Страница 2 от 2
Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Нед Юли 27, 2014 3:45 pm
от Златев
Чудесен излет и репортаж!
Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Нед Юли 27, 2014 4:43 pm
от desi
Като за Софийско, това е отличен резултат. Браво.
Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Пон Юли 28, 2014 10:49 am
от vesko29
Браво колега. И аз съм привърженик на този вид стръв и захранка ( жито , жито , жито.............)
Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Пон Юли 28, 2014 12:12 pm
от docenta
vesko29 написа:Браво колега. И аз съм привърженик на този вид стръв и захранка ( жито , жито , жито.............)
Така, така - за житото да кажа още малко. Вари се в леко подсолена вода до омекване, а не разпукване, после се дърпа от огъня и се похлупва настрани и така се оставя да изстине, а след туй се разстила на кърпа да се махне излишната вода. После може да му добавите разни екстри и аромати, но за мен най-добре си е натюр. Слага се в удобни бурканчета. Повече от 300 грама не варя за излет - можеш да прехраниш рибата, защото то засища. Горе -долу 100 грама се хвърля в началото да се направи разсеяно петно, а после периодично по 5-10 зърна с прашката през няколко минути, ако кълве. Ако не кълве - нищо не хвърлям, а търся друго място.
В конкретния случай тръгна рибата 20 минути след първоначалното захранване. Пробвах за стръв и троха, на която рибата побутваше, а и хванах две-три рибета, но повече смъкваше стръвта. За захранка бях хвърлил трийсетина смачкани между пръстите трохи, но не топчета, а и малко ронена царевица от пресния кочан. Пробвах и на стръв царевично зърно, за да привлека по-големи екземпляри, но явно тях ги нямаше. Така че най-резултатно и като размер, и като вкус бе житото. Ами това е в общи линии.
Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Пон Юли 28, 2014 9:24 pm
от mita4eto
Уникалният за Доцента стил, в типично негов си стил, прекрасен разказ и още по-прекрасен излет на див водоем, какво по-хубаво от това! РЕСПЕКТ, Доценте!
Последният месец и аз успях да се насладя на неподправения, естествен и див чар на едно водоемче, в което е пълно с хищна риба и все съм си мислел, че не може да няма и дебели тлъсти каракуди. Точно житото бе ключът към каляската - няколко шепи първоначално в "парещата" вода (на развиделяване), след половин час се почва ... на 20-30 минути по кълване, красиво с повличане, следвано от пляскането на тлъсти таранки ... НЯМА такъв кеф! За мен най-големият кеф в риболова е див водоем, в който да успееш да намериш правилната "тактика" ...
Доценте, продължавай да ни поднасяш по-често подобни излети, е, може и с по-едри твари, обичащи житцето

Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Сря Юли 30, 2014 8:45 pm
от kostura_24
ако не е Световраченския гьол това те па на

Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Сря Юли 30, 2014 9:22 pm
от docenta
kostura_24 написа:ако не е Световраченския гьол това те па на

Не е, не е, ама нали се разбрахме от началото още

Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Сря Юли 30, 2014 10:05 pm
от kostura_24
е заприлича ми на него

Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Чет Юли 31, 2014 3:26 pm
от Баш Щукар
добри караконджули! браво!

Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Чет Юли 31, 2014 8:34 pm
от pano64
Девойките са важни те да са доволни.

Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Пет Авг 01, 2014 1:36 pm
от docenta
pano64 написа:Девойките са важни те да са доволни.

Абсолютно си прав. После се оказа, че всички тези баби не са хапвали прясна риба от Никулден насам. Нали можем да си представим, че с 200 лева пенсия на месец, рибата просто е лукс за тях, а и надали някоя ще нарами въдица да ходи да си налови. Иначе една по една в следващите дни се източиха да ми звънят на вратата и една носи парче баница, друга - кекс, трета -вишни, абе да заревеш!
Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Пет Авг 01, 2014 2:42 pm
от Mirotg1
Браво!
Re: Калибровани "житни" каракуди
Публикувано на: Пет Авг 01, 2014 3:11 pm
от naskobo
Добро завръщане, Доценте!!