Страница 3 от 4

Публикувано на: Пон Сеп 19, 2005 5:38 pm
от хито
.....................................

Публикувано на: Вто Сеп 20, 2005 7:53 am
от ElGato
Препържваш кожичките на костурчето след като го одереш и става като чипс , мноооо хубаво :lol:

Публикувано на: Вто Сеп 20, 2005 3:02 pm
от sampo
Щука , от кожата на два костура по 35 см. може да се направят само чифт уникални обувки за Евгени Минчев , щото тоя абдал е платил за патъци от крокодилска кожа 1800 лв. И представи си , на мястото на бомбетата се мъдрят две костурски глави :) :) :) :)
А първия чифт от тези бързоходки ще подариме на ИАРА , та да гони по-яко бракониерите :D .....

мм,да

Публикувано на: Вто Сеп 20, 2005 9:15 pm
от Бат Мирче-5кила
за чипса е вярно,само дето препорьчвам царевично брашно омешано с подправка(напр. подправка за скара с чесьн-има я насекьде),която ком
бинация м/у другото препорьчвам за пьржене на секьв вид риби-наи малкото което е,че стават по вкусни,хрупкави и даже красиви за окото което не може да се каже за белото брашно :twisted:

мм,да

Публикувано на: Вто Сеп 20, 2005 9:24 pm
от Бат Мирче-5кила
относно рендосването на костура-става при големите парчета,както и при
белата риба с цел да НЕМА ФИРА :lol: :lol: :lol: това се прави така-взима
те дьрвено трупче,колко цигарена кутия,забивате му отдолу 2,3 бирени капачки(нема да са от лимонада я :lol: ),потапяте рибите под водата да не фьрчат люспи насекьде,щото иначе е СТРАШНО и дерете с капачките
малко е зор,ама не се прахосва,па и кога ловиме повече от 3,4 големи костура или сулки в последните години :oops:

Публикувано на: Сря Сеп 21, 2005 7:23 am
от ElGato
Опитай те да пържите без брашно , ей така само рибата , ще видите че е много по-добре , по-вкусна и по-добре се пържи. :shock:

Публикувано на: Сря Сеп 21, 2005 8:15 am
от ElGato
Дааа правилно , хубав е Дунавския тертип :D , ама лятно време някак се не става за зимата е супер :D

Публикувано на: Сря Сеп 21, 2005 2:58 pm
от ElGato
Мнооо мазно ве , и ако е жега малииии

мм,да

Публикувано на: Сря Сеп 21, 2005 6:05 pm
от Бат Мирче-5кила
то,ако така ще си говориме-маправо се мета костура в/у нагорещена скара и не е истина-направо с червата,ама за какво става вьпрос после.. задушава се в собствената си кожа-велико е,е има си и някои тьнкости :wink:

Re: мм,да

Публикувано на: Чет Сеп 22, 2005 8:18 am
от old fox
5кила написа:относно рендосването на костура-става при големите парчета,както и при
белата риба с цел да НЕМА ФИРА :lol: :lol: :lol: това се прави така-взима
те дьрвено трупче,колко цигарена кутия,забивате му отдолу 2,3 бирени капачки(нема да са от лимонада я :lol: ),потапяте рибите под водата да не фьрчат люспи насекьде,щото иначе е СТРАШНО и дерете с капачките
малко е зор,ама не се прахосва,па и кога ловиме повече от 3,4 големи костура или сулки в последните години :oops:
:lol: За капачките е вярно. Опитайте и английската панировка: 50/50 бяло и царевично, бира, сол, чер. лилер и др по желание :lol:

Публикувано на: Сря Фев 15, 2006 7:42 pm
от Zaribqlnika_91
Ае хора да ви кажа Кустура на скоро време зе мноооо да са фаща на БЛЕСНА.Много пъти сам ходил на язовир "ТРАКИЕЦ"(чирпанско) и ви казвам от 5 до 7 часа са каса да играе над водата и тогааа с блисна се лови много риба после към 9 почва на земен червей,ае да ви кажа то по принцип навсякъде си е така!!!!!!!!11 :лол:

Колега, пиши на кирилица :!: :!:

Публикувано на: Чет Фев 16, 2006 9:42 am
от batmilen
Въпрос? При нас в езерото Мандра край Бургас кустура е пълен с червей...това вредно ли е...иначе е гнусотия да одереш костурче и по месото да се гънат едни дребнички полу прозрачни червени червейчета...като напече слънцето рибата те сами излизат навън... :lol:

Публикувано на: Чет Фев 16, 2006 10:24 am
от Zaribqlnika_91
Ne e opasen za konsumaciq,no e priqten na vid.Kolego mojete da badete spokoini.Po tecovete kadeto lovq kostur.USPEH :lol: :lol: :lol:

Публикувано на: Чет Фев 16, 2006 5:20 pm
от batmilen
А бре как ша едем костури с тия глисти бре... :lol:

Публикувано на: Пет Фев 17, 2006 9:10 am
от ВАРТБУРГ
Верно, тея червеи са голяма гнусотия, срещал съм ги и по щуката. Някъде четох че са много опасни, другаде че след обработката в тигана не са. Можеби трябва да се пържат отделно от рибата :lol: :lol: :lol: Сериозно колеги, кажете има ли опастност или не.
А относно дрането ми казаха на село една цака, която е много ефективна: С назъбен нож се отрязва гръбната перка. Разрязва се корема на рибата, след което се отрязва главата и се издърпва заедно с вътрешностите. Към врата се подхваща с ножа кожата и бързо се сваля. След това много лесно се изскубва аналната перка заедно с малките и костички. Остава чисто филе.