Страница 1 от 3

Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 9:07 pm
от MiTaKa™
Колеги я даите некоя рецептичка за домашно приготвена царевица , смисъл при варенето нещо добавяте ли ,а също така и от каде може да се закупи повечко от София ,даите някакви съвети по време на цялата операция

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 9:20 pm
от maycal
Царевица може да купиш от съботния пазар,който е на 200 метра от средата на бул. " Мадрид" в посока, обратна на тази към планината Витоша

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 9:26 pm
от Краси_поборника
Царевица не се вари накисва се във вода докъто почне да ферментира отделят се мехурчета и се отделя миризма на вкиснато,тогава вече става за захранка,оставвяш малка част от нея да ферментира и умекне още,която ползваш за стръв,самите газове които отделя царевицата при ферментацията привлича шарана и белия амур,допълнителната ароматизация с ДИПОВЕ и ароматни масла е вече въпрос на експеримент спрямо спецификата на водоема и навика на рибата.

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 9:38 pm
от CrossFire
Ако все пак си решил да вариш,а не да киснеш царевицата-предлагам ти да я вариш като добавиш подсладител(не захар),за около час и след като я свалиш от котлона добавяш ароматизатор по избор.Така я оставяш в същата вода до сутринта и после я отцеждаш.Отстранената вода аз я ползвам за да си объркам останалата захранка на водоема.
Експериментирай повечко и ще стигнеш до "своята тайна" :wink:

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 10:36 pm
от Protos_Immortal
MiTaKa™ написа: Колеги я даите некоя рецептичка за домашно приготвена царевица , смисъл при варенето нещо добавяте ли ,а също така и от каде може да се закупи повечко от София ,даите някакви съвети по време на цялата операция
Бате наи добрия метод е да земеш една консерва царевица по ароматна е :wink: като ходя за шаран им ебавам маиката

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 10:40 pm
от Protos_Immortal
Забравих да ти кажа царевица има в тонове на зообитпазара намира се преди гара Подуене, Улицата не я знам ма има неква клиника точно до него.Пазара работи само Събота и до определено време най-добре стани в 8 сутринта аз и без тва трябва да зема малко мишки от там за моя Чочко :mrgreen:

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 10:59 pm
от maycal
Поборников написа:Царевица не се вари накисва се във вода докъто почне да ферментира отделят се мехурчета и се отделя миризма на вкиснато,тогава вече става за захранка,оставвяш малка част от нея да ферментира и умекне още,която ползваш за стръв,самите газове които отделя царевицата при ферментацията привлича шарана и белия амур,допълнителната ароматизация с ДИПОВЕ и ароматни масла е вече въпрос на експеримент спрямо спецификата на водоема и навика на рибата.
Колко време горе-долу трябва да стои във вода за да почне да ферментира?

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Вто Фев 26, 2008 11:13 pm
от seefeel
maycal написа:
Поборников написа:Царевица не се вари накисва се във вода докъто почне да ферментира отделят се мехурчета и се отделя миризма на вкиснато,тогава вече става за захранка,оставвяш малка част от нея да ферментира и умекне още,която ползваш за стръв,самите газове които отделя царевицата при ферментацията привлича шарана и белия амур,допълнителната ароматизация с ДИПОВЕ и ароматни масла е вече въпрос на експеримент спрямо спецификата на водоема и навика на рибата.
Колко време горе-долу трябва да стои във вода за да почне да ферментира?


Зависи от температурата на водата.Колкото по-топла толкова по -бързо.Лятно време започва за около 2-3 дена.Ако съдът е захлупен(не затворен,че да не стане беля)и е на слънце става малко по-бързо.Някои колеги слагат бира във водата-маята също помага за по-бързата ферментация.

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Сря Фев 27, 2008 1:33 am
от Nikola Polizovski
ето моиа рецепт
в зовриена вода слагам царевицата и а оставам да врие половина час на посилно или 40 минути на средно.след това заедно с водата коиато остава(нарочно слагам повече вода)ја обмотвам с ниакое кебе или подебел текстилен материал и а оставам да постои така 5-6 часа(за това време впива оште вода и увеличава волумена и.след това докато е оште горешта(заштото е била обмотана с кебе)и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина :D

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Сря Фев 27, 2008 3:53 am
от snegk
Рецепта за хубава жълта царевица.За да стане жълта царевицата трябва да сожиш толкова вода,че до края на варенето да не се долива.Вари се докато вземат да се пръскат по крехките зърна.Сваляш от котлона и веднага махаш врялата вода и заливаш със студена докато изтине за да може да се бара с ръка.Ако ще ароматизираш слагаш ароматизатор и после вода.На другияден отделяш хубавите едри зърна за стръв,слагаш ги в бурканчета и ароматезираш.Останалата за захранка.Ако използваш пва изцеждаш царевицата и я подсушаваш с ароматна суха захранка и пълниш.

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Чет Фев 28, 2008 6:19 pm
от велчев62
За варенето,консервирането и стерилизирането съм напълно съгласен,но за зимно време.
През лятото според мен е най добре на млечна царевица,предния ден си я режиш от кочаните и я поставяш в някой съд за да не истече млякото,добре е за стръв и захранка,защото пуска облак от млякото
Този метод е практичен в по малки водоеми,където не е нужно да се иссипва голямо количество,поради цената на сладката царевица

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Чет Фев 28, 2008 6:28 pm
от CERRUTI
nikola polizovski написа:и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина :D
И аз я приготвям с мед....но трябва меда да е истински!!!защото иначе просто слагате глюкоза....

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Чет Фев 28, 2008 7:21 pm
от Nikola Polizovski
CERRUTI написа:
nikola polizovski написа:и слагам две хубави лажици мед и е готова за воина :D
И аз я приготвям с мед....но трябва меда да е истински!!!защото иначе просто слагате глюкоза....
Естествено че е истински,по можност да бде планински :lol:

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Пет Фев 29, 2008 7:59 pm
от MiTaKa™
е мед ако реша да слагам ще е на 100% добър защото дедо ми си изработва на вилата и е много вкусен , иначе видях доста мнения ще експериментирам и ще пиша за резултата . А на този пазар съботния колко е за кило царевицата

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Публикувано на: Сря Апр 09, 2008 10:34 pm
от pehoo
Да ти кажа и аз начина по който си я приготвям,до сега я пеавя за 4 или 5 година но немога да се оплача!
Прясна царевица я рониш не да я режеш, слагаш в буркан заливаш с 50г.мастика или водка(аз слагам и от двете,може и да импровизираш,слагал съм и домашна ракия :lol: )щипка канела,пакетче ванилия,може и без нея но канела задалжително,доливаш с вода и вариш 10-15 мин.зърната трябва да са цели,след като изстине е готова за рибите :)
Надявам се да пробваш и да кажеш имало ли е ефект!!! :lol: