Места за пускане на гумени лодки във Варна

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Dynkata
новобранец
новобранец
Мнения: 29
Регистриран на: Пон Авг 05, 2019 10:10 am

Места за пускане на гумени лодки във Варна

Мнение от Dynkata »

Здравейте колеги. Преди да си задам въпроса искам да изкажа благодарност на всички за супер форума, който сте направили. Информацията е супер полезна, пожелавам да го развиваме още и още.
Сега на въпроса: често чета форума но чак сега се регистрирах. От Варна съм и ходя за риба доста често...от малко дете така да се каже. Лодка си купих миналата година(Барк 3.30м. + двигател Геново 15к.с. 2Т.) Основният въпрос е откъде си пускате лодките. Питам защото слип за безплатно ползване има само на траката и под моста доколкото знам а пускането от плажа(Ной например) е доста неудобно с оглед на плажуващите. Сутрин в 5-6 няма проблем да, но на прибиране около обяд е пълна лудница от хора. Имаше слип и на карантината но преди 10дни минах от там и са започнали обновяване и там отпада.
Давайте идеи откъде да пускам лодката, откъде пускате вашите и т.н.? Колесар нямам, нося си я на място с колата.
Относно мотора и лодката ако някой се интересува мога да кажа, че съм доволен и от двете, независимо, че не са някаква марка и съм на мнение, че едно нещо било то и немарково ако човек си го стопанисва добре и си го гледа, проблема намалят драстично.
Ако модераторите сметнат, че темата не е за тук, нека я преместят.
Благодаря, поздрави.
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 401
Регистриран на: Вто Юни 01, 2004 9:45 pm
Местоположение: Стара Загора, Варна

Re: Места за пускане на гумени лодки във Варна

Мнение от Ribar »

Здрасти, колега! Аз съм съвсем новобранец в риболова от лодка, затова предложението ми е по-скоро въпрос и се извинявам за него - на Ной от вътрешната страна на буната има някакви съоръжения за пускане на лодки, не съм ги ползвал лично, не съм и виждал някой даа ги ползва, но съм влизал от там, но бяхме двама, пускахме заедно лодката във водата, единия държи лодката, другия се качва, после той държи и така..преди месец и нещо бях на ръба да опитам сам да го направя, но се отказах, видя ми се трудно за сам, а излизането ми се стори направо невъзможно, но тези съображения може и да могат да се ползват безплатно и ако вършат работа...
Друг вариант е 4та буна в ъгъла, откъм страната на плажа, там обикновено няма плажуващи, понеже са повече камъни, но не е правило, разбира се. Влизал съм от там няколко пъти и съм излизал без проблем с хората на плажа.
Успех!
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 636
Регистриран на: Вто Май 30, 2017 1:28 pm

Re: Места за пускане на гумени лодки във Варна

Мнение от rashkoto1 »

Крановете на Ной се ползват и са заключени, някой някога е решил,че е негов и е забил колчето(катинара).
Друг вариант е от плажа на Аспарухово до буната(малко се върви повече) или пак от там покрай рибарите на другия край.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Dynkata
новобранец
новобранец
Мнения: 29
Регистриран на: Пон Авг 05, 2019 10:10 am

Re: Места за пускане на гумени лодки във Варна

Мнение от Dynkata »

Добре де, в такъв случай неможе ли и ние да се съберем няколко ентусиаста и да си сложим едно малко кранче? Не мисля, че всички/кранове/ там имат разрешение така или иначе? Или пък да си изградим импровизиран слип на НОЙ /в самото начало до буната/ имам предвид? Говоря за нещо примитивно, което хем да не изисква многи средства, хем да е удобно на хората с по-малки лодки? Мисля, че ако се напънем все ще измислим нещо бюджетно.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”