Страница 4 от 4

Re: Морския червей във Варна

Публикувано на: Пет Мар 28, 2008 10:30 am
от rumci
В никакъв случай нe подлагам на съмнение качествата на живия морски червей-той е No1. В мнението ми по-горе сравнявах земния и консервирания(маринован) червей!

Re: Морския червей във Варна

Публикувано на: Пет Мар 28, 2008 10:51 am
от Моряка
rumci написа:В никакъв случай нe подлагам на съмнение качествата на живия морски червей-той е No1. В мнението ми по-горе сравнявах земния и консервирания(маринован) червей!
Съгласен,и въпреки това с експеримента идва истината.Абе мноооооого му дигнаха цената ,таз година ще има идненади пак.То вече ,влизаш в магазина :butthead: със сабути гащи на заден ход :lol:
в манията бях пуснал товаhttp://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=16793

Re: Морския червей във Варна

Публикувано на: Пон Мар 31, 2008 4:47 pm
от grizmin
относно начина на съхранение,както обещах:
в плитки пластмасови легени,тип фотографски,или тави за месо и кайма,както ги викат
като за една тава отиват към 300 червея,на един пласт.покриват се с 5 см морска вода,
която се сменя ежедневно,защото червея отделя токсини при дишането си(тровят се сами
гадинките),и това всичкото седи в хладилника,не се слага тиня,защото трябва да се разбърква
всеки ден а това им разказва играта,колкото е по хладна водата от 5 до15 градуса,
колкото е по студено и колкото по често се сменя водата ,толкова по добре.

руски метод: почистени от пясъка червеи се завиват по 10-15 броя във вестник или мъх
като пакетчетата се завиват в парчета плат от шинел(така пише без майтап) пакетите се
нареждат плътно в дървено сандъче което се държи на постоянна температура(те го
заравяли в пясъка.( че никога нема да стане потози начин то е ясно,едва ли някой ще си играе.)

осолени: почистен и измит се нарежда ред червеи ред морска сол(целта е да се обезводни)
полуисушен се прибират индивидуално завити във вестник във фризера,колкото по малка е влажността по добре ще се съхрани
без да се скашква като се размрази.
ето оригиналния текст:
който иска да го преведе по дословно,аз толкова можах. :oops:
For blow lugworm bring them home, cover them in salt for a few hours to draw out all the water, and then
freeze them individually wrapped in paper. They never go fully "hard" for the lack of water and get rubbery
and tougher, but they will work and tend to stay on the hooks longer than fresh lugworm. They rehydrate to a
degree once cast into the sea.

Re: Морския червей във Варна

Публикувано на: Пон Мар 31, 2008 8:03 pm
от Моряка
Благодаря grizmin ,рецепта едно ще се използва :smt023

Re: Морския червей във Варна

Публикувано на: Пет Апр 04, 2008 2:52 pm
от grizmin
moriak1 написа:Благодаря grizmin ,рецепта едно ще се използва :smt023
нямаш грижи,радвам се че на някой му се занимава :D ,пробвай първо с малка доза,за да видиш как се развива процеса
и не забравяй да махаш умрелите гадинки,да не развалят водата.отглеждането много прилича на съхраняването на тубифекса(червейчета
за рибки),които са също толкова капризни по отношение на кислорода и чистата вода,ама едно към едно :D

Re: Морския червей във Варна

Публикувано на: Пет Апр 11, 2008 7:01 am
от КИРО
Ами вместо да сменяш водата,дали няма да стане ако им пуснеш вибратора да работи постоянно,като в аквариума?

Re: Морския червей във Варна

Публикувано на: Пет Апр 11, 2008 7:31 am
от Моряка
grizmin написа:защото червея отделя токсини при дишането си(тровят се сами гадинките)
Може да не стане заради това.

Re: Морския червей във Варна

Публикувано на: Съб Апр 12, 2008 7:47 am
от grizmin
трудно е да навреш помпа за вуздух в хладилник,и без това с жена ми си имаме
достатъчно разправии по въпроса за стръвта,а и както отбеляза колегата моряк,само въздух не стига,трябва и да се сменя
самата вода.пълниш три 2 литрови бутилки с морска вода,двете са резерв на вратата на хладилника,
и имаш вода за три дни.

Re:

Публикувано на: Пет Апр 18, 2008 10:18 pm
от tolio_pm
IDA написа:
Камбата написа:
ЗАРГАНАТА иска фино поднесена стръв,която да виси.Това се постига с морски червей,закачен през главата и оставен да виси,но най-добрата алтернатива си е тънкия торен,или грозд от торни червеи.Колегата Солено е скептичен,относно ловенето само на торен,той казва,че торния червей се добавя на куката за дължина на ема,ама не е прав,защото тая есен лових заргани само на тея гадини и се убедих в противното лично.
Колеги , зарганаджии , що не опитате на изкуствените червени чврвеи на Berkley , в комбинация с естествен червей или с морски червей Аз на такива само че вердевас в комбинация с бял и пинки имам добри резултати на язовири Положителен момент е че разправиите с падане на стръвта и подмяна са много по-малко , а и имитациите са перфектни:
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1345

п.п. за изкуствените вердеваси :
http://forum.nariba.com/viewtopic11978.html
Голямо мазало настана с тея глисти,септември когато морето вреше от риба ни оставиха месец без черав в поморие, само дебнехме някои колега да отпраши за Варна и да го заринем в поръчки.По неволя се наложи да пробваме мариновани,холандски,афганистански,пуерторикански,земен и извънземен,аааа и торен щях да го пропусна.Та моя извод е:наи-добре варненския,веднага след него холандскя-мача е почти X .За дъно кутиите маи-маи варшат по добра работа,а силиконовите не сам ги пробвал за сажаление,ноооо това лято ше видим-вече си го порачах,със капка Ултра-баит(за морски риболов)би трябвало да се излъжем,ама знам ли.За цената;3лв-за начало,септември ако има-5лв ,за половин доза :lol: :lol: :lol: Ама ще го видим лятото ко ше става :lol:

Re: Морския червей във Варна

Публикувано на: Съб Май 24, 2008 9:23 pm
от BERG
Взех една порция от това на Berkley 13 лв 15 броя (демек 5 дози)
Изображение
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1043
Ще го пробвам утре на бомбарда :wink: За дъното ще взема морски

Re: Морския червей във Варна

Публикувано на: Съб Май 24, 2008 11:16 pm
от Камбата
Голям ташак са тея червеи.Като го намокриш и като изсъхне нестава за нищо,освен за боклука.То и без да го мокриш пак си е за боклука.Най-много някоя бясна заргана при изобилие от риба да удари. :|