Re: препариране
Публикувано на: Пет Юли 20, 2012 8:01 am
От солта не се ли свива и набръчква ?
Мисля,че за глава на щука няма проблеми.На нея и без това кожата и е опъната като тъпанС.Върбанов написа:От солта не се ли свива и набръчква ?
Ми не е проблем то ще се съсухри. Можеш да го махнеш ако е много и ще пречи на окачването на главата на стена или плоскост.kostadin11 написа:Грешка ли е, че не съм чистил месото?
oldman написа:Имам 2 препарирани глави - едната със сол, а другата без. Втората е много по-естествена.
Отрязвате главата, обирате месото, доколкото е възможно и слагате във фризера.
Вадите я през зимата и сушите на проветриво място докато изсъхне, след което лакирате.
Запазва се естественият цвят и по-малко се сбръчква.
Ако не ти представлява проблем,качи някоя снимка на двете глави,за да направим сравнение между тях.oldman написа:Имам 2 препарирани глави - едната със сол, а другата без. Втората е много по-естествена.
Отрязвате главата, обирате месото, доколкото е възможно и слагате във фризера.
Вадите я през зимата и сушите на проветриво място докато изсъхне, след което лакирате.
Запазва се естественият цвят и по-малко се сбръчква.
Без да съм специалист - мисля,че можеш да опиташ да почистиш побеляването.Що се отнася до миризмата - мисля,че все още не е изсъхнала достатъчно.Все пак нека се изкажат по - опитните колеги.vasety написа:Суших 1 глава от сом малко повече от 2 месеца, преди това беше 3-4 дена със сол и сега е малко побеляла. Чудя се с някаква четка за зъби и малко водичка да изчиста побелялото и после пак малко да изсъхне. И като я лакирам ще се махне ли миризмата на риба, че мирише не на лошо на риба но е неприятно тежка миризма е.
За миризмата бях чел специално за главата на сома да се мини 3-4 пъти с лака да се запечата. А какъв трябва да бъде лака, че и това не знамВуйчо-Ваньо написа:Без да съм специалист - мисля,че можеш да опиташ да почистиш побеляването.Що се отнася до миризмата - мисля,че все още не е изсъхнала достатъчно.Все пак нека се изкажат по - опитните колеги.vasety написа:Суших 1 глава от сом малко повече от 2 месеца, преди това беше 3-4 дена със сол и сега е малко побеляла. Чудя се с някаква четка за зъби и малко водичка да изчиста побелялото и после пак малко да изсъхне. И като я лакирам ще се махне ли миризмата на риба, че мирише не на лошо на риба но е неприятно тежка миризма е.