Страница 2 от 2

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Нед Юли 27, 2014 3:45 pm
от Златев
Чудесен излет и репортаж!

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Нед Юли 27, 2014 4:43 pm
от desi
Като за Софийско, това е отличен резултат. Браво.

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Пон Юли 28, 2014 10:49 am
от vesko29
Браво колега. И аз съм привърженик на този вид стръв и захранка ( жито , жито , жито.............)

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Пон Юли 28, 2014 12:12 pm
от docenta
vesko29 написа:Браво колега. И аз съм привърженик на този вид стръв и захранка ( жито , жито , жито.............)
Така, така - за житото да кажа още малко. Вари се в леко подсолена вода до омекване, а не разпукване, после се дърпа от огъня и се похлупва настрани и така се оставя да изстине, а след туй се разстила на кърпа да се махне излишната вода. После може да му добавите разни екстри и аромати, но за мен най-добре си е натюр. Слага се в удобни бурканчета. Повече от 300 грама не варя за излет - можеш да прехраниш рибата, защото то засища. Горе -долу 100 грама се хвърля в началото да се направи разсеяно петно, а после периодично по 5-10 зърна с прашката през няколко минути, ако кълве. Ако не кълве - нищо не хвърлям, а търся друго място.
В конкретния случай тръгна рибата 20 минути след първоначалното захранване. Пробвах за стръв и троха, на която рибата побутваше, а и хванах две-три рибета, но повече смъкваше стръвта. За захранка бях хвърлил трийсетина смачкани между пръстите трохи, но не топчета, а и малко ронена царевица от пресния кочан. Пробвах и на стръв царевично зърно, за да привлека по-големи екземпляри, но явно тях ги нямаше. Така че най-резултатно и като размер, и като вкус бе житото. Ами това е в общи линии.

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Пон Юли 28, 2014 9:24 pm
от mita4eto
Уникалният за Доцента стил, в типично негов си стил, прекрасен разказ и още по-прекрасен излет на див водоем, какво по-хубаво от това! РЕСПЕКТ, Доценте!

Последният месец и аз успях да се насладя на неподправения, естествен и див чар на едно водоемче, в което е пълно с хищна риба и все съм си мислел, че не може да няма и дебели тлъсти каракуди. Точно житото бе ключът към каляската - няколко шепи първоначално в "парещата" вода (на развиделяване), след половин час се почва ... на 20-30 минути по кълване, красиво с повличане, следвано от пляскането на тлъсти таранки ... НЯМА такъв кеф! За мен най-големият кеф в риболова е див водоем, в който да успееш да намериш правилната "тактика" ...

Доценте, продължавай да ни поднасяш по-често подобни излети, е, може и с по-едри твари, обичащи житцето :)

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Сря Юли 30, 2014 8:45 pm
от kostura_24
ако не е Световраченския гьол това те па на ;)

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Сря Юли 30, 2014 9:22 pm
от docenta
kostura_24 написа:ако не е Световраченския гьол това те па на ;)
Не е, не е, ама нали се разбрахме от началото още :D

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Сря Юли 30, 2014 10:05 pm
от kostura_24
е заприлича ми на него :D

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Чет Юли 31, 2014 3:26 pm
от Баш Щукар
добри караконджули! браво! :drinkers:

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Чет Юли 31, 2014 8:34 pm
от pano64
Девойките са важни те да са доволни. :drinkers:

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Пет Авг 01, 2014 1:36 pm
от docenta
pano64 написа:Девойките са важни те да са доволни. :drinkers:
Абсолютно си прав. После се оказа, че всички тези баби не са хапвали прясна риба от Никулден насам. Нали можем да си представим, че с 200 лева пенсия на месец, рибата просто е лукс за тях, а и надали някоя ще нарами въдица да ходи да си налови. Иначе една по една в следващите дни се източиха да ми звънят на вратата и една носи парче баница, друга - кекс, трета -вишни, абе да заревеш!

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Пет Авг 01, 2014 2:42 pm
от Mirotg1
Браво!

Re: Калибровани "житни" каракуди

Публикувано на: Пет Авг 01, 2014 3:11 pm
от naskobo
Добро завръщане, Доценте!!