Страница 1 от 4
ДИП в домашни условия
Публикувано на: Пет Юли 11, 2008 6:54 pm
от dunavski
Някой може ли да напише,как да си направим прочутия ДИП в домашни условия и дали въобще е възможно да се направи такова нещо с домашни продукти.Благодаря за вниманието.

Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Пет Юли 11, 2008 10:25 pm
от didopoli
IDA написа:Карловска анасонлийка

Точно казано.По принцип стандартни аромати мисля че може да се правят и в домашни условия.Но като ги разтваряш във вода трябва да се загрее за да може да разтвори повече(вдига се концентрацията) лично не съм пробвал(само с мед де) но това наистина е идея!
Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Съб Юли 12, 2008 10:24 am
от HAZART
Купуваш от аптеката спирт,от супермаркета есенции (ванилия,ром и др.),смесваш си ги в отделни шишенца и "ти си".
Не се увличай по силните(концентрирани) аромати,все пак шарана има пет,шест..стотин пъти по-добро обоняние.
И помни "Искаш ли шаран да пипнеш,трябва братко ти да ДИП-неш"

Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Съб Юли 12, 2008 12:56 pm
от dunavski
Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Нед Юли 13, 2008 5:38 pm
от doko
Дип може да си направиш като разтвориш примерно ванилия или друг аромат, но с така приготвения дип неможе да ползваш пва продукти. Повечето дипове които се продават са на маслена основа и не разтварят ПВА продуктите. Това не е за пренебрегване ако ги ползваш.

Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 1:14 pm
от dunavski
ако ароматизатора е на прах как ще се разтвори в мазнина и дори на стане в каква мазнина

Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 5:15 pm
от snegk
За да имат пълен ефект диповете трябва да са хубави.Дори и тези които копувам от 6 до 8лв изветряват бързо във водата.Ако имате възможност копувайте маркови дипове,перфектни са.Всичко друго замирисва на тиня след 1-2часа

Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 9:33 pm
от doko
Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 9:39 pm
от dunavski
аз само питам .....
Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Пет Юли 18, 2008 9:29 pm
от burnou7
хора имам нещо като ДИП...
царевицата колко време да я кисна?
да я сваря ли?
какво

Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Съб Юли 19, 2008 9:52 am
от asenfisherman
Колеги,виждам че има малко неразбиране от страна на част от колегите.За ароматизиране на голямо количество царевица се ползват така наречените Бустери,това са ароматизатори с точно такова предназначение,за ароматизиране на самата стръв се ползват дипове,които са с доста по-голяма концнтрация на аромата,но съответно и по-висока цена и не е изгодно с тях да ароматизираш захранката.
Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 9:16 pm
от dunavski
ако искам примерно да ароматизирам царевица с мед може ли да накисна царевицата директно в чистия мед
Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Чет Юли 24, 2008 6:57 am
от sabbath
Дип:7-8млл аромат,какавто ти харесва,
15млл аминокиселини,
5млл мед
това е
Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 1:57 pm
от Brash
Скъпи колеги, бихте ли ми казали какво е ДИП? *emoticon*
-------------
модерирано
Средният пръст не е подходящ емотикон в случая!!! sapuna
Re: ДИП в домашни условия
Публикувано на: Пон Сеп 07, 2009 2:13 pm
от sapuna
Гъста течно-маслена консистенция с концентриран и траен аромат за потапяне на топчетата,пелети,гранули,царевица и т.н.!Идеята е образуването на маслен филм около стръвта,запазващ по дълго време естественото и състояние-цвят,твърдост,аромат или принудителното придаване на такъв!Прегледай
ТАЗИ тема за да се ориентираш!
***
Колеги,темата е интересна и може да получи развитие.Позачистих я/изтрих петнадесет мнения/ и я пускам отново!Придържайте се към конкретния въпрос,а не само към "степче ягода"!Разликата между ароматизиране и дипване е съществена!