Сонар Lowrance Hook2 4x GPS

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Corewin
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 114
Регистриран на: Вто Сеп 23, 2014 6:08 am
Местоположение: Априлци ; София

Сонар Lowrance Hook2 4x GPS

Мнение от Corewin »

Здравейте колеги!
Подариха ми въпросния сонар вчера. В неделя отивам на риболов за 4 дни на яз.Сопот да го ползвам за пръв път. Предполагам има изписано доста по въпросите, които ще задам. Извинявам се, ни нямам време да ровя във форума сега.
Надявам се някой да ми даде съвети и насоки за използването му. Ще ловя от брега за шаран и амур. От лодката мога да помятам за бяла и костур.
Интересува ме как да търся с него дълбочината, дупки, ями и удобни места за шарановите риби. Също така как и къде да търся хищниците. И има ли начин да различавам рибите със сонара.
Ако някой има опит с този модел и сподели мнение за него ще се радвам
Благодаря предварително. Наслука!
Да направиш нещо тъпо със стил - на това му викам изкуство!!!
boci_
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 482
Регистриран на: Чет Юли 02, 2009 10:41 am

Re: Сонар Lowrance Hook2 4x GPS

Мнение от boci_ »

Имал съм този сонар. Картината, която дава ще ти свърши работа. Цветовете на дъното. Жълт-твърдо, червен-тиня, тъмно син- водорасли. В момента съм с hook2 x5, но честотата 200 е еднаква и при двата. Ако имаш настройка за скорост направи на 70%. В менюто в настройките има опция "сонар", направи я на +0,2м, за да ти дава точната дълбочина. Ако се затрудняваш ползвай авто режим. Рибите съм си ги направил на символ"рибка", защото ако са на дъги може да ги бъркаш с водната растителност. Ако си играеш с настройките на брега и не си на симулация, потопи сондата в кофа с вода, защото може да изгори.
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”