Страница 3 от 3

Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?

Публикувано на: Пон Май 28, 2012 1:13 pm
от С.Върбанов
:lol: Той който трябваше ме разбра ! А виждам ,че сте прегледали гугъл страничките преди да пишете кой как се казва :lol: и за да не е само спам - с жито добавено към захранка ще събереш каракудите много бързо !

Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?

Публикувано на: Пон Май 28, 2012 2:57 pm
от ringo
Dimitar_allianz написа:Аз пък не слагам нищо на житото.Ако питате защо,отговора е много елементарен,до сега в житна нива не съм видял да расте канела,ягода или друг аромат.Това че ние не усещаме или го усещаме слаб аромата на стръвта не важи и за рибите.Ползвам го за захранка и за стръв и даже много често комбинирам с червей даже и с хляб съм пробвал


Подкрепям колегата......веднъж на Цонево се бях подготвил с разни ''торти'' житни.Ама платформи,ама мачове,ама директен..само една щека ми липсваше да бъда пълен палячо)))))Лових половин ден и взех към 5 кг платика.Викам си утрепах я)))))).Дойде местен одрипан човечец с едно телескопче вехто и една кофичка жито.Като я подкара до вечерта бяхме 3.1 за него.Обикновено житце вкиснало три дена в кофата..........Така,че препоръчвам на какъвто и да е водоем ,гледайте тамошните хора какви ги вършат.От естественото по добро няма.Айде Лудогорееееец)))

Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?

Публикувано на: Пон Май 28, 2012 9:45 pm
от INCUBUS
Амин :!::roll:

Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?

Публикувано на: Нед Юли 22, 2012 10:00 am
от gabocvet
Преди известна време една вечер докато търсех къде е житото случайно намерих няколко пакета бял ориз изостанал от не знам когаси сложих ги към житото на другата сутрин установих, че се оформят чудесни топки за захранване и рибата реагира добре на тях.
Житото по принцип когато го варя го мешам грухана пшеница и обикновено не обработвано както е от чувала. При варене го заливам с гореща вода около два пръста над него на електрическия котлон докато заври и гася котлона без да го махам на сутринта е перфектно не добавям ароматизатори.

Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?

Публикувано на: Нед Юли 22, 2012 11:49 am
от КАЯ
Аз след като го изцедя след варенето понякога добавям соев сос в това което е за стръв. Има ефект, но като, че ли не винаги. Когато не ще каквото и да добавяш ефект няма.

Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?

Публикувано на: Пон Сеп 14, 2015 7:35 pm
от old fox
lider83 написа:Кажи как ти го правиш че аз ще варя за първи път и ми казаха следната рецепта.Да го сложа с канелата докато заври и веднага да изключа котлона после да го оставя да изстине и това което ще ползвам за стръв да си го сложа в хладилника а другото в захранката, аз мисля да го добавя към царевицата да вкисва и после и двете да ки сложа към захранката която ще е за шаран и мисля да има малко жито само за аромат да не се събере дребосък. А това в хладилника 6те го ползвам за каракуда или по Марица.Та добре ли е така или ???
Задължително добави малко захар!
Аз варя житото заедно със суха царевица и малко захар. За захранка за шаран добавям /на място/ и две - три вафли - във тях има всичко, а е много добра и за платика.
Отделям във буркан - за на куките - а другото го разварявам. - На слука!

Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?

Публикувано на: Пон Сеп 14, 2015 9:12 pm
от AlbinoTrout
Аз пък съм на съвсем друга стратегия.
Копувам един пакет кафява пшеница грухана.Варя я докато стане и отцеждам.След това варя и от бялата пшеница, тя е по-скъпа.Захранвам от кафявата обилно вечерта за каракуди. На сутрина захарнвам с кафява и малко бяла объркано с галета пакетче какао и канела. За стръв изпозвам от бялата. Повлиях се от статия на колега който захранвал шарани със суха царевица, а ловял на млечна. :D :D

Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?

Публикувано на: Сря Сеп 16, 2015 10:17 am
от Dzambok
Здравейте
Някой знае ли в София от каде да си купя сурово жито

Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?

Публикувано на: Сря Сеп 16, 2015 10:28 am
от chirusa_bg
Грухано от магазина.
Люспесто и евтино от животинските пазари събота-неделя.

Най-близо до центъра е този на Мадрид и Канала.
Богровския също е голям.