Колкото до 12х3 поне знам какво и от къде купуват за да я направят
Хайде Бутник отвори ни очите!Пиши колко е трайността им?
Доколкото ми е известно производството на всички храни,добавки и т.н. за животни в България трябва да са преминали проверка от оторизираните органи .
За това има приет :ЗАКОН ЗА ФУРАЖИТЕ
Този закон урежда :
1.Изискванията към фуражите, мерките и условията за осигуряване хигиена на фуражите и тяхната безопасност, опаковане, етикетиране, представяне, включително рекламата им;
2.Условията и реда, както и изискванията към всички етапи на производство, преработка, съхранение, транспортиране, разпространение, включително употреба на фуражи;
3.Правилата за извършване на официален контрол, включително и верифициране на съответствието с нормативните изисквания;
4. Прилагането на регламентите на Европейската общност в областта на фуражите и на приетите въз основа на тях директно приложими актове на Европейския съюз, доколкото това не е уредено в друг нормативен акт,
5.Контрола на качествения състав и пълноценността на фуражите.
6.Законът се прилага за фуражите и за условията, при които те се произвеждат и преработват, за операторите във фуражния сектор и за контрола на фуражите на всички етапи на производство, преработка, съхранение, транспортиране, разпространение, включително употреба.
7.Законът има за цел да гарантира спазването на нормативните изисквания на всеки етап на производство, преработка, съхранение, транспортиране, разпространение и употреба на фуражи с оглед защита на здравето на животните и хората и околната среда;
Да осигури прилагането на законодателството на Европейската общност в областта на фуражите и тяхната безопасност на национално ниво.
Та накратко ,тези български захранки се правят от бивши и настоящи състезатели ,по техни лични рецепти ,в гаражи ,мазета и други помещения.
Според наличните суровини и и материали съставките в захранките се дозират.При това захранките се различават всяка една от друга ,партида от партида.Производителите изкопуват бракувани захарни изделия,бракуван и смян хляб от търговските вериги (като БИЛА,КАУФЛАНД и др.),сами или с помощта на други си мелят зърно (пшеница,царевица,коноп и др.)и т.н. Поръчват си свои фирмени пликове за разфасоване,пълнят и си продават продукцията си в рибарските магазини.
Така се правят българските захранки без стандарт и качество,без време на годност и изследване в оторизирана лаборатория.
Та Бутников продавай си вносното и не учи колегите какво да си купуват!
