Страница 4 от 4
Публикувано на: Пет Фев 17, 2006 2:04 pm
от петър власев
ВАРТБУРГ написа: : С назъбен нож се отрязва гръбната перка. Разрязва се корема на рибата, след което се отрязва главата и се издърпва заедно с вътрешностите. Към врата се подхваща с ножа кожата и бързо се сваля. След това много лесно се изскубва аналната перка заедно с малките и костички. Остава чисто филе.
ти чак сега ли откриваш топлата вода

Публикувано на: Пет Фев 17, 2006 2:23 pm
от batmilen
Като пътувах с Траулерите на Океански риболов бая риба е минала през ръцете ми...ама тоя проклет КУСУР се дере и чисти най-трудно...ама му намерих цаката...още край водата зарязвам с остър нож/ има един отличен Фискас за филетиране/ кожата около главата на рибата...после с клещи с дълги щипци хващам кожата и направо събличам рибата...по-нататък е лесно...

Публикувано на: Пет Фев 17, 2006 2:36 pm
от петър власев
Публикувано на: Пет Фев 17, 2006 2:46 pm
от batmilen
Абе на морето нищо не излиза сега...та реших да надзърна в сладководния...то като няма риба и...кустурчето е нещо...ама бургаските езера май ги пази жандармерията...заради птичия грип...та ша си останем само с раздумката...

Публикувано на: Пет Фев 17, 2006 8:11 pm
от ivan_yo
Публикувано на: Нед Фев 19, 2006 9:05 pm
от s_mitko
kolegi samo iskam da vi kaja/vapreki 4e po4ti vsi4ki znaete/ 4e kojata na kostura sa6to se qde i e mnogo vkusna, osobeno kato se ovalq v carevi4no bra6no stava kato 4ips.kolkoto do stravta na viol4eta sam hvanal nai mnogo v qzovir batak.vaprosa e da e lqto i da nqma voda ,za6toto tazi godina zaradi prolivnite dajdove nivoto dosta se digna i ne uspqh da hvana kolkoto predi

препоръка за пържене на костур
Публикувано на: Вто Мар 14, 2006 9:34 am
от rytmiks
аз съм пържил костур без да го дера и става супер задушен и вкусен понеже кожата му е дебела не прегаря месото супер вкусно става може и пове4е сол да се сложи тя остава по кожата .....

Публикувано на: Пет Мар 24, 2006 6:01 pm
от Диканаров
Колега, според мен основното е да познаваш дъното на водоема. Костурът предпочита чисти, чакълливи или скалисти места.Най-добри са старите русла на реките, заляти от язовирите. Навърта се на ята около подводни скали, камъни или торфени острови. Търси го където има потънали мостове, стари напоителни канали или заляти корекции на русла на реки и потоци. Костурът е стадна риба и трябва да я търсиш. Около откриването на сезонът е успешно да го ловиш "на придръпване" близа до втичалата на реките в язовира. За мен най- добрата стръв е живо рибе дълго до3-4 см. С успех ловя и като слагам втора кука с перушинка, както е за чепаре за сафрид. На долната си слагам рибето, а на горната се ловят костурите, които гонят вече хванатият костур и виждат бягащата пред него примамка. Ако си на стена на язовир гледай да замяташ по границата на стената и земния терен. нали разбираш, където стената граничи с естествения бряг.
На слука и се обади за резултати.