Страница 2 от 2

Re: Домашни ароматизатори?!?!

Публикувано на: Пет Фев 08, 2013 10:39 pm
от germana74
Карамелизирам захар на котлона, добавям вода и бъркам до като се разтвори карамела.
След това прибавям канела и оставям на огъня сместа до като заври.
Получава се един доста добър аромат и работи доста успешно, може да се използва като
течен ароматизатор за храната или за царевица,жито,грах за амурите.
Особено шараните и каракудите си го мръцкат като стой та гледай.
Успех :)

Re: Домашни ароматизатори?!?!

Публикувано на: Чет Фев 14, 2013 3:31 pm
от empar
Продължението доби неочакван обрат. Реших докато не напълня цялата бутилка да не я слагам във фризера, но канелата на прах за жалост изобщо не иска да се разтвори в сока от царевицата и се отаява на дъното. Наложи да прибегна до канела на пръчици, която се мотае по шкафовете от доста време и не се ползва за нищо. Има доста по-приятен аромат от тази на прах и ми се струва че ще свърши добра работа.
За искърските платики я мешам тая работа. :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение
Изображение

Re: Домашни ароматизатори?!?!

Публикувано на: Чет Фев 14, 2013 5:02 pm
от dantho.mihov
Канелата на прах се поръства върху овлажнената храна и се разбърква. Но, струва ми се, че допускаш една грешка с това си занимание - нарушаваш принципа приготвената храна да е прясна. Вместо да събирам сока от консервираната царевица предпочитам преди риболова да прекарам през пасатора една консерва и получената каша заедно със сока да добавя към храната. Ще се получи наситен естествен аромат на царевица. Ванилията пък има трайност до 6 месеца в сухо състояние. След това започва да нагарча.

Re: Домашни ароматизатори?!?!

Публикувано на: Пет Фев 15, 2013 10:08 am
от empar
dantho.mihov написа:Канелата на прах се поръства върху овлажнената храна и се разбърква. Но, струва ми се, че допускаш една грешка с това си занимание - нарушаваш принципа приготвената храна да е прясна. Вместо да събирам сока от консервираната царевица предпочитам преди риболова да прекарам през пасатора една консерва и получената каша заедно със сока да добавя към храната. Ще се получи наситен естествен аромат на царевица. Ванилията пък има трайност до 6 месеца в сухо състояние. След това започва да нагарча.
Колега, нещо не ти схванах логиката с прясната храна...Едниственото прясно нещо, което съм ползвал е сварено прясно ожънато жито и млечна царевица набрана от нивата половин час преди риболова...Вскичко останало е консервирано, пакетирано и т.н. Аз това сокче ще го замразя и като му дойде времето ще го размразя и използвам...

пп. Пасираната царевица със сигурност ще е добро решение...всичко е въпрос на пробване.
Поздрави и наслука!!!