Страница 3 от 3
Re: Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Публикувано на: Сря Юни 22, 2011 3:03 pm
от yankosan
Поздравление за хубавата и вярна тема
По нашия край в зхранката се слага пръст от картичина(взема да изнасям за англия ли?)и шарана по реката се лови на мляна варена царевица на пружина(опс на фидер значи

)
И кефали на зелен скакалец и дуди(черница-плод)
А конощипа еееее

Re: Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Публикувано на: Сря Юни 22, 2011 4:16 pm
от pitcha
yankosan написа:...По нашия край в зхранката се слага пръст от картичина(взема да изнасям за англия ли?)
Тва и аз го бях забравил - благодаря, че ми го припомни. Щото като те мързи да пресяваш - хем си е пресято, хем си има кислорода и сито не ти трябва.
Re: Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Публикувано на: Чет Юни 23, 2011 8:55 pm
от Бат Стан
Бат Димо, погледни това, мисля да го пробвам още тази или най-късно следващата седмица:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=149&t=49329
Re: Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Публикувано на: Чет Юни 23, 2011 9:41 pm
от badema
Поздравления за прекрасната тема!
Аз се кефя много да си ловя със стериопорена плувка и ми са много странни хората които се срамуват да сложат такава плувка.....
Re: Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Публикувано на: Чет Юни 23, 2011 10:01 pm
от Paublo_Eskobar
Аз може ли да ви къпирам един въпрос!?
Кой век сме?

Re: Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Публикувано на: Чет Юни 23, 2011 11:36 pm
от begleca_sv
pitcha на водоем пален с 6арани само и аз мога на протеинови топчета ела кат си отворен на Дунава ми хвани шаран с топчета повечето от вас ходят само на платени водоеми защото в дива среда ша фанете сома за наи големия мустак

Re: Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Публикувано на: Чет Юни 23, 2011 11:53 pm
от jagger1
Paublo_Eskobar написа:Аз може ли да ви къпирам един въпрос!?
Кой век сме?

Има техники и захранки, и такъми, които и в 31-ви век ще са си актуални, но ние няма да сме живи тогава. Няма нищо лошо и в новата техника и в старите традиции. Ако влезеш в някоя българска механа с българска кухня, няма ли да ядеш от битова (троянска керамика) чиния българска национална рецепта?
А и рецептите в чинията няма да са Van Den.... а са си наши, български. Та така е и с рибоците

.
п.п.: След като сме успели да съхраним българската национална кухня, шопската салата и ракийката за нас и поколенията след нас, защо да не съхраним и българската национална кухня в рецептите за захранка и методите на риболов, с които сме започнали, а и все още практикуваме? Новото си е ново. Никой не го отрича. За всеки влак си има и пътници, и билети, и дестинации. Но и за нашето трябва да има шанс. А то в редица случаи е дори и по-добро. Поне за мен. Това, което съм научил през годините, много пъти ми е носило повече удоволствие по водоемите с простотата на техниката за риболов, отколкото скъпите риболовни техники. Пак казвам, не отричам новото, но не забравям и старото....
Re: Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Публикувано на: Пет Юни 24, 2011 12:07 am
от begleca_sv
човека се изрази сякаш като ходя на риба само купешки зажранки да ползвам каде ша му излезне крач тогава един излет да ми струва 20 лв а да хващам риба за 5 лв

Re: Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Публикувано на: Пет Юни 24, 2011 5:52 am
от stich
Re: Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Публикувано на: Пет Юни 24, 2011 7:32 am
от chirusa_bg
begleca_sv написа: един излет да ми струва 20 лв а да хващам риба за 5 лв

Е това мислене като изчезне и водоемите ще се напълнят с риба

Re: Да съхраним честта на Българското Риболовно Майсторство
Публикувано на: Пет Юни 24, 2011 12:19 pm
от INCUBUS
Това мислене ще съществува докато останат само двама,които се мислят за българи-единият винаги ще си прави такава сметка за "рентабилност".Другият обаче ще има точно обратния тип мислене - като да използваме стари и ефтини /включително направени на ръка/такъми,защото така се пестят пари и кефа при хващане на рибки някак си ще е по-чисто български,пряк и натурален,без коварния чуждестранен привкус
