Страница 2 от 2
Re: Стръв и захранка
Публикувано на: Пет Авг 17, 2012 9:23 am
от viko0091
Мерси много колеги! Поздрави!
Re: Стръв и захранка
Публикувано на: Чет Окт 11, 2012 8:29 pm
от gogo_t
Честно казано не знам защо наистина злобеете по този начин иска да си носи картоф да си носи ( има хора който хващат на това ) за салати и не знам си какво няма да говоря като не искате да пишете или да помогнете не деите ! идеята ми е че почти никой не одговори конкретно на питането а само пълни темата с глупости. Въпроса за степчето беше добър но аз не съм пробвал и не мога да ти отговоря.Наслука !
Re: Стръв и захранка
Публикувано на: Чет Окт 11, 2012 9:48 pm
от dantho.mihov
Защото със Степ няма да стане, затова не са отговорили.Едно пакетче е предвидено за 2л. вода и като метнеш стръвта във водата, веднага се отмива. Диповете, които струват много повече пари са на маслена основа, за да се задържи аромата във водата по-дълго време.
Не разбрахме какъв е резултата от излета на колегата.
Re: Стръв и захранка
Публикувано на: Пет Окт 12, 2012 11:58 am
от gogo_t
Е това е нещо съвсем друго мнение което може да помогне вече

истината е че чета за много хора който си ароматизират царевица с СТЕП но слагат един цял степ в малко бурканче с царевица за стръв не съм пробвал и не знам дали помага !
Re: Стръв и захранка
Публикувано на: Пет Окт 12, 2012 12:40 pm
от dantho.mihov
Ароматизирайки със Степ, разчиташ на случайното му действие, а не на солидната подготовка.Степчето може да има ефект само до колкото боядисва стръвта и при подаването й във водата се образува временна мътилка, която може да привлече риба. Но ако искаш да заложиш на сигурно, трябва да използваш Дип или атрактант.Друг е въпроса, че по сезони и водоеми работят различни аромати.В много от случаите най-доброто си е сладката царевица от консерва, а в някои от дивите водоеми накината и леко вкисната.
Re: Стръв и захранка
Публикувано на: Съб Окт 13, 2012 12:55 pm
от georg77
Тършувах из старите тефтери и намерих дип за картофите

.
50мл. глицерин
50мл. чист етилов спирт(96%-ен)
щипка захар
майоран(подправка) колкото може да поеме разтвора.
Всичко това се слага в шише и се затваря. Оставя се да преседи 14 дена, като се разклаща периодично.Отделно се прави гъст захарен сироп. На водоема дипа и сиропа се смесват в съотношение 1:1.
Тук ми идва на акъла, че в сиропа може да се сложи степче или аромат някакъв

.
Re: Стръв и захранка
Публикувано на: Вто Ное 20, 2012 10:32 pm
от Veselin_fish
Щом диповете са на маслена основа не може ли да се сложи едно степче в олио от гроздови семки (защото няма собствен аромат) или може би в слънчогледово?
П.С. Преди да ме нападнете предупреждавам че питам и само това ми дойде на ума.
Re: Стръв и захранка
Публикувано на: Вто Ное 20, 2012 10:53 pm
от dantho.mihov
Аз не съм пробвал, защото ми е по-лесно да си купя готов Дип.Пък и мога да си подбирам ароматите.Обаче колега в друга тема коментира, че много от производителите използват фъстъченото масло, но истината каква е ... Има и друго обстоятелство - слънчогледовото масло не се разтваря във водата и има вероятност като по-леко да изплува на повърхността като малко петънце. Всеки експериментира и прилага онова, което му дава резултат.