Страница 1 от 1
Как да си сваря ка`амак за захранка
Публикувано на: Пон Май 23, 2005 12:36 pm
от kutsuzlia
Колеги моля дайте рецепта за ка`амака за пружина.Имам един пакет царевично брашно от магазина.Как да го сваря и колко твърдо да е за [аран`е

Публикувано на: Пон Май 23, 2005 5:11 pm
от БОВСКИЯТ КОРМОРАН
По принцип трябва да има на опаковката описание,а в случая вода на котлона като заври сипваш по малко и бъркаш с дървена лъжица докато започне да се отделя от стените на съда гледай да не е силен котлона че изгарянията са страшни.А има и готова смес по лесна завира пускаш и готово(по магазините) успех
Публикувано на: Пон Май 23, 2005 5:58 pm
от shefa
Ако ти загори качамака няма да се плашиш, а се радвай, защото няма по- хубав естествен ароматизатор за качамака от миризмата на печено(изгоряло)!!!! Доказано е!!! Не случайно в повечето захранки се добавят печени смлени компоненти.
Публикувано на: Пон Май 23, 2005 7:01 pm
от kutsuzlia
А как да разбера колко твърда да е сместа?
Публикувано на: Пон Май 23, 2005 7:11 pm
от kutsuzlia
Имаше една тема точно за рецепти за качамак ама не мога да я намера.Ако нямкои си спомня къде е моля нека ми прати link че качамака ми е на котлона в момента. Без майтап!
Публикувано на: Пон Май 23, 2005 7:18 pm
от st_piskov
слагаш вода на котлона да заври,по принцип аз си го правя на око,но около 1.5-2 л.на 1 кг.брашно! насипваш брашното и бъркаш сещевременно с дървена бъркалка или нещо от сорта!когато сместта стане гъста,махаш съда от котлона и започваш да бъркаш докато сместта започне да се отлепя от стените на съда!ако ти се стори рядка можеш да насипеш още малко брашно!след това вече по собствено желание можеш да сложиш допълнителни ароматизатори,ванилии и тем подобни!оставяш я да истине и почваш да я дереш!(рибата имам в предвид)наслука!
Публикувано на: Пон Май 23, 2005 7:32 pm
от shefa
За твърдостта- на теб трябва да ти хареса. Да не пада от пружината при замятане, а да пада при засичане с уловената риба. Така ще се захранва самото място, но пък ти трябва да се стремиш да го уцелиш всеки път. Ако качамакът ти е станал малко твърд(за да правиш еднакъв качамак всеки път е необходима доста практика) лесно може да се направи по-мек( с течен ароматизатор), но обратното е много трудно!!!!!!
Когато бъркаш качамака в тенджерата и той се отлепи от дъното( станал е на една голяма стегната топка) го поставяш на поднос или нещо плоско, като качамака го разкъсваш на малки парченца за да истине по-бързо. След което го месиш малко и го поставяш във влажна кърпа за да не изсъхва. Това с месенето понякога аз не го правя, затова и не го давам като препоръчително действие. Ако качамакът ти се вкисне- не го изхвърляй!!!!!! Смело го поставяй и не изпускай пръчката от поглед- на вкиснат качамак понякога се постигат невероятни успехи!!!! Вкиснатият качамак понякога е по-добър и от загорелият!!!!!
Обаче от качамак за река Дунав и за язовир има огромна разлика!!!!
Публикувано на: Сря Май 25, 2005 12:39 pm
от kashalota
Абе веднъж на Дунав имаше един дядо

)) бая шарани извади и не казваше как ги лови

) криеше се зад една каруца и нещо бъркаше там. Как да е най-накрая сподели със мен

)
Системата е БУЛВАН

))
Един път се опитах да направя булвани ама нещо не ми се получиха но смятам че по пътя на пробите и грешките ще стане.
Взема се кюспе което се накисва след това се разбърква със царевично брашно и бяло брашно (колко нули незнам

)) и една ванилия се слага, като стане тесто се прави на продълговати топчета като среден картоф които се печат в тава поръсена на дъното с чаревично брашно. Печете ги докато станат като гума. От сместта трябва да сте оставили малко за замаска. В булвана се набиват 6 куки с дръжките навътре вързани по две със медицински конец и с едно ластаче се прехваща булванчето отгоре със замаската се минава и го запращате както викат власите "НА ВОДА". Така съм виждал да ловаят аз не съм пробвал.
Публикувано на: Пет Май 27, 2005 9:41 am
от Stefko
Имаше една тема точно за рецепти за качамак ама не мога да я намера.Ако нямкои си спомня къде е моля нека ми прати link че качамака ми е на котлона в момента.
Аз се поразрових за въпросната тема, защото не ми се пишеше наново. Рецепти за качамак съм пускал в "Риболовна захранка", тема "Евтинка, но ефикасна"

Надявам се да са ти от полза...
Публикувано на: Пет Май 27, 2005 9:58 am
от kutsuzlia
Мерси много, колега!

Re: Как да си сваря ка`амак за захранка
Публикувано на: Пет Май 27, 2005 6:29 pm
от old fox