Страница 2 от 4

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Нед Юли 25, 2010 4:12 pm
от snegk
petar_jekon написа:Бялото Брашно също стяга добре
Стяга, ама не стяга :wink:

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Нед Юли 25, 2010 9:42 pm
от Vlado_852
Стяга, стяга но на обикновено брашно задължително с яйца...

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Нед Юли 25, 2010 10:03 pm
от CrossFire
Vlado_852 написа:Стяга, стяга но на обикновено брашно задължително с яйца...
Е, брашното или яйцата стягат?!
То и триците стягат, ама с лепило! :lol:
Бяло брашно тип 500 и царевично-едро или дребно смляно, добавени към овлажнена или подготвена за овлажняване захранка НЕ стягат.

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Нед Юли 25, 2010 10:21 pm
от Vlado_852
Хехе, повече от ясно съм го написал колега ама я пак прочети какво съм написал, че и ти да го разбереш? :lol:

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Нед Юли 25, 2010 10:46 pm
от CrossFire
Е, аз съм те разбрал напълно. Бях провокиран да пиша, защото яйцата вече са споменати, а брашното защо го коментираме тогава.
Както и да е, няма да спамя повече в темата.

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Пон Юли 26, 2010 8:08 am
от Ivak
Един глас за Куланта на VDE, чисто практично, евтино и работещо.

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Вто Юли 27, 2010 2:39 pm
от CERRUTI
snegk го е написал:
ЯЙЦЕ-проверено и изпитано!!!

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Вто Авг 03, 2010 7:54 am
от delig
Колега добави в захранката си сухо мляко и смелен печен слънчоглед (от пакетчетата които продават по магазините за чоплене) и овлажни добре захранката си. Резултата ще ти хареса.

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Вто Авг 03, 2010 9:17 am
от stich
леБ.

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Вто Авг 03, 2010 7:20 pm
от КАЯ
Става и сварено жито или царевица и се смилат през мелничка за месо докато са горещи. Получава се много лепкаво нещо, ако го сложиш само него на пружината няма махане. Добавено към захранката я прави много стегната или по-малко всичко зависи от количеството.

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Чет Авг 12, 2010 3:14 pm
от Ivak
Ivak написа:Един глас за Куланта на VDE, чисто практично, евтино и работещо.

Чисто, евтино работещо :!:

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Пет Авг 13, 2010 9:21 am
от КАЯ
В разговор с един колега разбрах, че ползва за стягане стрити царевични пръчици "Зрънчо" придавали и аромат. Не съм го пробвал щото никога не се сещам да си купя и си спомням за тях на водоема.

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Пет Авг 13, 2010 9:55 am
от YKN
КАЯ написа:В разговор с един колега разбрах, че ползва за стягане стрити царевични пръчици "Зрънчо" придавали и аромат. Не съм го пробвал щото никога не се сещам да си купя и си спомням за тях на водоема.
Същия ефект трябва да се постигне и с царевично брашно. Въпросните пръчици са направени от брашно, мазнина, оцветител и овкусители

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Пет Авг 13, 2010 8:56 pm
от КАЯ
Да но минало през някаква термична обработка. Добавяне в захранката на царевично брашно сурово и качамак не водят до еднакъв резултат. Същото се отнася за всички зърнени култури и продуктите от тях. Слепващ ефект има и суровото овесено брашно и овесените ядки. Въобще с предварителната /различна/ подготовка на ссъставните части на захранката се постига различното и представяне и действие.

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Пет Сеп 03, 2010 3:40 pm
от Gibson
абе колеги не може ли примерно царевично брашно и вода без да се сваряват,да се объркат само