапезна сол (ситна) ползвам, като гледам да не пресолявам много много.
Re: препариране
Публикувано на: Чет Юли 19, 2012 11:52 am
от vasety
Няма как да не я пресоля. Главата е колкото кофата и съм я напълнил с сол и отвсякъде има. Да постой така някой друг ден и ще я извадя. А с оцета след това трябва да е накисната или само да се намаже колега ?
