Re: Хируномус,вердевас
Публикувано на: Нед Фев 10, 2013 7:19 pm
не те карам да го гледаш филма и не ангажирам никой с моето мнение, но преди да се изказваш вземи и пробвай, а сарказма си го запази за себе си и за комплексите си.
Еееее, не може да се пошегува човек. Обясни подробно, как точно го кълца като дете?pojara28 написа:не те карам да го гледаш филма и не ангажирам никой с моето мнение, но преди да се изказваш вземи и пробвай, а сърказма си го запази за себе си и за комплексите си.
Венелин Радушев написа:Сега се разрових за ползването на тубифекса. Признавам, че съм прибързал в твърдението ми, че е неизползваем в риболова, но...
Цял не може да се ползва, защото трудно се разделя, после лесно се събира на топка в храната (дори и накълцан) и накрая бързо се заравя в дъното при подаване.
Кълцаш, мачка и добавяш някаква пихтиеста маса , която няма как да да смесиш дори що годе равномерно с храната. В крайна сметка се оказва, че имаме един изключително скъп, трудоемък (май пасатора не е лошо идея) и с недоказано действие ароматизатор.
Абсолютно няма база за сравнение с ефекта от подаване на хирономус.
Въпреки, че за мен тубифекс продължава да е неизползваем, дължа извинение на pojara28!
когато пишех че го кълцам исках да напиша и какво се получава, но сега мога да потвърдя че действително ставаше една каша. все пак в тубифекса има и много вода.Венелин Радушев написа:Кълцаш, мачка и добавяш някаква пихтиеста маса , която няма как да да смесиш дори що годе равномерно с храната. В крайна сметка се оказва, че имаме един изключително скъп, трудоемък (май пасатора не е лошо идея) и с недоказано действие ароматизатор.Абсолютно няма база за сравнение с ефекта от подаване на хирономус.
п.п. Според мен, ако фуила се замрази във вода и след това се остави да се размрази в тензух, но не повече от 8,10градуса температура, ще има положителен ефект.germana74 написа:Здрасти Венелине!Не съм чак толкова запознат, как Англичаните съхраняват фуила (джокера), но едно нещо на мене лично ми направи впечатление! След едно състезание ми остана доста разделен фуил, замразих го, след сдмица реших да направя един свободен риболов на бабушки. След размразяването му се оказа, че от ''джокера'' почти нямаше следа,
бяха останали някакви микроскопични червено-кафяви ципички слепени с разделителя.
Явно има някаква по-друга технология по замразяването, но ще е угадим и нея!![]()
Поздрави!!!
Този който аз ползвам е замразен с вода. След отцеждане ларвите стоят сплути в маса с консистенция на мармалад. Много е пипкаво да се разстилат на тънък слой и напудрят, същевременно се разкъсват и мачкат много лесно, ако пипаш по-енергично.germana74 написа: п.п. Според мен, ако фуила се замрази във вода и след това се остави да се размрази в тензух, но не повече от 8,10градуса температура, ще има положителен ефект.![]()
![]()
Излишната вода от фуила ще се изцеди и разделянето му с глината ще е успешно.
Но както споменах това е мое мнение и не искам да обременявам колегите излишно!
Поздрави!!!
Георги, не опира до отцеждането, отцеждам го перфектно. Не знам каква е разликата между фуила който ползваш ти и този, който аз ползвам, но не се получава точно така. Ползвам фино пресята, суха глина, от тази която ти нося и на теб, но не разделя ларвите както ми се иска. С разделителят става по-добре, но далеч от желаното. Явно трябва да се примиря, че няма как да се раздели мъртъв хирономус като живият...Георги Кръстев написа:...