Страница 1 от 2
Бели червеи-намиране в домашни условия
Публикувано на: Чет Юни 30, 2005 8:40 pm
от Бинго
Здравейте колеги!аз не съм от най-опитните рибари но имам огромно желание да се науча............
Ако някой е компетентен по темата за събиране на бели червеи в домашни условия за стръв и сподели съветите си ще съм му много благодарен.................

Публикувано на: Чет Юни 30, 2005 9:29 pm
от хито
Пич това не ти трябва!!! Смраднята е неописуема и никога не можеш да ги докараш толкова "угоени" като купечките

Публикувано на: Пет Юли 01, 2005 7:28 am
от Local
Публикувано на: Пет Юли 01, 2005 8:09 am
от Бинго
Май наистина няма нужда

Благодаря за съветите колеги

Публикувано на: Пет Юли 01, 2005 11:54 am
от toshko
Мисля, че все пак е добре да знаем как да си направим бели червеи, защото на мен поне ми се налага всяка година.Ходим с компания на палатка по за 15-20 дни, а за това време е невъзможно да съхраним купешките. Вземаме карантия от вече изчистена риба и я слагаме върху найлон за 1 - 2 дни под някой храст, по- далече от лагера.Целта е мухите да наплюят карантията.След това загъваме найлона, но така, че да влиза малко въздух. Още на третия ден червеите са готови, но са малко по-малки от купешките. На четвъртия ден вече има и по-големи от купешките. Просто отивате до найлона, разгъвате го отбирате едрите и пак го загъвате. Наистина доста смърдят, но кълве по-добре от на купешките. На петия ден са много по-здрави и по-големи от купешките. В домашни условия процедурата е същата,но с филия хляб накисната в прясно мляко - почти не смърди.
Ако сме за риба за кратко време по-добре да си купим, но ако сме за по-дълго време се налага да си ноправим.
Публикувано на: Пет Юли 01, 2005 12:01 pm
от Stefko
Колега, намали ако обичаш малко тоя толстолоб, че заема половината екран!!!
Публикувано на: Пет Юли 01, 2005 1:34 pm
от Румен
Стефко, това е бяла риба, според мен.
Публикувано на: Пет Юли 01, 2005 1:44 pm
от Stefko
Публикувано на: Пет Юли 01, 2005 2:23 pm
от toshko
Колега, съжалявам!
Несъм съвсем на ти с компютъра
Публикувано на: Пет Юли 01, 2005 2:35 pm
от Stefko
Няма проблеми, не се притеснявай. Просто наистина беше малко неудобно, но вече е ок!

Публикувано на: Нед Юли 03, 2005 9:10 pm
от петьр власев
колеги сега да ви кажа как се докарват като купежките не оставяйте карантията на мухите повече отедин ден даже и това е много штото като го наплюят муните много сътветно се раждат и много ларви а те се хранят с мършата и когато са много самата мърша не им стига да се изхранят и да пораснат а за смраднятя не е проблем взимаш някакъв съд слагаш карантиите вътре след като си свършат работа мухите посипваш отгоре 3 до 4 пръста пръст или трици но ситни най добре е с трици аз така си ги правя и ги ползвам за захранка и да ви кажа червеите са готови когато изядят всичката карантия 2 или 3 дни и след това изобшто не мирише
Публикувано на: Съб Авг 20, 2005 5:18 pm
от Понко_Професионалиста
А също има и бял брашнян червей...Знаете ли тои как се получава а?

Колеги

Публикувано на: Нед Авг 21, 2005 10:18 pm
от Иво
Кажи Понко как се прави
Публикувано на: Сря Сеп 14, 2005 11:49 am
от valkalag
аз също съм правил бели с кфичка от кисело мляко с малко мляко кисело и едно яице оставя се на слънце за и след 5 дни наи много имаш добре огоени бели червеичета

Публикувано на: Чет Яну 26, 2006 3:59 pm
от Tervel
Изобщо не сте прави, че в домашна обстановка не могат да се направят достатъчно тлъсти червеи.Виждал съм трупове на глигани и на кучета и котки с такива бели червеи, които спокойно могат да стресират рибата с големината си

Утрепи на бабати котката сложи я ж няква кофа за извстно време да се спари добре и гледай кво става
