Страница 4 от 4
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Сря Сеп 07, 2011 9:31 pm
от malkapluvka
Хранилката от чисто жито, това млечното с канелената глазура само за стръв. И нещо много важно съм пропуснал - задължително мед . Ще ме попитате - защо ? Меда има свойството да стяга и изсушава. Задължително един ден преди риболова във хладилника и той да си свърши работата .И житото става като оная твърдата царевица за шарковци, червеноперите не го харесват, поне при мен е така, но всичко останало с по-големи усти лапа и бяга.

Миналата седмица за един риболовен ден имах уловени 38 каракуди - 200-500 грамови, гърбавици, едно зверско късане на цялата линия, и около 30 откачени, малко станно кълват на това жито, но съм им научил "номерата". Същия ден хората по реката не можеха да се похвалят с повече от 4-5 уловени риби. Говоря и за колеги, ловящи в близост до мен, отново на жито, по техния си "тертип" направено.

Re: Канела към захранката
Публикувано на: Нед Сеп 25, 2011 1:35 am
от Иво Вълов
Канелата е просо универаселн боец !!! Много е хубаво да се прибавя в храната, така е , но в умерени количества, не трябва да се прекалява.
Лично аз сега си правя една рецепта тя е малко странна, но искам да опитам и да видя дали ще стане. Царевица от тая дето се продава в магазините печена ли е пържена ли е незнам но е доста твърда . Продава се в малки пакетчета . Та от тази царевица сложих в едно бурканче и я залях с ром който има мед в него. След това настургах малко , мого малко канела , затапих го с найлон и го бутнах в микровълновата печка, докато рома не почна да кипи. Забравих да напиша че и едно пакетче захар сложих да кача малко градуса на рома. Така след като изкипя рома извадих бурканчето и му сложих капачката и го оставих така. След 4 5 часа като го отворих да видя какво е станало самата царевица бе поела от рома и се беше оголемила малко , на пипане мека , тоест еластична направо и един мирис ммм мед-канела мешано викам си оставям е ей така и до като ида на риба ще я държа така . Сега очаквам едно ходене до река Ебър за сом и шаран и ще ви пиша дали има ефект от царевицата с ром мед и канела.
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Нед Окт 09, 2011 8:23 pm
от svetlin201
Мончета имам няколко въпроса .Като сложа житото да се вари и в него слагам едно пакече канела или по малко ? ами ако си взема готов качамак не мога ли да си добавия канела към него ?
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Нед Окт 09, 2011 9:48 pm
от Whassup
За житото не знам, иначе ми е интересно какво ще кажат по въпроса колегите. А за качамака можеш да си добавиш канелата

Re: Канела към захранката
Публикувано на: Пон Окт 10, 2011 1:55 pm
от svetlin201
колега кажи как да си направия житото с канела взесъм 2 пакечета канела и незнам колко жито не съм го мерил та какво следва да направия да го сложа да ври и после да сложа канелата или ?
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Пон Окт 10, 2011 2:07 pm
от chirusa_bg
За толкова жито слагай една канела.
Вариш житото, местиш в кутия или плик и добавяш канелата.
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Пон Окт 10, 2011 2:12 pm
от svetlin201
мерси колега за одговора

колко може да издържи житото ? ако го направия днеска в други ден ще десва ли на рибата или ?
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Пон Окт 10, 2011 3:36 pm
от niki23
chirusa_bg написа:За толкова жито слагай една канела.
Вариш житото, местиш в кутия или плик и добавяш канелата.
то колегата пише, че незнае колко жито е сложил.
Някакво отношение към кг (или примерно една водна чаша) жито колко канела (или ванилия)
ако можете да дадете
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Пон Окт 10, 2011 3:57 pm
от svetlin201
Колега житото ми е една кофичка пълна от боза значи и ми остана още малко в плика значи да речем около 600 или 700 грама жито ще го сложа да се бъри и после ще добавия канелата едно пликче мислия че ще е достатъчно на толкова жито и колко време ще издържи и как да го съхраня ?
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Пон Окт 10, 2011 7:58 pm
от Whassup
Като знам горе-долу колко е едно пакетче канела, няма ли да дойде много на 1 кило жито?
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Пон Окт 10, 2011 8:26 pm
от svetlin201
еми аз затова питам ама няма кои да ми одговори ... колко да сложа ?
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Вто Окт 11, 2011 7:09 am
от chirusa_bg
Пичове, канелата е силен аромат и лесно се предозира. Затова и предложих на колегата да сложи само едно пакетче, въпреки че не знаех точно колко жито е приготвил.
С тоя студ навън не очеквайте чудеса от житото, било с канеле или без.
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Пон Ное 07, 2011 10:40 pm
от Stamen1986
Прочитайки цялата тема, с не малко мнения, разбрах едно, че канелата е универсален ароматизатор, но не е много ефективен през студените месеци. Само един колега спомена за аромати на алкохолна основа, като анасона за студените месеци. Някой нещо друго изпитано да препоръча за сезона. Вдругиден отивам на водоем, където има много каракуда и амур и тук там останали шарани. Какво ще ми препоръчате?
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Вто Ное 08, 2011 5:44 pm
от Bai Dobri
Stamen1986 написа: Вдругиден отивам на водоем, където има много каракуда и амур и тук там останали шарани. Какво ще ми препоръчате?
Фишмил
Re: Канела към захранката
Публикувано на: Съб Фев 11, 2012 12:27 pm
от ivo24m
И аз съм за Канелата,работи добре:)
800 гр.-1 кг.Жито или царевица се сваряват след това се разбъркват с 1 пакетче канела!