Страница 1 от 1
КОНОПЕНО СЕМЕ
Публикувано на: Сря Май 25, 2005 10:03 pm
от joro1973
Как ви се струва конопеното семе като захранка? Варено ли да се хвърля като пшеница или препечено и смляно, смесено с качамак и кюспе? При липса на кюспе как ви звучи тахан халва, омесена с хляб?
Публикувано на: Чет Май 26, 2005 8:21 am
от chirusa_bg
Конопа най-мнаго ми харесва варен и смачкан в захранката. Мирише много силно, а и бялото месо от семето изглежда много апетитно
Печения още не съм го ползвал много , че ме боли главата от миризмата му, но като чета из форумите май е най-ефективно .
Имаше и някакъв монтаж с коноп за стръв - заливаш семената с вода , за да покълнат (12-14 часа) и после само ги кипваш .Показват им се кълновете и така се закачали

Публикувано на: Чет Май 26, 2005 8:30 am
от shefa
Публикувано на: Чет Май 26, 2005 8:41 am
от virbela
Колеги,
всички тези семена са от семейството на маслодайните и имат един исъщи ефект.Ефекта на кюспето. Затова лашкай смляна кюспе, хем хубаво мирише, хем си е блажно, хем ако закъсаш на водоема за мезе може да го замести.Всички добавки /кюспе, халвата, тахана, конопа, лена и др./ единствено подсилват миризмата и правят захранката по-блажна, така че ръгайте каквото има под ръка. Във всички случай има едно условие - да има риба във водоема.