Излет за шаран - яз. Искър 09.2018
Публикувано на: Чет Сеп 20, 2018 9:28 am
Здравейте колеги,
предстои ми излет за 3 дни на любимият на софиянци гьол - яз. Искър.
Подготвили сме се с колеги сравнително добре, като сме сварили 10тина кг. царевица,
добавили сме към сместа мая за да вкисне, жито и няколко кг. коноп.
Мястото към което се стремиме е от към вливането на Шипочанска река или по точно от към Ихтиман.
Предполагам, че ще храниме в линия между две шамандури и ще нанасяме с лодка въдиците на сравнително близко разстояние от порядъка на 80 до 120 метра. Целта на риболова е шаран и евентуално някой сом. Подготвили сме няколко вида дип (малина / ягода / банан / ванилия и люта чушка). Подготвили сме пелети за косъм и протеинови топчета 20мм.
Мислиме да опитаме поне 2 пръчки на топче и 2 на дипната царевица, вероятно ще опитаме и на пелет (но лично ме съмнява).
1 въпрос: Трябва ли да се ароматизира допълнително царевицата която е за захранка. Да и се слагат течности за ароматизиране. Или да наблегнеме на дипването на основната стръв.
2 въпрос: Някой ходил ли е на това място от към ихтиман, на вливането. Имаме ли реални шансове за успех или да реорганизираме мястото докато е време, с цел да не се местиме из гьола след като подхраниме.
3 въпрос: Ако някой има информация за местата там, има ли смисъл да нанасяме въдиците с лодка на 100м+ или да се целиме на кастинг дистанция от брега на средно 50-100 метра. Като с лодка само ще се храни. Този вариант по ми допада защото ем няма да влизаме често за да прехвърляме въдиците ем ще може да опитаме и някой друг фидер.
Наслука на всички.

предстои ми излет за 3 дни на любимият на софиянци гьол - яз. Искър.
Подготвили сме се с колеги сравнително добре, като сме сварили 10тина кг. царевица,
добавили сме към сместа мая за да вкисне, жито и няколко кг. коноп.
Мястото към което се стремиме е от към вливането на Шипочанска река или по точно от към Ихтиман.
Предполагам, че ще храниме в линия между две шамандури и ще нанасяме с лодка въдиците на сравнително близко разстояние от порядъка на 80 до 120 метра. Целта на риболова е шаран и евентуално някой сом. Подготвили сме няколко вида дип (малина / ягода / банан / ванилия и люта чушка). Подготвили сме пелети за косъм и протеинови топчета 20мм.
Мислиме да опитаме поне 2 пръчки на топче и 2 на дипната царевица, вероятно ще опитаме и на пелет (но лично ме съмнява).
1 въпрос: Трябва ли да се ароматизира допълнително царевицата която е за захранка. Да и се слагат течности за ароматизиране. Или да наблегнеме на дипването на основната стръв.
2 въпрос: Някой ходил ли е на това място от към ихтиман, на вливането. Имаме ли реални шансове за успех или да реорганизираме мястото докато е време, с цел да не се местиме из гьола след като подхраниме.
3 въпрос: Ако някой има информация за местата там, има ли смисъл да нанасяме въдиците с лодка на 100м+ или да се целиме на кастинг дистанция от брега на средно 50-100 метра. Като с лодка само ще се храни. Този вариант по ми допада защото ем няма да влизаме често за да прехвърляме въдиците ем ще може да опитаме и някой друг фидер.
Наслука на всички.